KINA - VELIKA TURA - 13 dana zrakoplovom

FIRST MINUTE
CIJENA OD:9.990kn

Program putovanja

Putovanje Velika kineska tura 13 dana avionom 02.04.-14.04.2018.

1. dan: ZAGREB - DOHA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova za Dohu u 17.15 sati na liniji QR218 (Qatar Airways). Dolazak u Dohu predviđen je u 23.45 sati prema lokalnom vremenu.

2. dan: DOHA – PEKING
Nastavak putovanja prema Pekingu u 2.10 sati na liniji QR892 (Qatar Airways). Obroci za vrijeme leta. Dolazak u Peking u 14.55 sati po lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti i preuzimanja prtljage vožnja prema hotelu i prijava u hotel. Večera i noćenje.

3. dan: PEKING – VELIKI KINESKI ZID – PEKING
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet do Velikog kineskog zida. Zid je dugačak 8.852 kilometra, visine je od 10 do 16 metara, širine 8 metara i predstavlja daleko najveću građevinu i obrambenu utvrdu u svijetu, a od 1987. godine pod zaštitom je UNESCO-a. Pri povratku u Peking, razgled grobnica dinastije Ming te šetnja uzduž Svetog puta s divovskim mramornim likovima životinja i ljudi koji čuvaju grobno područje careva spomenute dinastije. Slijedi panoramski razgled Olimpijskog parka i „Vodene kocke“, dvorane u kojoj su 2008. godine „padali“ mnogi plivački rekordi, a danas je pretvorena u zabavni vodeni park, te razgled Nacionalnog stadiona (izvana), poznatog po nazivu „Ptičje gnijezdo“ u kojemu je bilo otvaranje i zatvaranje Olimpijskih igara. Večera u lokalnom restoranu. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: PEKING – XI'AN
Doručak. Razgled Pekinga. Odlazak do najvećeg trga na svijetu Tiananmena, koji zauzima oko 40 hektara površine, a potom i razgled Zabranjenog grada, drevne carske rezidencije dinastija Ming i Qing s više od 9.000 soba, okružene visokim purpurnim zidinama i zlatnim krovovima. Zabranjeni grad je stoljećima bio obavijen velom tajni i u njega nisu smjeli kročiti obični smrtnici. Ručak u lokalnom restoranu. Slijedi razgled Nebeskog hrama – oltara gdje je car prinosio žrtvu bogovima. Odlazak do Ljetne Palače koju okružuje najveći i najbolje očuvan carski vrt u cijeloj Kini. Tijekom dinastije Qing, bila je ljetnim utočištem od vrućine Pekinga za carsku obitelj. Večera u lokalnom restoranu. Odlazak prema željezničkoj stanici te prijava za vlak za Xi'an. Vožnja noćnim vlakom turističke kategorije, spavaća kola sa 4 ležaja. Vožnja traje cca 12 sati.

5. dan: XI'AN
Dolazak u Xi'an u jutarnjim satima. Odlazak do hotela na doručak, a nakon doručka odlazak na izlet do mauzoleja prvog kineskog cara Qin Shija, gdje se nalazi gotovo 6.000 glinenih kipova ratnika i konja u prirodnoj veličini, koji čuvaju grobno područje i vječni mir cara o kojem postoje mnoge legende i priče. Svaka od figura je jedinstvena i ne postoje dvije iste. Povratak u Xian, smještaj u hotel. Odlazak u razgled jednog od povijesno najznačajnijih gradova u Kini, sjedišta jedanaest dinastija, poznatog još pod imenom „Vječni mir“. Posjetit ćemo i staro budističko svetište – pagodu Velike Divlje Guske te Kulu bubnja. Večera u lokalnom restoranu. Navečer predlažemo odlazak na Tang dynasty show (uz doplatu). Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan: XI'AN - GUILIN
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do muslimanske četvrti te razgled Velike džamije u Xi’anu, koja muslimanskoj zajednici u Kini služi više od tisuću godina, a danas je jedna od najznamenitijih građevina. Ova najveća i najbolje očuvana džamija Kine, predstavlja fascinantnu fuziju kineskog i arapskog stila. Ručak. Transfer do zračne luke te let za južnokineski grad Guilin. Grad je okružen planisnkim masivima neobična oblika, a cijelo ovo područje smatra se jednim od najljepših krajolika u Kini. Transfer do hotela, večera i noćenje.

7. dan: GUILIN
Doručak u hotelu. Odlazak na plovidbu rijekom Li koja je formirala kanjon čudesne ljepote. Brda u obliku glave šećera stvorena erozijom stoljećima su nadahnjivala pjesnike i slikare. Ručak na brodu. Nakon kraćeg odmora i šetnje gradićem Yangshuo, povratak cestom kroz rižina polja i povrtnjake do Guilina. Panoramska vožnja gradom. Večera u gradu. Fakultativno (uz doplatu) odlazak na Impression Show – jedinstvenu predstavu gdje preko 500 pjevača, plesača priča ljubavnu legendu Zapadnog jezera, a veliku posebnost cijelom showu daje pozadina; fantastično osvijetljene vapnenačke stijene, dok su plesači osim na pozornici koja je na vodi, i na čamcima od bambusa. Noćenje.

8. dan: GUILIN - HANGZHOU
Doručak i nakon odjave iz hotela organizirani prijevoz u zračnu luku. Polijetanje zrakoplova prema Hangzhou, gradu smještenom južno od Šangaja. Kada je Marco Polo u 13. st. putovao kroz Hangzhou, opisao ga je jednim od najljepših mjesta na svijetu zbog njegove obale bogate hramovima i paviljonima. Tijekom razgleda grada posjetit ćemo pagodu Šest harmonija te posjetiti hram Lingyin. Nakon večere povratak u hotel. Noćenje.

