NOVA GODINA - NORMANDIJA I BRETANJA - PARIZ - 7 dana autobusom

FIRST MINUTE

Program putovanja

Putovanje Nova Godina Normandija, Bretanja i Pariz 7 dana autobusom 27.12.2017.-02.01.2018.
Strasbourg – Rouen – Honfleur – Deauville – Caen – Plaže iskrcavanja – Mt-Saint-Michel – Saint-Malo – Dinan– Pariz – Reims – Pforzheim

1. dan: ZAGREB – STRASBOURG
Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 5:00 sati. Putovanje kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Strasbourg u kasnim poslijepodnevnim satima, smještaj u hotel. Odlazak u šetnju povijesnom gradskom jezgrom, slikovitom četvrti Petit France, prema poznatoj katedrali, „gorostasnom divnom čudu“ kako ju je Victor Hugo nazvao. Slobodna večer za osobne programe. Noćenje.

2. dan: STRASBOURG – ROUEN – LE HAVRE
Doručak. Odlazak iz hotela. Putovanje kroz pokrajine Alsace, Lorraine, Champagne i Picardie uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Rouen, pokrajina Haute-Normandie u poslijepodnevnim satima. Grad poznat po Ivanoj Orleanskoj (tu je bila zatočena, ispitivana i spaljena), ali i po Claude Monetu koji je naslikao cijelu seriju slika s motivom slavne gradske katedrale, glavni je grad Normandije. Smješten na rijeci Seine, Rouen je izuzetno slikovit i šarmantan grad, rodno mjesto Gustava Flauberta i mjesto radnje njegovog slavnog romana „Gospođa Bovary“. Šetnja prekrasnom gradskom jezgrom i slobodno vrijeme. Smještaj u hotel na području indusrijskog, lučkog grada Le Havre. Noćenje.

3. dan: LE HAVRE – HONFLEUR – DEAUVILLE – CAEN – PLAŽE ISKRCAVANJA – ST. MALO
Doručak. Putovanje Normandijom na početku dana nas vodi preko mosta Pont de Normandie prema Honfleuru, mjestu koje je iznjedrilo impresionizam, vjerojatno najljepši grad na „Cote Fleurie“ (Cvjetnoj obali). Gradić osvaja svojom starom lukom, dokovima obrubljenim uskim kućama i četvrti Sainte Catherine. Šetnja gradićem i vrijeme za kavu ili čaj. U nastavku putujemo prema Deauvilleu, mondenom kupalištu. Od 19. je stoljeća Deauville sinonim za luksuz čiji hoteli i danas privlače horde bogatih i slavnih. Šetnja poznatom promenadom Planche. Nastavak vožnje prema Caenu, modernom gradu koji je u 2. svjetskom ratu zamalo sravnjen sa zemljom. Vrijeme za ručak i šetnju. Poslije ručka putovanje prema „Plažama iskrcavanja“, normandijskim plažama na koje su se 6.6.1941. iskrcale savezničke trupe u invaziji kojom je počelo oslobađanje Europe. Nastavak putovanja prema području oko grada St. Malo, smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan: SAINT-MALO – MONT SAINT MICHEL – SAINT-MALO
Doručak. Odlazak prema simbolu Normandije, uz Eiffelov toranj najposjećeniji turistički lokalitet Francuske, jedan od najvažnijih vjerskih lokaliteta u Francuskoj i Europi – opatiju Mont Saint Michel, smještenu na mjestu kojeg plima i oseka pretvaraju u poluotok, odnosno u otok. Prva opatija na ovom mjestu sagrađena je nakon što se arkanđeo Mihael ukazao Aubertu, biskupu od Avranchesa i rekao mu da treba sagraditi crkvu na stjenovitom otočiću, što ovaj nije odmah poslušao, ali crkva je ipak sagrađena, a otočić je dobio ime po arkanđelu. Danas je taj lokalitet na samoj granici Bretanje i Normandije pod zaštitom UNESCO-a i simbol regije. Posjet crkvi i samostanu uz doplatu na licu mjesta. Poslije slobodnog vremena u drugoj polovici dana putovanje prema prekrasnom bretonskom gradiću, St.-Malo. Nekoć gusarski grad, u 2.sv. ratu gotovo je uništen i obnovljen je poslije 1945. g. U slikovitom gradu na obali ističu se stara gradska jezgra s granitnim kućama iz 17. i 18. stoljeća, Ville Close, te šetalište na nasipima. Slobodno vrijeme i povratak u hotel u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

5. dan: ST. MALO – DINAN – PARIZ
Doručak. Odlazak iz hotela. Posjet Dinanu, prekrasnom bretonskom srednjovjekovnom gradiću smještenom visoko iznad doline rijeke Rance. Vrlo slikoviti stari dio grada sa svojim starim uličicama, kućicama s drvenom konstrukcijom i crkvama, sačuvao je svoj srednjovjekovni karakter. Kraće vrijeme za kavu ili čaj. Putovanje prema Parizu, po dolasku panoramski razgled francuske prijestolnice: Champs-Elysées - Arc de Triomphe - veliki bulevari, projekt barona Haussmanna iz 19. st., poznate pariške avenije u središtu grada - Trg Concorde - Opera - Trg Bastille - Latinska četvrt - Panteon - Les Invalides - Trocadéro... Smještaj u hotel. U večernjim satima odlazak s pratiteljem putovanja u središte grada - organizacija i moguće održavanje dočeka Nove Godine na ulicama i trgovima u isključivoj je nadležnosti gradskog turističkog ureda. Noćenje.

6. dan: PARIZ – REIMS – PFORZHEIM
SRETNA NOVA GODINA!
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak iz Pariza. Putovanje kroz Francusku vodi nas preko Reimsa, glavnog grada regije Champagne. Od Reimsa počinje kraljevska cesta kroz Champagne, francuski kraljevi krunjeni su u ovom gradu, u veličanstvenoj katedrali Notre Dame koja je jedna od najpoznatijih gotičkih katedrala u Francuskoj. Po dolasku šetnja do katedrale te slobodno vrijeme za kavu, šetnju ili šampanjac! Nastavak putovanja prema Njemačkoj i smještaj u hotel u Pforzheimu.

7. dan: PFORZHEIM – MÜNCHEN – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Povratak kroz Njemačku. Posjet Münchenu, glavnom gradu Bavarske. Šetnja do trga Marienplatz, gradske vijećnice i katedrale Frauenkirche. Slobodno vrijeme za ručak ili kupovinu. Nastavak vožnje uz obalu jezera Chiemsee, kroz Austriju preko Graza te kroz Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

Cijena aranžmana po osobi: 3.790 kn
First minute cijena: 3.590 kn (do popunjenosti kapaciteta)


Minimalan broj putnika: 40

Soba s pomoćnim krevetom na upit.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za  državljane RH viza za Francusku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

Pronađite lokaciju na karti

POŠALJI UPIT