NOVA GODINA NURNBERG I MUNCHEN - 3 dana autobusom

GARANTIRANO

Program putovanja

Putovanje Nova godina Nurnberg i Munchen 3 dana autobusom 30.12.-01.01.2018.
GARANTIRANI POLAZAK

Moguć polazak iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu.
Hotel u centru Nurnberga: IntercityHotel Nürnberg

Napomena: program je namjenjen osobama koje žele spavati u centru grada u odličnom hotelu! Koncepcija programa je takva da nije naporno i nema beskrajno dugih vožnji. Prvi dan možete uživati u Munchenu i odličnom shoppingu, a drugi dan ležerno šetati po predivnom Nurnbergu, probati tipičnu bavarsku hranu, odmoriti u hotelu u centru, te se navečer dobro zabaviti. Za kraj, šarmantni Regensburg, bit će dobar uvod u Novu 2018. godinu.

1. dan ZAGREB – MUNCHEN - NURNBERG
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 05.00 sati. Vožnja kroz Sloveniju, Austriju do Münchena. Panoramska vožnja središtem grada. Po dolasku izlazimo na Marienplatz, najpoznatiji trg Münchena. Na njemu se nalazi Gradska vijećnica i veliki sat na kojem svaki dan možemo vidjeti borbu Bavarca i Habsburgovaca, te tradicionalni ples bačvara – sve to nam pričaju figurice koje izlaze 3 puta dnevno ! U blizini glavnog trga nalazi se poznata crkva Frauenkirche (Katedrala Naše Gospe), gdje je i vrag upleo svoje prste u gradnji. U blizini je i crkva sv. Petra sa koje se nakon 303 stepenice možete diviti gradu iz ptičje perspektive. Na putu prema Karlsplatzu nam je i crkva sv. Mihaela, sa kriptama Wittelsbachovaca i grobnicom poznatog graditelja ludih dvoraca, kralja Ludwiga II. Prošećite pješačkom zonom u kojoj se nalaze razne trgovine i suvenirnice. U slobodno vrijeme možete posjetiti i Hofbrauhaus. Riječ je o najpoznatijoj pivnici na svijetu gdje se, prema statistikama, svakog dana ispije oko 10 tisuća litara piva. Na drugom katu zgrade postavljen je i pivski muzej, a čitav prostor uređen je kako bi ugodio veselom gostu. Nastavljamo prema Nurnbergu. Po dolasku smještaj u hotel u centru grada. Noćenje.

2. dan NURNBERG
Nakon doručka razgled povijesne jezgre grada koja je u srednjem vijeku smatrana prijestolnicom Svetog rimskog carstva, posebno poznata po brojnim podrumima za skladištenje pive: glavni gradski trg Hauptmarkt (danas najpoznatiji po čuvenom božićnom sajmu) s gotičkom fontanom Schöner Brunnen (Lijepi bunar - simbol grada), stara gradska vijećnica, crkva sv. Sebaldusa, kuća Albrechta Dürera, dvorac Kaiserburg (sjedište njemačkih srednjovjekovnih vladara)... Preporučamo posjet nekoj od poznatih pekarnica kao što su Lebkuchen, Schmidt ili Wicklein, poznate po pripremi čuvenih nürnberških kolača. Povratak u hotel. Navečer predlažemo doček Nove 2018. na glavnom gradskom trgu u organizaciji gradskih vlasti. Noćenje.

3. dan NURNBERG – REGENSBURG - ZAGREB
Nakon doručka odlazak do Regensburga, grada na 2 rijeke, Dunavu i Regenu. Po dolasku u Regensburg slijedi obilazak povijesne jezgre pod zaštitom UNESCO-a autobusom i pješice. Kameni most preko Dunava, katedrala i zelena tržnica s crkvom Sv. Johanna, muzejom blaga riznice katedrale, kućom patricija poput dvorca na Heuportu i povijesnom ljekarnom Adler ubrajaju se u najznačajnije građevinske spomenike Regensburga. Kraće slobodno vrijeme za ručak ili kavu. Nastavak putovanja prema Hrvatskoj. Dolazak se očekuje do ponoći.

Cijena aranžmana po osobi First minute 1.150 kn / Redovna cijena 1.250 kn

Rok za prijavu: 7 dana prije polaska  /  Minimalan broj putnika: 40

Popusti:
- moguća uplata trokrevetnih soba na upit po redovnoj cijeni
- dijete 4-11,99 god. u pratnji dvije odrasle osobe u trokrevetnoj sobi 30%
popusta

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava. Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 5 dana prije polaska.

Hotel u centru Nurnberga! Posjet Regensburgu.

Pronađite lokaciju na karti

Overview


Napisala i uređuje program

 

 

Video

POŠALJI UPIT