OMAN - 8 dana zrakoplovom

FIRST MINUTE

Program putovanja

Putovanje Oman 8 dana avionom 06.10.-13.10., 24.11.- 01.12.2018.

1. dan: ZAGREB – DOHA
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova na liniji QR218 (Qatar Airlines) u 17:15 sati. Obroci za vrijeme leta. Dolazak u Dohu u 23:45 sati.

2. dan: DOHA - MUSCAT
Nastavak putovanja prema Muscatu na liniji QR1130 u 02:00 sata. Dolazak u Muscat predviđen je u 04:50 sati po lokalnom vremenu, slijedi obavljanje viznih i carinskih formalnosti i organizirani prijevoz prema hotelu. Smještaj u sobe, doručak i odmor. Poslijepodnevna šetnja s voditeljem putovanja do centra grada. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: MUSCAT
Doručak. Odlazak u razgled Muscata. Posjet fascinantnoj džamiji Sultana Qaboosa, jednoj od najvećih džamija na Bliskom Istoku. Izgrađena na uzdignutom podiju u tradicionalnom stilu omanske arhitekture, prostire se na 416 000 m2. Ručak u lokalnom restoranu i zatim slijedi razgled starog dijela Muscata, odlazak prema utvrdama iz 16.st. Jalali i Mirani te palači Al Alam, sultanovoj rezidenciji i muzeju Bait Al Zubair u kojem se nalaze omanska oružja, nakit, nacionalna odjeća, itd. Vožnja kroz slikovit krajolik prema Muttrahu, lokalnoj tržnici s ribom i povrćem sve do souka, s mnoštvom trgovina ukrasa, minijatura i predmetima osmanske umjetnosti. Može se pronaći fini srebrni nakit, kao i ostale razne rukotvorine. Povratak u hotel, večera u tradicionalnom orijentalnom restoranu. Noćenje u hotelu u Muscatu.

4. dan: MUSCAT – NIZWA – JABREEN – AL HAMRA – NIZWA
Poslije doručka odlazak prema Nizwi, nekadašnjem glavnom gradu Omana, rodnom mjestu Islama i Sultanata Oman. Ovaj grad je tipičan primjer tradicionalnog seoskog života izvan Muscata. Posjet impresivnoj utvrdi Jabreen te nastavljamo obilazak utvrda Bahla i Its. Odlazak prema dolini palmi u Al Hamri. Ručak u lokalnom restoranu gdje ćemo imati priliku kušati tipično omansko lokalno jelo kabsa (meso i riža začinjeno lokalnim začinima). Povratak u Nizwu, smještaj u hotel, večera i noćenje.

5. dan: NIZWA - WAHIBA
Doručak u hotelu. Odlazak prema Wahibi. Prvo stajanje je u Mudairibi, malom selu u unutrašnjosti značajno po pravokutnoj utvrdi. Nastavak putovanja prema Wadi Bani Khalid, zelenoj dolini okruženoj planinama gdje ćemo prošetati i diviti se prirodnim ljepotama. Ručak u lokalnom restoranu. Nakon ručka odlazak prema Al Wasilu gdje počinje avanturistička vožnja džipovima po dinama do kampa u kojem ćemo prenoćiti pod šatorima. Po dolasku u kamp slijedi doček Beduina koji će nuditi kavu i svježe voće. Večera u kampu pod zvjezdanim nebom uz jedinstvenu atmosferu. Noćenje.

6. dan: WAHIBA – SUR – RAS AL HADD
Nakon doručka, odlazak prema morskom gradiću Sur, značajnoj trgovačkoj luci s fascinantnom arhitekturom stare gradske jezgre. Ručak u lokalnom restoranu. Vožnja uz obalu i klifove prolazeći kroz mala ribarska sela. Po dolasku u Ras Al Hadd večera u hotelu. U večernjim satima posjet rezervatu s kornjačama. Povratak u hotel i noćenje.

7. dan: RAS AL HADD – MUSCAT – DOHA
Nakon doručka odlazak prema Muscatu. Po putu stajanje na piknik ručak. Dolazak u zračnu luku i prijava na let QR1137 u 23:25 sati.

8. dan: DOHA – ZAGREB
Predviđen dolazak u Dohu u 00:10 sati. Nastavak putovanja na liniji QR215 u 01:50 sati. Predviđeni dolazak u Zagreb u 07:00 sati.

Cijena paket aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
FIRST MINUTE 9.965 kn (do 60 dana prije polaska) / Redovna cijena 10.490 kn
Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe 2.290 kn

Najmanji broj putnika: 15

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.

Granične vizne i zdravstvene formalnosti
Državljanima Republike Hrvatske potrebna je viza za ulazak u Oman. Dobiva se po ulasku u zemlju. Cijena po osobi ca. 20 eur.
Kopiju putovnice potrebno je dostaviti agenciji prilikom rezervacije putovanja. Putovnica mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.

Napomena:
Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koju se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o redu letenja, radnim vremenima znamenitosti koje se posjećuju ili držanim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.

Video

POŠALJI UPIT