NOVA GODINA IZRAEL - 9 dana zrakoplovom

ZRAKOPLOVOM IZ LJUBLJANE

Program putovanja

Putovanje Nova Godina Izrael 9 dana avionom 25.12.2017.-02.01.2018

1. DAN  ZAGREB/LJUBLJANA – ISTANBUL - TEL AVIV – BETLEHEM
Polazak s autobusnog kolodvora Zagreb (po želji uz doplatu) i vožnja do zrakoplovne luke Ljubljana. Sastanak putnika s ostatkom grupe i s pratiteljem putovanja. Prijava na let i polet zrakoplova preko Istanbula u Tel Aviv (predviđeni red letenja u nastavku programa). Po dolasku u Tel Aviv, kozmopolitski bijeli grad smješten na obali Sredozemnog mora, slijedi vožnja u Betlehem. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

2. DAN BETLEHEM - MRTVO MORE – EILAT 
Doručak. Vožnja prema Mrtvom moru, jedinstvenom čudu prirode! Radi se jezeru izuzetne slanosti i ljekovitosti u kojem ćemo doživjeti nezaboravno iskustvo – kupati ćemo se, lebditi, mazati ljekovitim blatom! Poslijepodne nastavljamo vožnju prema Eiliatu, najvećem izraelskom ljetovalištu na obali Crvenog mora. Nakon smještaja u hotel, slobodno vrijeme za šetnju ili večeru. Noćenje.

3. DAN  EILAT - ODMOR
Doručak. Dan odmora u sunčanom Eilatu! Radi se o najboljem izraelskom ljetovalištu s brojnim luksuznim hotelima i restoranima. Pronaći ćete pregršt sadržaja i aktivnosti kao što su izleti brodom i jeep safari, a posebno će uživati ljubitelji ronjenja na koraljenom grebenu u društvu prekrasnih riba jarkih boja. Večera i noćenje.

4. DAN  EILAT - MASADA - KUMRAN - BETLEHEM
Doručak. Danas ćemo posjetiti Masadu, najposjećeniji izraelski nacionalni park koji se od 2001 godine nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske kulturne baštine. Na brdu Masada, smještenom iznad Mrtvog mora u Judejskoj pustinji, nalazi se utvrda koja je nekoć bila Herodova rezidencija. Nakon njegove smrti, u tvrđavi su bili smješteni židovski ekstremisti sve do trenutka kada su zbog dolaska Rimljana u znak pobune oduzeli vlastite živote. Mogućnost odlaska žičarom (doplata) na vrh brda s kojeg se pružaju veličanstveni pogledi na okolicu. Odlazak do Kumrana, antičkog naselja u kojem su pronađeni značajni „Svitci s Mrtvog mora“. Vožnja u Betlehem, večera i noćenje.

5. DAN CJELODNEVNI RAZGLED JERUZALEMA
Doručak. Jeruzalem je sveti grad, koji na čudesan način spaja tradicije židovstva, islama i kršćanstva i nalazi se na UNESCO-vom popisu svjetske kulturne baštine. Odlazak u cjelodnevni razgled. Posjetiti ćemo najvažnije znamenitosti: Maslinska gora i židovsko groblje – park Getsemani u kojem je Juda izdao Isusa - Križni put sa 14 postaja – Zid plača, najsvetije židovsko mjesto – židovska četvrt – armenska i kršćanska četvrt – muslimanska tržnica. Povratak u hotel, večera i noćenje.

6. DAN  BETLEHEM - HAIFA - CEZAREJA - NAZARET
Doručak. Vožnja do Haife, zelenog grada koji je smješten na gorju Karmel. Nakon razgleda prekrasnog parka Bahai, slijedi nastavak putovanja do Cezareje, jedinog izraelskog grada kojim upravlja privatna organizacija. U gradu se još uvijek nalaze ostaci rimskog teatra, akvadukta i stare luke. Dan ćemo privesti kraju u Nazaretu razgledima bazilike Marijina navještenja, Crkve svetoga Josipa i Marijinog vrela. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

7. DAN  KAFERNAUM - TABGHA - GORA TABOR - NAZARET
Doručak. Današnje obilaske svetih mjesta uz Galilejsko i Tiberijsko jezero ćemo započeti odlaskom u Kafarnaum, grad poznat i kao Isusov grad. Nakon razgleda kuće svetog Petra, slijedi vožnja do Tabghe, grada u kojem se nalazi Crkva čudesnog umnoženja kruha i ribe. Putovanje ćemo nastaviti odlaskom na zelenu goru Tabor, mjesto gdje se po kršćanskoj tradiciji dogodilo Isusovo preobraženje. Nakon šetnje gradom i obilaska tržnice, slijedi povratak u hotel, večera i noćenje.

8. DAN NAZARET - TEL AVIV – ISTANBUL
Doručak. Vožnja u Tel Aviv, drugi izraelski grad po veličini koji je zbog ugodne klime postao moderna turistička destinacija. Po dolasku ćemo razgledati stari lučki grad Jaffa. Prijevoz u zračnu luku i prijava na let u Istanbul.

9. DAN ISTANBUL – LJUBLJANA/ZAGREB
Po dolasku u Istanbul, slijedi nastavak leta do Ljubljane. Mogućnost organiziranog transfera (doplata) do Zagreba.

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 10.590 kn
Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.570 kn
Obavezna doplata za manji broj putnika: 580 kn

Popust:
- dijete do 12 god na dodatnom krevetu (u pratnji dvoje odraslih) na dodatnom krevetu 5%.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti              
Za državljane Republike Hrvatske nije potrebna viza za Izrael. Potrebna je važeća putovnica, koja mora vrijediti još najmanje šest mjeseci od dana ulaska u Izrael.

PREDVIĐENI RED LETENJA
Ljubljana – Istanbul 25.12. 09:10 12:25
Istanbul – Tel Aviv 25.12. 13:25 15:35
Tel Aviv – Istanbul 31.12. 01:00 04:10
Istanbul – Ljubljana 01.01. 08:15 08:45

Pronađite lokaciju na karti

Video

POŠALJI UPIT