NOVA GODINA TAJLAND - BANGKOK I KRABI - 12 dana zrakoplovom

GARANTIRANO

Program putovanja

Putovanje Tajland 12 dana avionom 26.12.2018. - 06.01.2019.
GARANTIRANI POLAZAK

Hoteli:
Peace Laguna Resort Krabi 4* (Superior Cottage room)
Hotel Icon Bangkok 4* (Superior room)
ili slični

1. dan, 26.12.2018: ZAGREB – DOHA – KRABI
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije od strane pratitelja putovanja te prijava na let za Dohu u 9.05 sati na liniji QR216 (Qatar Airways). Dolazak u Dohu predviđen je u 16.35 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Krabi u 19.10 sati na liniji QR824 (Qatar Airways). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

2. dan, 27.12.2018: KRABI (AO NANG)
Predviđeni dolazak u zračnu luku Krabi u 6.10 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja viznih i carinskih formalnosti, sastanak s predstavnikom lokalnog agenta te potom organizirani prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u hotel odmah po dolasku (rana prijava). Slobodno vrijeme za vlastite programe i aktivnosti.
Krabi - ukoliko želite istovremeno uživati u nevjerojatnoj prirodi, koračati po pjeskovitim bijelim plažama, a onda u sljedećem trenutku diviti se prelijepim tropskim šumama i nacionalnim parkovima, ovaj spoj beskonačnog i magičnog ćete pronaći upravo ovdje. Krabi kao iznimno popularna destinacija u Andamanskom moru prepoznatljiva je po velikim stijenama koje dosežu i do 100 metara u visinu. Mnoge od ovih stijena nalaze se u moru i zajedno s prelijepim plažama stvaraju prizor koji ostavlja bez daha. Najpoznatija plaža je Ao Nang s koje možete promatrati mnogobrojne otoke i uživati u savršeno bijelom pijesku. Za sve pustolove, Krabi nudi jedinstveno iskustvo istraživanja unutrašnjosti džungle, obilazak nacionalnih i parkova prirode, ronjenje s tropskim ribicama, vožnju kajakom kroz šumu mangrova, relaksirajuću tajlandsku masažu, kupanje u ljekovitom Smaragdnom bazenu usred džungle, i još mnogo, mnogo toga. Zaista pravi raj na zemlji.

3. dan, 28.12.2018: KRABI (AO NANG) – fakultativni izlet PHI PHI ISLANDS
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti i programe ili predlažemo odlazak na fakultativni cjelodnevni izlet Phi Phi Islands gliserom s uključenim ručkom. Isplovljavanje glisera u 8.30 sati iz luke te polazak prema otočju Phi Phi. Tijekom izleta zaustavit ćemo se ukupno 7 puta i to na sljedećim lokacijama: Bamboo Island (nenasaljeni otok s predivnim pješčanim plažama te koraljnim grebenom idealnim za ronjenje i snorkeling); Monkey Beach (plaža kojom vladaju majmuni, bliski susret s majmunima te jedinstvena prilika za hranjenje i fotografiranje); Tonsai Bay gdje ćemo napraviti pauzu za ručak u restoranu na plaži; Viking Cave (neobična špilja s crtežima na zidovima špilje koji su nalik na brodove Vikinga pa otuda i naziv “Viking Cave”); Pi Leh Bay (prekrasna laguna s tirkizno-smaragdnom bojom mora i visokim liticama koje ju okružuju i sežu u visinu do stotinu metara); Lohsamah Bay (idealno mjesto za snorkeling u mirnim i plitkim vodama ovog skrivenog zaljeva s bajkovitom pješčanom plažom) i na koncu spektakularan zaljev Maya Bay (jedna od najljepših plaža na svijetu gdje se snimao film The Beach sa Leonardo de Capriom u glavnoj ulozi). Oko 16.30 sati povratak prema luci te transfer do hotela. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan, 29.12.2018: KRABI (AO NANG) – fakultativni izlet KRABI JUNGLE SAFARI
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti i programe ili predlažemo odlazak na fakultativni cjelodnevni izlet Krabi Jungle Safari uz mogućnost jahanja na slonovima s uključenim ručkom. Oko 8 sati polazak od hotela prema Nacionalnom parku Khao Nor Chu Chi koji će vas očarati svojom nevjerojatnom ljepotom prirode, a koji vam između ostalog pruža i kupanje i uživanje u prirodnim fenomenima poput Smaragdnog bazena ili kako ga lokalno stanovništvo naziva Sra Marakot. Veliki prirodni bazen ispunjen čistom izvorskom vodom s temperaturom oko 20 °C, a smaragdnu boju daju mu alge koje su na dnu bazena. Naša preporuka je da svakako zaplivate! Osim bazena, imat ćete priliku i iskušati prirodni jacuzzi s vodom koja dolazi iz termalnih izvora iz podzemnih vulkanskih komora. Radi se u stvari o udubinama u kamenu koje asociraju na kade ispunjene vodom čija se temperature kreće od 35°C - 42°C. Tokom dana obići ćemo i Hram Tigrova pećina, budistički hram koji je jedan od najsvetijih u provinciji Krabi, poznat po tigrovoj šapi unutar pećine, visokim kipovima Bude i 1237 stepenica koje vode ka vrhu pećine di zlatne Budine statue, a odakle se istovremeno pruža veličanstveni pogled na grad Krabi. Izlet ćemo završiti jahanjem na slonovima kroz džunglu koja obiluje bogatom florom i faunom. Oko 17 sati povratak u hotel. Noćenje.

5. dan, 30.12.2018: KRABI (AO NANG) – fakultativni izlet JAMES BOND ISLAND
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti i programe ili predlažemo odlazak na fakultativni cjelodnevni izlet James Bond Island gliserom s uključenim ručkom. U tajlandskom Phang Nga zaljevu smjestio se otok koji nosi ime po tajnom agentu Bondu, a razlog je taj što se upravo ovdje davne 1974. godine snimao film Čovjek sa zlatnim pištoljem, a glavnu ulogu agenta 007 igrao je Roger Moore. Dakle, upravo prema filmu otok je prozvan James Bond i od tada je neizostavna turistička atrakcija. U sklopu izleta posjetit ćemo nacionalni park Phang Nga Bay, voziti se kajacima po zaljevu i posjetiti špilje, šume mangrova. Ručak na plutajućem restoranu, a nakon ručka odlazak do otoka Koh Noak gdje ćete imati dovoljno vremena za kupanje i opuštanje na plaži. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. dan, 31.12.2018: KRABI (AO NANG) – fakultativni izlet 4 OTOKA GLISEROM
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti i programe ili predlažemo odlazak na fakultativni poludnevni izlet 4 otoka gliserom s uključenim piknik ručkom. Posjetit ćemo Phra Nang spilju i poznatu Railay plažu, otok Tup s kojega je moguće propješačiti do otoka Chicken putem prirodne naslage pijeska. Otok Chicken poznat je po karakterističnom izgledu u obliku kokoši. Izlet ćemo završiti na otoku Poda na kojem ćemo imati piknik ručak. Transfer do hotela. Slobodno vrijeme za proslavu Nove godine. Noćenje.
SRETNA NOVA 2019. GODINA!

7. dan, 1.1.2019: KRABI (AO NANG)
Nakon doručka slobodan dan za uživanje u prvom danu Nove godine uz opuštanje na dugim pješčanim plažama. Noćenje.

8. dan, 2.1.2019: KRABI – BANGKOK
Doručak i odjava iz hotela. Organizirani prijevoz do zračne luke i prijava na let za Bangkok. Po dolasku u Bangkok organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora predlažemo odlazak na krstarenje po rijeci Chao Phraya s uključenom večerom. Povratak u hotel i noćenje.

9. dan, 3.1.2019: BANGKOK
Doručak. Odlazak u organizirani razgled grada: obilazak hramova i velike kraljevske palače s raskošnom pozlatom i živopisnim keramičkim kipovima i ukrasima. Palača je smještena na obali rijeke Chao Phraya, a u njoj se nalazi i poznati Hram smaragdnog Bude. Nakon toga, odlazak do Wat Pho hrama Ležećeg Bude, najstarijeg i najvećeg hrama u Bangkoku, ujedno i jednog od najstarijih medicinskih učilišta. Zatim plovidba klongovima (kanalima – ulicama) i posjet jednom od najatraktivnijih tajlandskih hramova Wat Arun - hramu Zore. Po završetku razgleda povratak u hotel i slobodno vrijeme za vlastite programe i aktivnosti. U večernjim satima predlažemo odlazak u shopping do čuvene noćne tržnice Pat Pong u Bangkoku ili posjet nekom od brojnih barova i restorana u središtu grada. Noćenje.

10. dan, 4.1.2019: BANGKOK
Doručak. Odlazak rano ujutro prema najpoznatijoj Damnoen Saduak - plutajućoj tržnici. Neće vam biti žao rano ustati, jer ćete tako imati priliku vidjeti i doživjeli kako lokalno stanovništvo trguje, i to na način trampe - zamjene jednog dobra za drugo, a sve to probijajući se čamcima kroz bogatu ponudu robe koja sa nalazi upravo na čamcima koji su biti pokretne trgovine. Posjet poljima soli na kojima ćete prisustvovati demonstraciji proizvodnje kokosovog smeđeg šećera ili ćete se moći okušati u vožnji broda sa savijenim pramcem i kupiti nešto sa plutajuće tržnice. Ručak. U poslijepodnevnim satima povratak u Bangkok. Slobodno vrijeme. Noćenje.

11. dan, 5.1.2019: BANGKOK – DOHA
Doručak. Slobodno vrijeme do transfera u zračnu luku Bangkok. Predlažemo da iskoristite zadnji dan u Bangkoku za kupovinu unikatnih suvenira ili pak ručak u nekom od brojnih tradicionalnih tajlandskih restorana. U poslijepodnevnim satima odlazak prema zračnoj luci Bangkok. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Dohi u 19.30 sati na liniji QR833 (Qatar Airways). Dolazak u Dohu u 23.05 sati po lokalnom vremenu (obroci u zrakoplovu tijekom leta).

12. dan, 6.1.2019: DOHA – ZAGREB
Nastavak putovanja iz Dohe prema Zagrebu u 1.50 sati po lokalnom vremenu na liniji QR215 (Qatar Airways). Noćni let s obrocima za vrijeme leta. Dolazak u Zagreb očekuje se u 6.00 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
LAST MINUTE 14.290 kn / Redovna cijena 14.790 kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 2.980 kn

Minimalni broj putnika: 15

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Hrvatskim državljanima potrebna je viza za Tajland  Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju; formular ispunjen u cijelosti štampanim slovima; jedna fotografija sa svijetlom pozadinom veličine 3.5 x 4.5 cm

Napomene
- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
- Kategorizacija hotela na Tajlandu odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
- Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
- Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja prema Općim uvjetima organizatora putovanja. 

KORISNE INFORMACIJE
TAJLAND
Službeno ime: Kraljevina Tajland
Glavni grad: Bangkok
Službeni jezik: Službeni jezik je Thai. U turističkim mjestima govori se engleski.
Vremenska razlika: srednjoeuropsko vrijeme + 7 sati (Hrvatska 10:00 = Thailand 17:00 sati
Novčana jedinica: Baht (THB)
Broj stanovnika: 62 mil.
Površina: 517 000 km2;
Napon struje: 220 V
Cijepljenje: nije potrebno
Pozivni broj zemlje: +66
Mobilna telefonija: sve mreže uglavnom rade, no za rooming obavezno provjeriti kod telefonske kompanije čije usluge koristite prije putovanja
Klima: tropska klima sa 3 različite sezone. Monsuni tj. kišna sezona na Tajlandu počinje u srpnju i traje do studenog nakon čega slijedi suho i hladno razdoblje sve do polovice veljače. U razdoblju od ožujka do lipnja temperature su mnogo veće (čak do 40 stupnjeva tijekom dana). Najbolje vrijeme za boravak na Tajlandu je od studenog do ožujka da bi se izbjegla vruća i kišovita razdoblja. Međutim i svi ostali mjeseci su također pogodni za posjetu.
Odjeća i obuća: lagana pamučna odjeća, dobre i udobne cipele i oprema za kišu. U Tajlandu jeftino prodaju kvalitetne i praktične kabanice. Obuću treba skinuti u nekim hramovima i na večeri kantoke
Za posjet hramu treba biti dolično odjeven-ne toleriraju se kratke hlače, kratke suknje (trebaju biti do koljena) niti majice otkrivenih ramena.Košulje s kratkim rukavima ili slične majice su najpraktičnije.
Moderne „poderane „ traperice nisu preporučljive-u kraljevskoj palači u Bangkoku i ljetnoj palači možete biti zaustavljeni na ulazu. Biti će vam ponuđen-uz malu napojnicu- dugi ogrtač ( u ljetnoj palači ponekad obavezan). U kraljevskoj i ljetnoj palači nisu dozvoljene natikače (ni muške ni ženske), sandale moraju biti s remenom na peti.
Kupovina: predmeti od pamuka, dlaka, bambusa, kokosa, papira, svile, nakit od dragog kamenja, srebra i zlata, rukotvorine svih vrsta - vrlo napredno izrađene
Hrana i piće: obavezno korištenje flaširane vode, Thailand je destinacija poznata i po kulinarstvu. Najčešće se priprema meso: piletina, govedina, svinjetina, riba, plodovi mora, svježe voće i povrće, a kod kuhanja se koriste razni začini od kojih je većina jako pikantna, te kokosovo mlijeko, curry, kikiriki. Uobičajeni prilozi su rezanci i riža.

Video

POŠALJI UPIT