9. dan: HANGZHOU - TONGLI - SUZHOU
Doručak. Odjava iz hotela te nastavak razgleda grada Hangzhou: plovidba po čuvenom Zapadnom jezeru, a zatim ćemo obići plantažu najboljeg zelenog čaja na svijetu. Ručak. Nastavak autobusom do gradića Tongli, sagrađenog na kanalima. Gradić odiše atmosferom tradicionalnog života u tom dijelu Kine. Slobodno vrijeme za šetnje slikovitim uličicama uz kanale. Večera u tipičnom kineskom restoranu. Odlazak prema susjednom gradu Suzhou. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

10. dan: SUZHOU - SHANGHAI
Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak na razgled grada Suzhou kojeg često nazivaju i „Venecijom Istoka“ ili „Kineskom Venecijom“ zbog mnogobrojnih kamenih mostova preko rijeke Jangce. Grad, osnovan davne 514 g. pr. Kr., poznat je i po brojnim pagodama i prekrasnim vrtovima koji su dodani na popis UNESCO-ve svjetske baštine. Posjet Vrtu Gospodara Mreža, klasičnom kineskom vrtu koji se rasprostire na 5.450 m2 i smatra se najljepšim vrtom južne Kine. Slijedi posjet Muzeju svile te tvornici gdje ćete se upoznati s tradicionalnim načinom proizvodnje svile. Mogućnost kupnje proizvoda od svile. Nastavak putovanja prema Šangaju. Po dolasku smještaj u hotel, a potom odlazak na večeru u lokalnom restoranu. Noćenje.

11. dan: SHANGHAI
Doručak u hotelu. Odlazak u najpoznatiju trgovačku ulicu Nanjing Road, dugačku 1 km, popularnu shopping zonu. Nastavak vožnje do Bund Bulevara, simbola starog i novog Šangaja, 4 km dugačke promenade uz rijeku Huang-Pu na kojoj se nalaze 52 zgrade građene različitim arhitektonskim stolovima – od gotičkog stila, preko renesansnog i baroknog, do kineskog stila. Predvečer, slijedi 1-satna vožnja brodom rijekom Huang-Pu odakle se pruža fascinantan pogled na Bund i futuristički Pudong. Pudong se smjestio na istočnoj obali rijeke i tu se nalazi Lujiazu financijska i gospodarska zona te čuveni Oriental Pearl toranj. Večera u lokalnom restoranu. Fakultativno (uz doplatu) mogućnost odlaska na fascinantni akrobatski show. Smještaj u hotel. Noćenje.

12. dan: SHANGHAI - DOHA
Doručak. Odjava iz hotela. Nastavak razgleda starog dijela Shanghaija: Vrtovi sreće Mandarina Yu – sagrađeni za vrijeme vladavine dinastija Ming i Qing koji predstavljaju najklasičniji vrt Shanghaija. Slijedi razgled Hrama Bude od Žada (1 tonu težak i 1,9 m visok kip Bude u ležećem položaju od bijelog žada), te vožnja do TV tornja. Posjet Francuskoj koncesiji (četvrti), popularnom dijelu grada s brojnim kafićima i restoranima. Večera u lokalnom restoranu. Slijedi transfer do zračne luke. Prijava na let za Dohu i polijetanje zrakoplova u 23.50 sati na liniji QR871 (Qatar Airways). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

13. dan: DOHA - ZAGREB
Dolazak u Dohu u 5 sati po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja prema Zagrebu na liniji QR217 (Qatar Airways) u 8 sati. Dolazak u Zagreb u 13.10 sati.

First Minute cijena aranžmana: 9.990 kn*
Redovna cijena aranžmana: 10.490 kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 2.980 kn
*First minute
za uplate do 45 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta

Minimalan broj putnika: 20

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Državljanima Republike Hrvatske potrebna je viza za ulazak u Kinu. Cijena vize s uključenim posredovanjem je 280 kn ukoliko se ishodi redovnim putem.
Putovnica mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu.

VAŽNE NAPOMENE
- Kategorizacija hotela u Kini odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemljama u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
- Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
- Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.
- U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.
- Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Viza je potrebna (za državljane RH). Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.

Izlet na Kineski zid-najveću građevinu na svijetu!

Cijene putovanja

Datum polaska:
02.04.2018
Datum povratka:
14.04.2018
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
9.990 kn
Boravak:
13 dana
FIRST MINUTE
Šifra: D22
 POŠALJI UPIT ZA 02.04.
*opći uvjeti Idea putovanja

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Peking – Shanghai - Zagreb
 • unutarnje letove u Kini Xi'an - Guilin i Guilin – Hangzhou
 • 10 noćenja s doručkom u hotelima 4*
 • obroke prema programu (ručkovi i večere u lokalnim restoranima)
 • razglede i izlete s lokalnim vodičima prema programu
 • grupne transfere na relaciji zračna luka – hotel - zračna luka prema programu
 • ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevinu
 • troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:

 • obavezna doplata za pristojbe zračnih luka 2.980 kn – iznos je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata
 • doplata za jednokrevetnu sobi 1.400 kn (obavezno ako osoba putuje sama)
 • obavezna doplata napojnice 50 EUR - plaćanje na licu mjesta
 • vizu za Kinu s uključenim posredovanjem 280 kn (redovna)
 • dodatne obroke i izlete 
 • putno osiguranje 


Neobavezne doplate po osobi
Impression Show Guilin: 270 kn
Tang show Xi'an: 230 kn
Akrobatski show Shanghai: 195 kn

Pronađite lokaciju na karti

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT