NOVA GODINA SKOPJE - SKOPSKI MERAK - 4 dana zrakoplovom

GARANTIRANO
CIJENA OD:2.290kn

Program putovanja

Nova godina Skopje 4 dana avionom 30.12.2018.- 02.01.2019.
GARANTIRANI POLAZAK

1. dan              ZAGREB – SKOPJE
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman u 19.30h. Polijetanje zrakoplova za Skopje na letu Croatia Airlinesa, OU 366 u 21.30h. Dolazak u 22.45h i nakon obavljenih graničnih formalnosti, prijevoz do hotala. Prijava i smještaj u sobe. Noćenje.

2. dan              SKOPJE
Nakon doručka, susret s lokalnim vodičem i odlazak na razgled grada. Skopje je prijestolnica i najveći grad Republike Makedonije smješten u dolini rijeke Vardar, a ujedno je i njeno glavno političko, gospodarsko, obrazovno i kulturno središte. Živopisan je to grad s više od 2000 godina tradicije u kojem se na svakom koraku isprepliće tradicionalno i moderno. Vidjet ćemo staru željezničku stanicu, danas Muzej grada Skopja; spomen-kuću Majke Tereze, otvorenu povodom 100. obljetnice njezina rođenja; Trg Makedonija; kameni most iz 6. st.; Daut Paša Amam, staru tursku kupelj iz 15. st. u kojoj se smjestila Nacionalna galerija; crkvu sv. Spasa; gradsku tvrđavu Kale. Na kraju odlazimo do Stare skopske čaršije, najveće na Balkanu izvan Istanbula, gdje možete doživjeti duh prošlih vremena i pojesti odlične čevape! Slobodno vrijeme za osobne programe, kupovinu ili ručak. Novu godinu dočekajte na otvorenom ili u jednom od lokalnih restorana, uz doplatu. Noćenje.

SRETNA NOVA GODINA!

3. dan             SKOPJE – OHRID – SKOPJE
Doručak. Predlažemo da današnji dan iskoristite za cjelodnevni fakultativni izlet u Ohrid. Vožnja prema Ohridskom jezeru koje se od 1980.g. nalazi na popisu Unescove svjetske baštine. Po dolasku razgled Ohrida, koji je slavenski naziv dobio po vapnenačkoj hridi visokoj 792 m na kojoj se nalazi povijesna jezgra grada. Nazivaju ga i draguljem Makedonije zbog iznimnog prirodnog okruženja. Razgled:  crkva sv. Sofije iz 11 st.; antički amfiteatar; crkva sv. Bogorodice Perivlepta s vrijednim freskama i ikonama; Samuilova tvrđava s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero (10./11. st.); galerija ikona; crkva sv. Klimenta i Pantelejmon. Osim brojnih spomenika, restorana, kavana i barova tu se nalaze i brojne trgovine s poznatim unikatnim nakitom - ohridskim biserima. Slijedi odlazak do Svetog Nauma, uz usputni pogled na Muzej na vodi u  Uvali kostiju, rekonstruiranog prapovijesnog naselja sojenica, pretvorenog u jedinstveni muzej u kojem je prikazan način života žitelja ovog naselja iz 1200. godine prije naše ere. Posjet Sv. Naumu, jednom od najljepših lokaliteta na Ohridskom jezeru, smještenom na stijeni u blizini izvora rijeke Crni Drim. Obilazak manastirske crkve posvećene arkanđelima Mihaelu i Gabrijelu te povratak prema Skopju. Noćenje.

4. dan             SKOPJE – ZAGREB
Odjava iz hotela, upakirani doručak.  Prijevoz prema zračnoj luci Skopje te po dolasku prijava za let Croatia Airlinesa za Zagreb, OU 367 u 05.50h; s očekivanim dolaskom u 07.30h. Završetak programa.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
FIRST MINUTE 2.290 kn (do popunjenja mjesta) Redovna cijena 2.490 kn
Obavezna doplata za  zrakoplovne pristojbe 990 kn

Minimalni broj putnika: 15

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za  državljane RH viza za Makedoniju  nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

Red letenja:
OU 366 30DEC  ZAGREB    SKOPJE          21:30         22:45                       
OU 367 02JAN  SKOPJE     ZAGREB          05:50          07:30                

Važno:
Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u domaćem zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi je dozvoljeno nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max. 8 kg).

Napomene:
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.
Kategorizacija smještaja odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može se razlikovati od hrvatskih standarda.
Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz kolovoza 2018. i mogu biti podložne promjeni.
O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Smještaj u hotelu s 4*!

Cijene putovanja

Datum polaska:
30.12.2018
Datum povratka:
02.01.2019
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
2.290 kn
Boravak:
4 dana
FIRST MINUTE
GARANTIRANO

Šifra: D21
 POŠALJI UPIT ZA 30.12.

Cijena uključuje:

 • povratni prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) iz Zagreba do Skopja
 • prijevoz turističkim autobusom od zračne luke do hotela pri dolasku u Skopje i obrnutno pri povratku
 • smještaj u Skopju u hotelu Ibis Skopje City Center 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s doručkom
 • razgled Skopja u pratnji licenciranog lokalnog vodiča
 • pratitelja iz Zagreba
 • pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu

Cijena ne uključuje:

 • obaveznu doplatu za  zrakoplovne pristojbe 990 kn  (podložno promjeni)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 690 kn (obavezno ako osoba putuje sama)
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda
 • obroke koji nisu navedeni u programu
 • osobne troškove
 • pića i napojnice 
 • putno osiguranje 

 

Fakultativna ponuda (uz najmanje 10 prijavljenih osoba), po osobi:
Novogodišnja večera u lokalnom restoranu u Skopju, bez pića: 380 kn
Cjelodnevni izlet na Ohrid: 390 kn (uključeno: povratni prijevoz, razgled prema programu u pratnji lokalnog vodiča. Informativna cijena ulaznica po osobi: 1,70 Eur po objektu (crkva sv. Sofije, Samuilova tvrđava, crkva sv. Klimenta, Muzej na vodi, samostan sv. Naum).

 

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT