PARIZ I DISNEYLAND - 6 dana autobusom

GARANTIRANO
CIJENA OD:1.990kn

Program putovanja

Putovanje Pariz 6 dana autobusom 13.08.-18.08.2019.
GARANTIRANI POLAZAK

1. dan   ZAGREB-STRASBOURG
Polazak iz Zagreba u 05:00 sati s Autobusnog kolodvora. Slijedi ugodna vožnja kroz Sloveniju, Austriju, Njemačku i Francusku.  Po dolasku u STRASBOURG, grad čiji je centar UNESCO proglasio svjetskom baštinom 1988. godine, vozimo se pokraj Europskog parlamenta. Nakon 2. svj. rata, kada je došlo do mirenja Europe, nastala je i ideja o osnivanju Europskog vijeća. Strasbourg je odabran kao sjedište te institucije i postao je simbol europskog zajedništva i konstrukcije. Slijedi razgled grada pješice: Petite France, dio svjetske baštine pod zaštitom UNESCO-a – spomenik Gutenbergu, upravo u Strasbourgu tijekom svog dužeg boravka u gradu, Gutenberg je zajedno s jednim zlatarom i drvodjeljom osmislio za tisak potrebna metalna tiskarska slova – katedrala Notre Dame, koja spada u najljepša gotička djela sjeverne Europe. Polazak prema hotelu, te smještaj. Noćenje.

2. dan   STRASBOURG – REIMS - PARIZ
Doručak. Odlazak prema Reimsu.  Po dolasku u glavni grad pokrajine Champagne, vidjet ćemo: Katedralu Notre Dame, najsavršeniju gotičku crkvu na svijetu poznatu po krunidbi najvećih kraljeva, Palais du Tau, nekadašnju biskupsku palaču, baziliku St. Remi, najstariju crkvu u Reimsu, Salle de Reddition, nekadašnju školu u gdje su se Njemci formalno predali Generalu Eisenhoweru… Nastavak putovanja u smjeru Pariza. Po dolasku u PARIZ panoramski razgled autobusom, te smještaj  u hotel.  Nakon kratkog odmora nastavljamo sa razgledom grada. Posjet Montmartreu s kojeg se pruža prekrasna panorama na grad. Potpuno bijela crkva Srca Isusovog (Sacre Coeur) do koje se dolazi strmim stepenicama druga je najviša točka u gradu. Tu je i crkva St. Pierre, te trg Teatre, gdje slikari svoja djela prodaju izravno sa štafelaja, brojne trgovine i suvenirnice. Pariz u večernjim satima sjaji posebnom ljepotom. Predlažemo zajednički odlazak na večeru u tipičan pariški restaurant podno Montmartra. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan   PARIZ
Doručak. Javnim gradskim prijevozom odlazimo na cjelodnevni razgled Pariza koji se ponosi najvažnijim svjetskim znamenitostima: Hotel des Invalides – Napoleonov mauzolej, katedrala Notre Dame, u kojoj se nalaze najveće francuske orgulje, a poznata je i po neizbježnom zvoniku iz priče V. Hugoa. Čeka nas odlazak do Latinske četvrti, te šetnja do znamenitosti poput trga St. Michel , Sorbonne, Pantheon, Luksemburške palače i vrtova, St. Sulpice, St. Germain des Pres… Slobodno vrijeme za ručak. Predlažemo posjet jednom od najpoznatijih svjetskih muzeja – Louvru. U popodnevnim satima vodič će vas povesti u kraći razgled najmodernije pariške poslovne četvrti La Defence. Svi zaintereresirani moći će se popeti na moderni simbol grada i čudo arhitekture - Grande Arche de la Défense odakle se pruža pogled prema Trijumfanim vratima i Champs-Elysses. Navečer predlažemo vožnju Seinom uz čuvene pariške spomenike. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan  PARIZ - VERSAILLES  
Doručak. Preporučujemo posjet dvorcu Versailles ( fakulatativno). Kada je Luj XIV. odlučio da središtem njegova dvora postane Versailles, pojavila se potreba da se poveća postojeći dvorac koji je sagradio njegov otac i koji je jedva bio nešto više nego lovačka kuća, a Luj XIV. okupio tadašnje najuglednije umjetnike i stručnjake da osmisle novu kraljevsku palaču. Povratak u Pariz. Predlažemo posjet čuvenom muzeju impresionista – D Orsay. Mogućnost odlaska u Disneyland sa brzim vlakom RER umjesto odlaska u Versailles. Navečer preporučamo zajednički odlazak na večeru u latinsku četvrt uz mnoštvo restorančića, francuskih specijaliteta i dobre atmosfere, a poslije odlazak do čuvene avenije Champs Elysees. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan  PARIZ   
Nakon doručka, odjava iz hotela i odlazak metroom do mjesta od kuda krećemo na vožnju Seinom (fakultativno) gdje ćete moći doživjeti brojne mostove i spomenike iz potpuno drugačije perspektive. Predlažemo posjet Eiffelovog tornja, visokog 320 m, a bio je najveća građevina na svijetu dok ga 1931. nije prestigao Empire State Building. Preporučamo odlazak na 3. etažu tornja sa koje se pruža nezaboravan pogled na grad ili posjet jednom od najpoznatijih svjetskih muzeja – Louvru. Zajedničko okupljanje na dogovorenoj lokaciji, te noćna vožnja prema Njemačkoj.

6. dan  MUNCHEN - ZAGREB         
Dolazak u Munchen u jutarnjim satima. Razgled bavarske metropole: MARIENPLATZ, FRAUENKIRCHE, RESIDENZ PALACE, SREDNJEVJEKOVNI HOFBRAUHAUS, BAVARSKI PARLAMENT, KRALJEVSKA PALAČA, OPERA, FELDERRNHALLE. Kraće slobodno vrijeme te polazak za Zagreb. Dolazak u Zagreb u predvečernjim satima.

 
Cijena aranžmana po osobi:
FIRST MINUTE 1.990 kn / Redovna cijena 2.390 kn

Minimalan broj putnika: 40

Trokrevetna soba na upit.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Francusku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica.

Cijene putovanja

Datum polaska:
13.08.2019
Datum povratka:
18.08.2019
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: AK Zagreb
Cijena:
1.990 kn
Boravak:
6 dana
GARANTIRANO
FIRST MINUTE

Šifra: D02
 REZERVIRAJ ZA 13.08.  POŠALJI UPIT ZA 13.08.

Cijena uključuje:

 • prijevoz autobusom prema programu putovanja
 • smještaj u hotelu Campanile Strasbourg Sud  3*na osnovi 1 noćenja s doručkom
 • smještaj u hotelu Campanile Paris Est –Pantin 3* u Parizu ili slično na osnovi 3 noćenja s doručkom
 • turističkog pratitelja tijekom putovanja
 • razglede predviđene programom putovanja
 • troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:

 • doplata za jednokrevetnu sobu: 990 kn (obavezna ako osoba putuje sama)
 • boravišnu pristojbu, 0,55 EUR po osobi/noćenju u Strasbourgu i 1,9 EUR po osobi/noćenju u Parizu
 • ulaznice za objekte i muzeje koji se posjećuju
 • izlet u Versailles 12 EUR + ulaznice 18 EUR
 • večera na Montmarte – do 30 EUR
 • javni prijevoz, npr. karnet za METRO, 10 karata cca 15 EUR
 • vožnju brodom po Seini 15 EUR po osobi
 • Ulaznica za Louvre 17 EUR
 • karta za brzi vlak RER + metro do Disneylanda 14,20 EUR - 1 smjer (djeca cca. 7 Eur);
 • ulaznica za Disneyland cca 66 EUR (1 park) za odrasle, cca 58 EUR (1 park) za djecu od 3 do 11 god. Više informacija na www.disneylandparis.com
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti


Napomena: Građani Europske unije mlađi od 26 godina, uz predočenje putnog dokumenta, ne plaćaju ulaz u dvorac Versailles i muzeje Louvre i Orsay.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT