NOVA GODINA PORTUGAL - 5 dana zrakoplovom

GARANTIRANO

Program putovanja

Putovanje Nova Godina Portugal 5 dana avionom 28.12.2017.-01.01.2018.
GARANTIRANI POLAZAK

1. DAN: ZAGREB – LISABON – COIMBRA – PORTO 
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 90 minuta prije leta. Prijava i let posebnim zrakoplovom u 08:00 sati s predviđenim dolaskom u Lisabon u 10.15 h. Slijedi vožnja u Coimbru, grad najstarijeg sveučilišta. Tijekom šetnje slikovitim uličicama ovog grada, shvatiti ćete da ste se zaljubili u Portugal. Razgledati ćemo sveučilište i knjižnicu, katedralu i staru gradsku jezgru. U poslijepodnevnim satima slijedi nastavak putovanja prema Portu, drugom najvećem portugalskom gradu. Kada spomenete Porto, pomisliti ćete na lijepe znamenitosti, kulturu, šarm, svjetski poznato vino Porto, melankolične zvukove fada i dolinu rijeke Douro koja u svijetu poznata zbog duge tradicije proizvodnje vina. Odlazak u vinske kleti na degustaciju desertnog Porta – tradicionalnog portugalskog vina. Smještaj u hotel, noćenje.

2. DAN: PORTO – FATIMA
Doručak. Nakon razgleda katedrale, crkve i samostana, slijedi odlazak do Ribeira, starog dijela grada kojeg osim zanimljive arhitekture, tržnice, brojnih barova i restorana, šarmantnim čini i stari most iznad rijeke Douro ili »Zlatne rijeke« s kojeg s pružaju prelijepi vidici. Poslijepodne slijedi vožnja u Fatimu, najpoznatije portugalsko svetište. Po dolasku, prošetati ćemo središtem koje godišnje posjeti nekoliko milijuna hodočasnika. Smještaj u hotel, noćenje.

3. DAN: FATIMA – BATALHA – NAZARE – OBIDOS – LISABON
Nakon doručka, posjetiti ćemo grad Batalha kojeg krasi jedna od najljepših gotskih crkvi i lijepo očuvana srednjovjekovna jezgra, a zatim i ljetovalište Nazare, najpoznatije portugalsko ribarsko naselje u kojem ćemo uživati u prekrasnom pogledu sa vidikovca „Sítia“. Slijedi nastavak do slikovitog Obidosa, pitoresknog grada koji je prepoznatljiv po bijelim kućicama koje neodoljivo podsjećaju na grčki Santorini. Vožnja u Lisabon. Smještaj u hotel, noćenje.

4. DAN: LISABON 
Doručak. Lisabon je jedan od najljepših europskih gradova. Sa svojom nevjerovatnom arhitekturom i labirintom ulica koje vas pozivaju na istraživanje, raznolikom kulturom, ukusnom hranom i sjajnim noćnim životom, nezaobilazan je grad svakog posjetitelja Portugala. Razglede ćemo započeti u najpoznatijoj gradskoj četvrti Belem u kojoj se nalaze dva portugalska dragulja, prekrasna Belemska kula i samostan sv. Jeronima. Nakon obilaska Spomenika otkrića, predlažemo da kušate poznatu belemsku slasticu Pasteis de Belem. Razglede ćemo nastaviti u poslijepodnevnim satima na trgovima živahne četvrti Baixa. Kako se stari dio grada proteže na 7 brežuljaka, izgrađeno je nekoliko gradskih uspinjača koje povezuju četvrti. Jedna od najpoznatijih, Santa Justa, četvrt Baixu povezuje s Chiadom u kojoj možete doživjeti sjajan noćni provod. Slijedi priprema za najdužu noć u godini i slavlje na lisabonskim ulicama ili odlazak na organiziranu novogodišnju večeru. SRETNA NOVA GODINA!

5. DAN: LISABON – IZLET: SINTRA – CABO DA ROCA – CASCAIS – ESTORIL – ZAGREB
Nakon novogodišnje noći, dan smo predvidjeli za odmor. Po želji, mogućnost odlaska na fakultativni izlet u Sintru, stari kraljevski grad i jedan od najljepših portugalskih gradova. U okolici Sintre se nalazi Park Pena sa prekrasnom palačom i vrtovima egzotičnog raslinja i cvijeća. Nakon fotografiranja najzapadnije europske točke – Cabo da Roca, tijekom povratka u Lisabon ćemo proći kroz mondeno ljetovalište Estoril s najvećom europskom kockarnicom i Cascais, ljetnikovac kraljevske obitelji. Slobodno vrijeme do polaska transfera u Lisabon. Nakon prijave na let, slijedi polet zrakoplova u 19.15 sati s predviđenim dolaskom u Zagreb u 23.10 h.

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi– min. 45 putnika: 4.390 kn
FIRST MINUTE CIJENA– min. 45 putnika: 4.190 kn 
(do 15.10. ili do popunjenja kapaciteta)
Obavezna doplata zrakoplovne pristojbe: 840 kn
Doplata za manji broj putnika: 310 kn

Popust
- za dijete 2-12 god na dodatnom krevetu: 10%

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za državljane RH viza za Portugal nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

Napomene
Hrvatski pratitelj u slučaju prijave 25 putnika. U suprotnom, s Vama će tijekom putovanja biti slovenski pratitelj.
Pridržavamo pravo na promjenu polazne luke kao i termina polaska i povratka. Program sadržajno ostaje isti, ali prilagođen novom zrakoplovnom prijevozu.

Pronađite lokaciju na karti

Video

POŠALJI UPIT