NORMANDIJA I BRETANJA - 5 dana zrakoplovom / autobusom

Program putovanja

Putovanje Normandija i Bretanja 5 dana avionom i autobusom 24.10.2018.

Moguć vezani let iz Splita, Dubrovnika, Zadra  i Pule.

1. dan: ZAGREB - PARIZ – ETRETAT - LE HAVRE
Sastanak putnika u Zračnoj luci u Zagrebu 2 sata prije polaska. Let zrakoplovom Croatia Airlines OU 470 za Pariz u 9.00 sati, s dolaskom u 11.05 sati. Nakon slijetanja, slijedi vožnja do slikovitog mjesta Étretat, smještenog na strmim liticama normandijske obale, koji je inspirirao slikare Courbet, Boudin i Moneta, kao i pisce: Maupassant, Gustave Flaubert, George Simenon. Pogled na novoizgrađeni Normandijski most, nastavak vožnje do grada Le Havre, na desnoj obali ušća rijeke Seine u La Manche. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: LE HAVRE – HONFLEUR - MONT SAINT - MICHEL – SAINT MALO
Doručak. Vožnja do gradića Honfleur koji je bio inspiracija mnogih impresionista. Šetnja centrom gdje se nalazi najveća drvena crkva u Francuskoj – sv. Katarina i slikovite raznobojne kuće oko stare gradske luke. Nastavak vožnje „Cvjetnom obalom” - Côte Fleurie, s poznatim mondenim odmaralištima Trouville - sur Mer i Deauville Nastavak vožnje do jedinstvenog i prekrasnog gradića-samostana Mont Saint-Michel - „otočića na stijeni“, na hridi između kopna i oceana. koji je zahvaljujući svom položaju izdržao mnoge opsade. Mont Saint-Michel je najposjećenije spomeničko mjesto u Francuskoj pod UNESCO zaštitom. Šetnja do zidina povijesnog dijela te stepenicama do crkve i samostana na brdu. S mnogobrojnih terasa pruža se veličanstven pogled na zaljev. Vožnja do piratskog grada” St. Malo. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan: SAINT MALO - DINAN - RENNES
Doručak. Razgled grada kojeg zovu „granitna tvrđava“, opasanog kamenim zidinama s kojih se pruža veličanstven pogled na plaže i otočiće Bretanje, šetnja do nekadašnje katedrale sv. Vinka iz XII. st., šetnja starim zavojitim uličicama do utvrda koje je maršal Vauban izgradio kako bi grad zaštitio od engleske i nizozemske flote u XVII. st. a tijekom oseke može se posjetiti grob slavnog pisca Chateaubrianda na otočiću Grand Bé. Slobodno vrijeme za šetnju uskim kamenim ulicama s luksuznim buticima i restoranima poznatim po morskim specijalitetima. Poslijepodne, vožnja do tipično bretonskog utvrđenog grada Dinan sa zidinama iz 13. st., strmim uličicama i zamkom vojvotkinje Ane od Bretanje. Nastavak do grada Rennes, povijesnog glavnog grada Bretanje. Smještaj u hotel. Večernja šetnja slikovitim centrom: zgrada Parlamenta, palača Saint-Georges. Noćenje.

4. dan: RENNES – BAYEAUX - CAEN - ROUEN
Doručak. Vožnja do gradića Bayeux , gdje se u muzeju nalazi najdulja tapiserija na svijetu iz XII st , koja u slikama svjedoči o Viljemovoj invaziji na Englesku 1066.g. Kratka šetnja centrom s romaničko–gotičkom katedralom.Nastavak vožnje do legendarne normandijske plaže Omaha Beach gdje su se u 2. svjetskom ratu na „dan D” iskrcavali saveznički vojnici, tu se nalazi američko groblje Saint Laurent s 9.386 bijelih mramornih križeva na 70 ha zelene površine. Nastavak do Rouena, „grada sa sto zvonika“, rodnog mjesta Gustava Flauberta: katedrala, Palača pravde - nekadašnje sjedište prvog normandijskog parlamenta, trg Vieux Marche na kojem je Ivana Orleanska spaljena na lomači, astronomski sat Gros Horloge. Smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan ROUEN – GIVERNY - PARIZ - ZAGREB
Doručak.Vožnja do obližnjeg Givernyja, posjet kući i čudesnim vrtovima slavnog slikara Claudea Moneta, građenih prema njegovim zamislima u razdoblju od 1883 do 1926 g. Maštovita igra svjetla, vode i cvijeća inspiracija je serije slika „Les Nymphées“ (lopoči), a nadahnute opise lopoča na vodi, grmova rascvalog gloga i stabala jabuke u cvatu Marcel Prousta pretočio je u djelo „U potrazi za izgubljenim vremenom“. Vožnja do Zračne luke Paris CDG,prijava na let za Zagreb na liniji OU 471 u 18.30 sati, s dolaskom u 20.20 sati.

First minute* cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 4.890 kn
Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 4.990 kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: iz Zagreba 1.050 kn, iz Splita, Dubrovnika, Zadra i Pule 1.200 kn
*First Minute
vrijedi za uplate do 40 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta po FM ponudi

Minimalan broj putnika: 25

Popusti:
- 10% popusta za djecu do 12 god. na pomoćnom ležaju
- 5% popusta za osobe starije od 12 god. na pomoćnom ležaju

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za  državljane RH viza za Francusku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

 

POŠALJI UPIT