ISTANBUL, SOFIJA I PLOVDIV - 6 dana autobusom

FIRST MINUTE
CIJENA OD:1.949kn

Program putovanja

Putovanje Istanbul, Sofija i Plovdiv 6 dana autobusom 03.04., 26.04., 29.05., 20.06., 10.08., 03.10.2018.
GARANTIRANI POLASCI 03.04., 29.05.

Grand Durmaz Hotel 4*

1. dan ZAGREB, SOFIJA
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora 04:00h. Slijedi vožnja autobusom kroz Hrvatsku i Srbiju prema bugarskoj granici uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Dolazak u Sofiju, grad podno planine Vitoše, te ujedno i drugi najstariji grad Europe predviđen u kasnijim popodnevnim satima. Po dolasku ćemo napraviti panoramski razgled grada busom. Nakon razgleda idemo se smjestiti u hotel. Kraći odmor. Potom idemo u centar grada u večernje istraživanje povijesti grada od doba antičke Ulpie Serdice ( stari naziv za Sofiju ) uz pratnju vodiča: Konstantinova četvrt uz razne crkve, Bazilika Svete Sofije, Sveta Nedjelja, Rotonda Svetog Jurja koja navodno skriva grob bugarskoj junaka Vasila Levskog, Sveta Petka samardžijska, Džamija Baši, Gradske zidine iz 12. Stoljeća, Poznata katedrala Aleksandra Nevskog, podignuta u čast 200 tisuća ruskih vojnika poginulih u ratu za oslobođenje zemlje od turske okupacije, koja je ujedno i najveća pravoslavna crkva na svijetu. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan SOFIJA, ISTANBUL
Doručak. Nastavak vožnje prema turskoj granici. Prelazak bugarsko – turske granice kod grada Edirne te nastavak vožnje prema Istanbulu. Dolazak u Istanbul u kasnim poslijepodnevnim satima. Po dolasku dolazak u hotel i smještaj. Ukoliko ostane dovoljno vremena predlažemo odlazak na ugodnu šetnju i prvo upoznavanje s turskom prijestolnicom – Trg Taksim i Ulica oslobođenja –  Istiklal Caddesi u kojoj se nalaze mnogobrojne trgovine, klubovi i restorani. Noćenje.

3. dan ISTANBUL
Doručak. Odlazimo u razgled grada busom te se nalazimo sa lokalnim vodičem. ( ulaznica za Plavu džamiju, Aya Sofiu, Topkapi muzej sa lokalnim vodičem uz DOPLATU ). Prvo polazimo prema Topkapi palači u kojoj je u 16.stoljeću bio smješten harem, državna administracija i vojna uprava, s ukupno 3000 stanovnika. Sultani su je napustili 1855. godine u korist nove Dolmabache palače. Obilazak harema ( nadoplata ) koji je nekad bio dom za više od 300 sultanovih konkubina, je ono što ćemo prvo vidjeti kao i sultanove odaje. Razgled sa vodičem će trajati oko dva i pol sata, a nakon toga slobodno vrijeme za slikanje. Nastavljamo prema Aja Sofiji remek-djelu bizantske arhitekture, hipodroma koji je nekoć bio sportski i društveni centar Konstantinopola, ulazimo u objekt sa lokalnim vodičem i nakon razgleda posjetiti ćemo još i džamiju Sultana Ahmeta (Plava džamija) iz 17. st. Nakon završetka razgleda slobodno vrijeme za ručak i vlastite sadržaje. U sklopu izleta vidjeti ćemo i Teodozijeve zidine, te baziliku Cisterna ( Potrebna posebna doplata za ulaznicu ) koja je poznata i pod nazivom Utinula palača, te je danas lokacija snimanja mnogobrojnih Hollywoodskih filmova. Poslijepodne slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Preporučamo posjet egipatskoj tržnici na kojoj ima mnoštvo začina, mirisa i boja. Na Egipatskoj tržnici moći ćete kupiti neki od mnogobrojnih mirisnih začina i čajeva te doživjeti istinski duh starog Istanbula. Preporučamo i posjet i kupovinu na Kapali čaršiji – Grand Bazaru, jednom od najvećih natkrivenih bazara na svijetu s više od 4000 dućana sa zlatom, tkaninama, keramikom i suvenirima.) Navečer je moguć fakultativni odlazak na tursku večer s uključenom večerom i programom s trbušnim plesačicama (uz doplatu ). Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan ISTANBUL
Doručak. Ujutro odlazimo u Dolmabache palaču (doplata). Dvorac je ekstravagantna palača sagrađena u rokoko stilu. Sultan Abdul Aziz želio je imati svoju verziju Versaillesa te je ovu palaču izgradio od zajmova stranih banaka jer ovoliko materijalno bogatstvo nikako nije mogao osigurati sam. Nakon palače odlazak na fakultativno krstarenje brodom po Bosporu (doplata), rajskom mjestu, tjesnacu koji razdvaja Europu i Aziju čije obale rese drvene vile, raskošne palače, utvrde te ribarska sela. Poslijepodne slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Noćenje.

