ČUDESNI NORVEŠKI FJORDOVI - 6 dana zrakoplovom

FIRST MINUTE
CIJENA OD:7.080kn

Program putovanja

Putovanje Čudesni norveški fjordovi 6 dana avionom 18.06., 30.07., 20.08., 24.09.2019.
18.06. GARANTIRANI POLAZAK

Moguć vezani let (uz doplatu) iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule.

1. dan: ZAGREB–OSLO
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija (2. kat) dva sata prije polaska zrakoplova, podjela putne dokumentacije i prijava za let u Oslo na liniji OU488 u 15:30 sati. Predviđeno vrijeme slijetanja u 18:00 sati. Po slijetanju u Oslo ukrcaj u autobus i transfer prema hotelu. Smještaj u hotel te nakon kratkog odmora odlazak s voditeljem putovanja u večernju šetnju gradom, koristeći javni gradski prijevoz. Predlažemo posjet modernoj četvrti Aker Brygge, koja je iz starog brodogradilišta pretvorena u popularno odredište poznato po svojoj karakterističnoj kombinaciji tradicionalne i suvremene arhitekture te po brojnim restoranima i kafićima smještenima uz more. Prošetajte do Astrup Fearnley muzeja moderne umjetnosti u četvrti Tjuvholmen, koja se nastavlja na Aker Brygge, reprezentativnog djela poznatog svjetskog arhitekta Renza Piana i uživajte u pogledu na Oslo fjord te na uređene gradske plaže. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: OSLO–HARDANGERVIDDA–HARDANGERFJORD–BERGEN
Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema čudesnoj regiji fjordova vodi nas preko fascinantne visoravni Hardangervidda, koja slovi za jednu od najvećih u Europi. Visoravan na kojoj žive najveća divlja krda sjevernih jelena u Europi uzdiže se nad šumom, a u golom, mjesečevom krajoliku ostat ćete zadivljeni brojnim jezercima i širokim močvarama. Prije no što je prijeđete možete uživati u pogledu na vodopad Voringfoss koji u visini od 182 m pada u dubinu, s najvećim vertikalnim padom u Norveškoj... Preko visoravni stižemo na područje Hardangerfjorda, poznatog po blagoj klimi, pitomim mjestašcima i nasadima voća - prijelaz fjorda preko jednog od najdužih visećih mostova na svijetu. Dolazak na područje Bergena u kasnim poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel i noćenje.

3. dan: BERGEN
Doručak. Poslije doručka odlazak u razgled slikovitog Bergena, „vrata regije fjordova“. Razgled gradskog središta jednog od najljepših skandinavskih gradova i drugog grada po veličini u Norveškoj: očuvane drvene trgovačke kuće iz doba Hanze kad je Bergen bio moćno trgovačko središte i glavno središte trgovine ribom s Lofota - luka Bryggen, čije prekrasne drvene kuće stoje na listi zaštićene baštine UNESCO-a - utvrda Bergenhus. Moguć odlazak gradskom uspinjačom Floybannen na brdo iznad Bergena, s veličanstvenim panoramskim pogledom na grad. Slobodan dan za uživanje u živopisnom i živahnom Bergenu. Noćenje.

4. dan: BERGEN-FLÅM-SOGNEFJORD-FØRDE
Doručak. Poslije doručka odjava iz soba i putovanje regijom fjordova prema Vossu gdje ćemo se ukrcati na vlak Voss-Myrdal i potom nastaviti na slavnu željeznicu na liniji Myrdal-Flåm (doplata uz rezervaciju aranžmana). Selo Flåm, maleno i pitoreskno, ima oko 350 stanovnika i više od 450 000 posjetitelja godišnje, a ova je željeznica jedna od najatraktivnijih željeznica na svijetu, izuzetno strma s nekoliko spirala. Iz Flåma nastavljamo putovanje kroz Laerdal tunel, najduži na svijetu i prelazimo trajektom preko Sognefjorda, najvećeg norveškog fjorda, iz Fodnesa u Manheller, odnosno preko turističkog mjesta Skei do mjesta Førde gdje ćemo se smjestiti u hotel. Noćenje.

5. dan: FØRDE-HELLESYLT-GEIRANGERFJORD-GUDBRANDSDALEN/OTTA/VINSTRA
Doručak. Poslije doručka odjava iz soba, nastavak putovanja do Hellesylta preko Stryna. Ukrcaj na brod u Hellesyltu i plovidba fjordom do Geirangera (uključeno u cijenu) uz najpoznatije slapove norveških fjordova kao što su „Sedam sestara“, „Nevjestin veo“ i dr., s pogledom na usamljene farme iznad fjordova i smaragdno zeleni krajolik. Geirangerfjord je na glasu kao najposjećeniji i jedan od najljepših norveških fjordova, stavljen na popisu zaštićene prirodne baštine organizacije UNESCO. Poslije vožnje brodom ukrcaj u autobus u Geirangeru i nastavak putovanja kroz prekrasne krajolike do mjesta Vinstra u dolini Gudbrandsdalen gdje ćemo se smjestiti u hotel. Noćenje.

6. dan: GUDBRANDSDALEN/OTTA/VINSTRA-OSLO–ZAGREB
Doručak. Poslije doručka odjava iz soba i putovanje prema Oslu preko Lillehammera. Dolazak u Oslo u poslijepodnevnim satima i panoramski razgled norveške prijestolnice. Transfer prema zračnoj luci Gardermoen. Let za Zagreb na liniji OU489 u 18:50 sati. Slijetanje u Zagreb predviđeno u 21:35 sati.

Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
Polazak 18.06.: FIRST MINUTE 7.480 kn (do popunjenja kapaciteta) / Redovna cijena 7.680 kn
Polazak 30.07.: FIRST MINUTE 7.080 kn (do popunjenja kapaciteta) / Redovna cijena 7.280 kn
Polazak 20.08.: FIRST MINUTE 7.580 kn (do popunjenja kapaciteta) / Redovna cijena 7.780 kn
Polazak 24.09.: FIRST MINUTE 7.780 kn (do popunjenja kapaciteta) / Redovna cijena 7.980 kn

Zrakoplovne pristojbe 1.090 kn uključene u cijenu aranžmana

Minimalan broj putnika: 25

Soba s pomoćnim ležajem na upit!

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti 
Državljani RH ne trebaju vizu za Norvešku, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

Napomene
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Oslu, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlinesa objavljenom u studenom 2018. godine i podložna su promjeni.

Uključena vožnja brodom po glasovitom Geiranger fjordu!

Cijene putovanja

Datum polaska:
18.06.2019
Datum povratka:
23.06.2019
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
7.480 kn
Boravak:
6 dana
FIRST MINUTE
GARANTIRANO

Šifra: D01
 POŠALJI UPIT ZA 18.06.
Datum polaska:
30.07.2019
Datum povratka:
04.08.2019
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
7.080 kn
Boravak:
6 dana
FIRST MINUTE
Šifra: D01
 POŠALJI UPIT ZA 30.07.
Datum polaska:
20.08.2019
Datum povratka:
25.08.2019
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
7.580 kn
Boravak:
6 dana
FIRST MINUTE
Šifra: D01
 POŠALJI UPIT ZA 20.08.
Datum polaska:
24.09.2019
Datum povratka:
29.09.2019
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
7.780 kn
Boravak:
6 dana
FIRST MINUTE
Šifra: D01
 POŠALJI UPIT ZA 24.09.

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom Zagreb-Oslo-Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe
 • smještaj u hotelima 3/4* u u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom: 1 noćenje na području Osla, 2 noćenja na području Bergena, 1 noćenje na području Førde i 1 noćenje na području Sognefjorda/doline Gudbrandsdalen/Otte
 • voditelja putovanja
 • autobusni prijevoz prema programu
 • panoramski razgled Osla i Bergena
 • prijelaz Sognefjorda na liniji Fodnes-Manheller
 • krstarenje Geiranger fjordom
 • te troškove organizacije i prodaje

Cijena ne uključuje:

 • doplata za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama):
  - polasci 18.6. i 30.7.: 1.590 kn
  - polasci 20.8. i 24.9.: 1.690 kn
 • doplata po osobi za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule: 470 kn + zrakoplovne pristojbe (raspoloživost i potvrda letova na upit; individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s pratiteljem putovanja u Zagrebu)
 • doplata za vožnju željeznicom MYRDAL-FLÅM (prilikom rezervacije aranžmana): 490 kn
 • doplata za večere: 1.090 kn
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
 • karte javnog prijevoza
 • fakultativne sadržaje
 • troškove osobnih narudžbi
 • putno osiguranje
   

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT