NOVA GODINA VENECIJA I OTOCI LAGUNE - 2 dana autobus

GARANTIRANO

Program putovanja

Putovanje Nova godina Venecija i otoci lagune 2 dana autobusom 31.12.-01.01.2018.
GARANTIRANI POLAZAK

Moguć polazak iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu.

1. dan ZAGREB/RIJEKA – VENECIJA - HOTEL  31.12.2017.
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 7.00 sati. Vožnja preko Karlovca (moguć polazak s benzinske postaje Ka Petrol u 7.40 sati) kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 9.30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja do hotela u okolici Venecije. Smještaj. Dolazak u hotel je predviđen oko 14.00 sati. Kraći odmor u sobama. Autobusom odlazimo na pristanište te se ukrcavamo u brod. Brodićem ćemo prvo napraviti panoramsku vožnju. Iskrcati ćemo se na Riva dei Sciavoni, te pješke doći do do Trga Svetog Marka, samog središta grada i jedine Piazze. Pješice se krećemo prema Mostu Rialto. Šećući prelazimo  preko mnogobrojnih kanala,  mostova i malih trgova. Na sve strane su restorančići, kafići, uske uličice s malim trgovinama.  Iako vam se čini da ste ušli u pravi labirint ulica, nemojte brinuti. Svugdje po zgradama su natpisi koji vas vode u pravom smjeru – Per Rialto ili Per San Marco. U slobodno vrijeme predlažemo vožnju gondolom. Skupo? Prilično, 80 eura za 30 minuta, no u jednoj gondoli može biti šest osoba pa predlažemo da podijelite trošak. Organizacija dočeka ovisi isključivo u gradskim vlastima. Povratak brodićem i autobusom iza ponoći u hotel. Noćenje.

2. dan OTOCI LAGUNE – RIJEKA/ZAGREB   01.01.2018.
Kasniji doručak i odjava iz hotela. Uz doplatu od 22 eur po osobi krećemo na izlet brodićem na otoke lagune. Prvo ćemo posjetiti Murano gdje će nas dočekati “maestro” u izradi stakla. Posjet tvornici stakla i njihovim trgovinama. Pola sata slobodno za kraću šetnju i nastavak plovidbe kroz lagunarne sprudove prema  Buranu, otoku čija je važnost narasla tek u 16. stoljeću kada su žene počele izrađivati čipku. Burano je danas poznat po žarkim bojama svojih fasada i legendi koja kaže da su njegovi ribari zbog fasada lakše pronašli put kućama u gustoj magli koja je većinu zimskih večeri obavijala lagunu ili ako bi dublje zavirili u čašicu. Nakon degustacije originalnih burano keksa, prošeka ili  aperol spritza - popularnog aperitiva brojnih Venecijanaca i otočana povratak prema pristaništu Punta Sabbioni, ukrcaj u autobus i polazak. Nastavljamo prema Rijeci i Zagrebu. Dolazak u Zagreb se očekuje do ponoći.

Cijena aranžmana po osobi:First minute 590 kn / Redovna cijena 690 kn

Popusti i doplate:

  • moguća uplata trokrevetnih soba po redovnoj cijeni.
  • dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe 50% popusta.
  • popust ne vrijedi za ulaznice i karte za vlak.
  • Doplata za polazak iz Varaždina i Čakovca 60 kn po osobi.

 

Autobus iz Karlovca kreće s parkirališta benzinske pumpe Ka Petrol u 07.40 sati, a iz Rijeke, Sjeverno odmorište Vrata Jadrana u 09.30 sati. Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 5 dana prije polaska.

Rok za prijavu: 7 dana prije puta / Minimalan broj putnika: 40

Novost: uveli smo panoramsku vožnju brodom, odakle se najbolje vidi Venecija.

Pronađite lokaciju na karti

Overview

Gabrijela Koščica

Napisala i uređuje program

 

 

Video

POŠALJI UPIT