5.dan ISTANBUL, PLOVDIV
Doručak. Vožnja prema bugarskom gradu Plovdivu, kojeg mnogi smatraju najljepšim gradom u Bugarskoj. Plovdiv je drugi grad po veličini u Bugarskoj te grad kojemu je ime dao Filip II. Makedonski. Razgled grada na rijeci Marici: Gornji i donji grad, stare bugarske kuće, nevjerojatno očuvano rimsko kazalište ( Svakako preporučamo pogledati ). Osjetiti ćemo predivnu atmosferu uskih uličica starog Plovdiva. Smještaj u hotel. Noćenje.

6.dan PLOVDIV, ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja kroz Bugarsku, Srbiju i Hrvatsku uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

Cijena aranžmana po osobi: 2.199 kn
FIRST MINUTE: 1.999 kn
FIRST MINUTE polazak 03.10.: 1.949 kn

Minimalan broj putnika: 40
Rok prijave: do 7 dana prije puta ili do popunjenja kapaciteta

Istanbul (turski: Istanbul), na hrvatskom se još naziva Carigrad i Konstantinopol, grad smješten na Bosporskom tjesnacu, nekadašnja je prijestolnica triju velikih carstava – rimskog, bizantskog i otomanskog. Nakon osnivanja moderne Republike Turske, Ankara je prograšena turskim glavnim gradom. Istanbul je najveći grad u Turskoj i njeno kulturno i gospodarsko središte.   Grad je izabran za europski glavni grad kulture za 2010., zajedno s Pečuhom u Mađarskoj i Essenom u Njemačkoj. Zemljopisni položaj: nalazi se na južnom Bosporu, prostire se na dva kontinenta – zapadni je dio u Europi, dok je istočni u Aziji. Rukavac “Zlatni rog” dijeli europski dio na dva dijela. Između Mramornog mora i Zlatnog roga nalazi se poluotok s najstarijim dijelom Istanbula. Grad ima ukupnu površinu od 1539 km2 dok se šire područje grada tj. provincija Istanbul prostire na 5220 km2. Gradska klima je umjerena kontinentalna; ljeta su u gradu vruća i vlažna, zime kišovite te ponekad snježne.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za državljane RH potrebna je  e-viza za Tursku i važeća putovnica koja treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.

Vrijednost više: hotel u centru Istanbula, bez noćnih vožnji!

Cijene putovanja

Datum polaska:
03.04.2018
Datum povratka:
08.04.2018
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: AK Zagreb
Cijena:
1.999 kn
Boravak:
6 dana
FIRST MINUTE
GARANTIRANO

Šifra: D27
 REZERVIRAJ ZA 03.04.  POŠALJI UPIT ZA 03.04.
Datum polaska:
26.04.2018
Datum povratka:
01.05.2018
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: AK Zagreb
Cijena:
1.999 kn
Boravak:
6 dana
FIRST MINUTE
Šifra: D27
 REZERVIRAJ ZA 26.04.  POŠALJI UPIT ZA 26.04.
Datum polaska:
29.05.2018
Datum povratka:
03.06.2018
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: AK Zagreb
Cijena:
1.999 kn
Boravak:
6 dana
FIRST MINUTE
GARANTIRANO

Šifra: D27
 REZERVIRAJ ZA 29.05.  POŠALJI UPIT ZA 29.05.
Datum polaska:
20.06.2018
Datum povratka:
25.06.2018
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: AK Zagreb
Cijena:
1.999 kn
Boravak:
6 dana
FIRST MINUTE
Šifra: D27
 REZERVIRAJ ZA 20.06.  POŠALJI UPIT ZA 20.06.
Datum polaska:
10.08.2018
Datum povratka:
15.08.2018
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: AK Zagreb
Cijena:
1.999 kn
Boravak:
6 dana
FIRST MINUTE
Šifra: D27
 REZERVIRAJ ZA 10.08.  POŠALJI UPIT ZA 10.08.
Datum polaska:
03.10.2018
Datum povratka:
08.10.2018
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: AK Zagreb
Cijena:
1.949 kn
Boravak:
6 dana
FIRST MINUTE
Šifra: D27
 REZERVIRAJ ZA 03.10.  POŠALJI UPIT ZA 03.10.
*opći uvjeti Idea putovanja

Cijena uključuje:

 • putovanje u Istanbul
 • smještaj u dvokrevetnim/trokrevetnim sobama sa doručkom
 • prijevoz turističkim autobusom visoke kategorije (klima, TV, video)
 • licenciranog turističkog pratitelja
 • sve razglede prema programu u Istanbulu, Sofiji i Plovdivu
 • 1 noćenje s doručkom u Plovdivu u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama
 • 1 noćenje s doručkom u Sofiji u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama
 • 3 noćenja s doručkom u Istanbulu u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama
 • razgled Istanbula u pratnji lokalnog vodiča
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i realizaciju putovanja

Cijena ne uključuje:

 • ulaznice za pojedine objekte
 • vlastite troškove
 • doplatu za jednokrevetnu sobu – 800 kn (obavezna ako osoba putuje sama)
 • viza za Tursku (doplata pri uplati aranžmana ukoliko želite da vizu posreduje agencija putovanja) – 150 kn ( VIZA JE OBAVEZNA )
 • ulaznica za Bazilika Cisternu 5 eura
 • vožnja brodom po Bosporu: 25 eura
 • turska večera uz folklorni program: 40 eura 
 • sultan Ahmet paket ulaznica (ulaznica za Plavu džamiju, Aya Sofiu, Topkapi muzej sa lokalnim vodičem): 45 eur
 • posjet haremu u Topkapi palači sa vodičem: 10 eura
 • ulaznica za Dolmabahce palaču: 20 eura
 • putno osiguranje

 

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno):
1. red – sjedalo 3, 4 –100 kn
2. red – sjedalo 5, 6, 7, 8 –100 kn
sjedala iza 2. vrata – 100 kn

Napomene:
Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata
Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
Organizator zadržava pravo na promjenu redosljeda programa
Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih

Korisne informacije
Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
Za putovanje u Republiku Tursku potrebna je obvezatna e-viza i važeća putovnica koja treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.
Prijava za E-vizu može se napraviti putem internetske stranice http://www.evisa.gov.tr ili u poslovnici agencije putovanja. Ukoliko se putnici odluče za izradu vize, organizator putovanja će im dostaviti potreban formular kojeg su putnici dužni dostaviti organizatoru kako bi posredovao u vađenju vize, dok će im viza biti uručena na dan putovanja od strane pratitelja putovanja.
Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.
Grand Bazaar i Egipatska tržnica ne rade nedjeljom stoga posjet nemojte tempirati za taj dan.

Pronađite lokaciju na karti

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT