NOVA GODINA KANARSKI OTOCI - 7 dana zrakoplovom

GARANTIRANO

Program putovanja

Putovanje Nova godina Kanarski otoci 26.12.-01.01. 2018
GARANTIRANI POLAZAK

1. DAN: ZAGREB/LJUBLJANA – TENERIFE 
Polazak s Autobusnog kolodvora Zagreb i prijevoz do Ljubljane (po želji i uz doplatu). Sastanak s ostatkom grupe i prijava na let na otok Tenerife. Nakon slijetanja transfer do izabranog hotela i smještaj. Slobodno vrijeme, noćenje.

2. DAN: NP PICO DEL TEIDE – VILAFLOR – CANDELARIA 
Doručak. Danas ćemo krenuti prema najvišem vrhu Tenerife i Španjolske, vulkanu – Picu del Teide, visokom 3718 metara. Bujna vegetacija na početku našeg puta mijenja izgled i oblik sa svakim metrom koji prolazimo. Nastavak vožnje kroz nacionalni park i uživanje u pogledima na lijepu vulkansku pokrajinu. Najljepši dio parka je vulkanski krater Las Canadas. Prošetat ćemo do Los Roquesa od kuda se šire prekrasni vidici na okolicu. Po želji i uz doplatu (u slučaju dobrih vremenskih uvjeta) mogućnost uspona žičarom do samog vrha. Slijedi povratak u dolinu kroz slikovito seoce, Vilaflor i preko Arone na južni dio Tenerife. Zaustavljanje u mjestu Playa de las Americas, najznačajnijem turističkom mjestu na jugu otoka. Povratak u hotel hotel. Noćenje.

3. DAN: TENERIFE - LA GOMERA - TENERIFE 
Nakon doručka, slijedi cjelodnevni izlet na otok La Gomera. Ovaj vulkanski otok krasi bujna vegetacija i brežuljkasta unutrašnjost, a značajan je i kao posljednja postaja Kristofa Kolumba prije odlaska u Ameriku. Razgledat ćemo nacionalni park Parque nacional de Garajonay u kojem se nalazi najveća preostala endemska suptropska šuma lovora – Laurisilva. Zaustavit ćemo se u La Degolladi de Peraza, na jednom od vidikovaca kako bismo mogli promotriti svu ljepotu otoka. Nastavak puta do sela Rosas i Agulo, gdje će biti vremena za ručak. Domaćini će nam predstaviti el silbo, zanimljiv jezik zviždača ili »silbadora«. Slijedi povratak do San Sebastiana gdje ćemo razgledati grofovski toranj Torre del Conde i La Casa de Colón u kojoj je boravio Kolumbo. Povratak na otok Tenerife, noćenje.

4. DAN: LAGUNA - PUERTO DE LA CRUZ - ICOD DE LOS VINOS – GARACHIO  
Jug Tenerife povezujemo s plažama, siestama i fiestama, a sjeverni dio s prekrasnom prirodom i vinskim regijama. Posjetiti ćemo prekrasna mjesta kao što su La Laguna, nekoć glavni grad, a danas sveučilišno središte, spoj moderne arhitekture i lijepih starovjekovnih palača. Grad je uvršten na popis UNESCO-ve kulturne baštine. Sljedeća stanica će biti Puerto de la Cruz, nekoć ribarsko naselje, a danas mondeno ljetovalište. Šetnja lijepom starom gradskom jezgrom i slikovitom lukom. Icod de Los Vinos nam već svojim imenom najavljuje nešto dragocjeno, a vi sami odlučite što vam je najdraže: zmajevo stablo staro više od 600 godina, odlična vina ili slikovita arhitektura. Razglede ćemo privesti kraju u prekrasnom gradiću Garachio koje se može pohvaliti prirodnim »jacuzzijem«, najboljom malvazijom, lijepim šarolikim ulicama i svježim sirom »fresca«. Povratak u hotel i noćenje.

5. DAN: TENERIFE - GRAN CANARIA - TENERIFE 
Slobodno vrijeme za odmor i za samostalne razglede ovog prekrasnog otoka. Uz doplatu, mogućnost odlaska na cjelodnevni izlet s brodom i autobusom na otok Gran Canaria kojeg zbog bujne vegetacije nazivaju »kontinent u malom«. Nakon što se iskrcamo slijedi vožnja do juga gdje ćemo svjedočiti kontrastu pješčanih dina i mora s jedne strane i bujnoj vegetaciji u unutrašnjosti otoka kao suprotnosti. Posjetit ćemo Playu Ingles i Maspalomas. Slijedi odlazak u prijestolnicu otoka Las Palmas, sjedište provincije Gran Canaria i razgledi. Povratak na otok Tenerife.

6. DAN: SKOK U NOVU GODINU
Slobodan dan za razgledavanje po želji i uživanje u gradu u kojem se moderna atmosfera prepliće s bogatom tradicijom. Doživjeti ćete kako se svakodnevna atmosfera na živahnim ulicama i prekrasnim gradskim trgovima pomalo umiruje, a zatim će vam ponuditi toliko šarolikosti i raznolikosti kao bilo gdje drugdje. Usprkos proljetnim temperaturama, ulice su ukrašene božićnim zvijezdama, a glazba na gradskim trgovima će vas grijati do ranih jutarnjih sata dok ćete plesati uz latino ritmove. Nakon što odbrojimo posljednje minute stare godine, uskočiti ćemo u Novu uz veličanstven vatromet. SRETNA NOVA GODINA!

7. DAN: TENERIFE – LJUBLJANA/ZAGREB 
Posljednji proljetni dan na Tenerifi ćemo iskoristiti za šetnje i odmor nakon živahne noći. Slijedi prijevoz do zračne luke i let prema Ljubljani. Po dolasku mogućnost organiziranog prijevoza (doplata) do Zagreba.

HOTELI su predviđeni na području mjesta Puerto de la Cruz (sjever otoka).

POSEBNA PONUDA DO 30.10. - 6 GRATIS VEČERA!

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI (min. 45 putnika): 8.290 kn
OBAVEZNA DOPLATA za zrakoplovne pristojbe: 940 kn
DOPLATA za manju grupu na svim polascima (min. 35 putnika): 390 kn

Popust
- za djecu 2-12 godina u pratnji dvije odrasle osobe: 10%

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Španjolsku i Francusku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje.

VAŽNE NAPOMENE:
Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, iznos pristojbe se potvrđuje i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Konačni obračun je 7 dana prije puta. Agencija zadržava pravo na promjenu zračne luke, vremena letova i redoslijeda programa. Navedena vremena u programu su predviđena. Kategorija hotela odgovara lokalnim kategorijama koje se razlikuju od europskog standarda kategorizacije hotela.

Tenerife, La Gomera, Gran Canaria!

Pronađite lokaciju na karti

Video

POŠALJI UPIT