NOVA GODINA ISTANBUL - 4 dana zrakoplovom

GARANTIRANO

Program putovanja

Putovanje Nova godina Istanbul 4 dana avionom 29.12.2018.-01.01.2019.
GARANTIRANI POLAZAK

Predviđeni hotel: The Peak Hotel 4* (na Taksimu)

1. dan, ZAGREB – ISTANBUL, subota, 29.12.
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija 120 minuta prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let za Istanbul na liniji Turkish Airlines 1054 i polijetanje zrakoplova u 09:10 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 13:15 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti, transfer do hotela 4* i smještaj. Nakon kraćeg odmora predlažemo popodnevnu šetnju okolicom hotela i jednim od najpoznatijih dijelova Istanbula, trgom Taksim i čuvenom shopping ulicom – Istiklal Cadessi. Noćenje u hotelu.

2. dan, ISTANBUL, nedjelja, 30.12.
Doručak. Sastanak s lokalnim vodičem te odlazak na razgled kompleksa Topkapi palače (doplata) u kojoj je u 16.stoljeću bio smješten harem, državna administracija i vojna uprava s ukupno 3000 stanovnika. Sultani su je napustili 1855. godine u korist nove Dolmabache palače. Obilazak harema (ulaznica uz doplatu) koji je nekad bio dom za više od 300 sultanovih konkubina, te sultanove odaje. Slijedi posjeta Aja Sofiji (doplata) remek-djelu bizantske arhitekture, te hipodromu koji je nekoć bio sportski i društveni centar Konstantinopolisa. Objekte razgledavamo uz stručno vodstvo lokalnog vodiča. Nakon razgleda posjećujemo džamiju Sultana Ahmeta poznatiju kao Plava džamija iz 17. st. (ulaz besplatan). Džamija je najpoznatija zbog plavih pločica koje krase interijer, šest minareta i svojih legendi.Izvana ćete moći vidjeti i kuću Ibrahim paše, poznatog Sulejmanovog prijatelja. Slobodno vrijeme. Navečer predlažemo tipičnu tursku večeru uz show program i trbušne plesačice. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan, ISTANBUL, ponedjeljak, 31.12.
Nakon doručka slobodno vrijeme za odlazak na Grand Bazaar (Kapali čaršiju), jedan od najvećih natkrivenih bazara na svijetu gdje možete uživati u šetnji i kupovini kroz labirint otprilike 4000 dućana. U vrijeme ručka predlažemo krstarenje brodom i ručak po Bosporu (uz doplatu), rajskom mjestu, tjesnacu koji razdvaja Europu i Aziju. Na obalama Bospora nalaze se mnoge fascinantne i povijesne drvene vile, raskošne palače, utvrde, te ribarska sela. Popodne je rezervirano za vaše slobodno uživanje u gradu. Također sugeriramo cisterne Yerebatan (iz 6. st, izgrađena po nalogu bizantinskog cara Justinijana), zatim Suleymanije – druge najveće džamije u Istanbulu (izgrađena po nalogu Sulejmana Veličanstvenog). Ako želite posjetiti azijski dio Istanbula preporučujemo prolazak Marmara tunelom (jedan od najdubljih podmorskih željezničkih tunela na svijetu koji prolazi ispod bosporskog kanala). Doček Nove godine na trgovima i ulicama Istanbula. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan, ISTANBUL – ZAGREB, utorak, 01.01.
Nakon doručka slobodno vrijeme do transfera za zračnu luku Ataturk. Predlažemo odlazak do egipatske tržnice okupane mirisima začina i čajeva, odlazak na vidikovac Čamlidža - mjesto na kojem se možete diviti veličanstvenoj panorami grada ili obilazak tornja Galata (iz 14 st.). Za ljubitelje povijesnih i grandioznih palača preporučujemo posjet Dolmabahce palači koja će vas očarati svojoj ekstravagancijom u baroknom i rokoko stilu. Sultan Abdul Aziz želio je imati svoju verziju Versaillesa te je ovu palaču izgradio od zajmova stranih banaka. Takvo materijalno bogatstvo nikako nije mogao osigurati sam. Ovdje se ujedno i vidi sultanov izuzetno profinjen osjećaj za ukus. Povratak do hotela i transfer do zračne luke. Let zrakoplova Turkish Airlinesa TK1055 u 18.55 sati s dolaskom u Zagreb u 19.05 sati. Kraj programa.

Cijena aranžmana po osobi: FIRST MINUTE  2.290 kn / Redovna cijena 2.490 kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 990 kn

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 40

Popusti i doplate:
-  30% popusta za jedno dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi),
- trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

Overview

Gabrijela Koščica

Napisala i uređuje program

Video

POŠALJI UPIT