PERU I BOLIVIJA - TRAGOVIMA INKA - 16 dana zrakoplovom

GRUPNI POLAZAK

Program putovanja

Putovanje Peru i Bolivija 16 dana avionom 23.05.-07.06.2019.

Putovanje kroz Peru & Boliviju omogućit će vam da upoznate duh prošlosti, ali i da kroz adrenalinske aktivnosti istražite granice vlastitog „avanturističkog duha“. U Limi, glavnom gradu Perua ćemo istražiti drevne znamenitosti zbog kojih je zvana „Gradom kraljeva“, ali i one koje čine njeno moderno lice. Obići ćemo i Cusco, drevni grad Inka na 3416 m nadmorske visine, a ljepota „izgubljenog grada Inka“ - Machu Picchu, oduzeti će dah mnogima, a potom ih čekaju ništa manje fascinantni izleti u Boliviji, koji uključuju plovidbu jezerom Titicaca i obilazak Plutajućih otoka u Punu, te obilazak područja slanog jezera „Salar de Uyuni“. Putovanje kroz Boliviju uključuje i vožnju biciklima poznatom „Cestom smrti“. Krenite s nama u otkrivanje Južne Amerike i uvjerite se da naš program nudi za svakoga ponešto, a oduševljenje za sve.

1.dan (23.05.2019.) ZAGREB – VENECIJA – AMSTERDAM – LIMA (Peru)
Sastanak u Zagrebu, transfer (nije uključen u cijenu) u Veneciju. Polijetanje zrakoplova na liniji za Amsterdam u 06.00h s predviđenim dolaskom u 08.00h. Nastavak putovanja prema Limi s predvđenim polaskom u 12.35h s predviđenim dolaskom u Limu u 18.10h. Transfer i prijava u hotel. Nakon kratkog odmora odlazak u kratku šetnju, slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.

2. dan (24.05.2019.) LIMA
Nakon doručka slijedi odlazak na fakultativno razgledavanje glavnog grada Perua, koji je nekoć bila poznata i pod nazivom „Grad kraljeva“, a danas se nalazi pod zaštitom je UNESCO-a zbog prekrasne kolonijalne arhitekture. Krećemo lokalnim gradskim autobusom, kako biste doživjeli svakodnevni život stanovnika Lime, prema starom dijelu grada: Plaza Mayor sa prekrasnom palačom vlade, gradskom vijećnicom te nadbiskupskom palačom i katedralom te crkvom San Francisco iz 17. stoljeća. Zatim se lokalnim gradskim autobusom vraćamo u modernu četvrt Miraflores gdje nam se nalazi hotel i odakle se pruža prekrasan pogled na Pacifik (mogućnost surfanja na valovima i paragliding). Po dolasku slobodno vrijeme i za večer preporučujemo odlazak na Agua Magic Show s fontanama. Noćenje.

3. dan (25.05.2019.) LIMA – CUSCO
Nakon doručka transfer na aerodrom na let za Cusco. Predviđen polazak je u 09:50h, s predviđenim dolaskom u 11:10h. Po dolasku transfer do hotela. Smještaj. Slobodno vrijeme za prilagodbu na visinsku bolest jer se Cusco nalazi na visini od 3 416 metara nadmorske visine. Odmaranje i uživanju u restoranima i caffe barovima koji su otvoreni u starim kolonijalnim zgradama. Noćenje.

4. dan (26.05.2019.) CUSCO
Nakon doručka odlazak na walking turu obilaska Cusca. Poslijepodne slobodno vrijeme za vlastiti program. Noćenje.

5. dan (27.05.2019.) CUSCO – SVETA DOLINA INKA
Nakon doručka odlazak na dvodnevni fakulativni izlet, prvi dan obilazimo Moray, Maras i Salt mines u sklopu kojeg ćemo posjetiti i tržnicu, radionice i družiti se sa lokalcima u Chincherou. U Ollantaytambou se ukracavamo na vlak za Aguas Calientes. Smještaj u hotelu, slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.

6. dan (28.05.2019.) MACHU PICCHU – CUSCO
U ranim jutarnjim satima u 05.30h odlazak na fakultativni izlet Machu Picchu. Transfer autobusom do ulaza u “Izgubljeni grad Inka” – Machu Picchu. Nakon ulaza, slobodno vrijeme za obilaženje Machu Picchu nakon čega krećemo u obilazak izgubljenog grada u društvu vodiča koji će nam pokušati dočarati nekadašnji život njegovih stanovnika i običaje, razloga zbog kojeg su Inke izgradile ovaj grada baš ovom mjestu i samu funkciju grada u to vrijeme. Hrabriji i spremniji će se u to vrijeme pokušati popeti na vrh, planine koja stoji u pozadini Machu Picchu, Huyana Pichu odakle seže fascinantni pogleda na Machu Picchu. Nakon razgledavanje "Izgubljenog grada", vraćamo se natrag u gradić Aguas Calientes u podnožju, gdje imamo slobodno vrijeme za večeru, nakon čega se ukrcavamo na vlak. Povratak u Cusco, noćenje.

7. dan (29.05.2019.) CUSCO
Slododan dan za uživanje u prekrasnom Cuscu, mogućnost odlaska na fakultativni izlet Rainbow mountains. Noćenje.

8. dan (30.05.2019.) CUSCO – PUNO
Nakon doručka check out iz soba, transfer na autobusni kolodvor, gdje se ukrcavamo na autobus za Puno, sa predviđenim terminom polaska u 08:00h. Autobus prilagođen za duge vožnje (udobna i široka sjedala). Dolazak u Puno predviđen je u 15:30h. Smještaj u hotelu, slobodno vrijeme. Noćenje.

9. dan (31.05.2019.) PUNO
Nakon doručka odlazimo na fakultativni izlet na Plutajuće otoke na jezeru Titicaca. Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje.

10. dan (01.06.2019.) PUNO – LA PAZ (Bolivija)
Nakon doručka krećemo prema La Paz, predviđeno vrijeme polaska je u 07:00, dok je vrijeme dolaska previđeno ranim popodnevnim satima (16.00h), transfer do hotela. Nakon smještaja u hotel i kratkog odmora, slobodno vrijeme za odmor od putovanja. Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje.

11. dan (02.06.2019.) LA PAZ – izlet «CESTA SMRTI»
Nakon doručka odlazak na fakultativni izlet «Cesta smrti». Pripremite se za uspon na 4700 m,odakle se krećemo spuštati do Amazone. Prvih 20-ak kilometara se vozimo po asfaltiranoj cesti, sa pauzama. Zadnjih 38km se vozimo po 'pravoj' Cesti smrti, koja nije asfaltirana, većinom je široka oko 3,5m. Iznad nas su okomite litice obrasle u gusto raslinje, visoke i po 300m, a ispod jednako tako strme litice koje poniru i do 800m u dubinu. Cijelo vrijeme vožnje biciklima, radimo pauze, te nam vodiči daju korisne savjete. Poslušajte ih! Krajolik koji nas okružuje cijelo vrijeme je neopisiv, istovremeno surov i prekrasan. Avanturu završavamo u džungli Amazone na 1200 m, nakon 65km i cca 5 sati. Popijte pivo, skinite se u kupači i chilajte uz bazen uz zvukove džungle! Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje. *Oni koji ne žele ići na izlet „CESTA SMRTI“ imaju slobodan dan u La Pazu ili mogućnost da idu na izlet ali da se voze u autobusu koji je pratnja biciklistima.

12. dan (03.06.2019.) LA PAZ – SALAR DE UYUNI
Nakon doručka, odlazak na 2-dnevni fakultativni izlet na slano jezero, polazak autobusom do Oruroa u 08.30h. Dolazak u Oruro (željeznička stanica) i polazak vlaka u 15.30h prema gradu Uyuni (Southern Express vlak-Expreso del sur). Dolazak u Uyuni u 22:20h, transfer sa stanice u hotel. Smještaj. Noćenje.

13. dan (04.06.2019.) SALAR DE UYUNI – LA PAZ
Polazak iz hotela i početak izleta posjetom Salar de Uyuni, razgledavanje rukotvorina od soli u Colchani (mjesto/selo), hrpa (“planina”) soli, rupa (“ponora?”) od vode. Nastavak posjeta Incahuasi otoku koji se nalazi u srcu slanog jezera i poznat je po divovskim kaktusima. Ručak na otoku. U popodnevnim satima prelazak Salar do vulkana Tunupa, posjet okolnim naseljima, naselju Chantani gdje je smješten zanimljiv ruralni (seoski) muzej. Navečer povratak u Uyuni. Prijevoz do autobusnog kolodvora. Polazak u 19:00, dolazak u La Paz sljedećeg dana u ranim jutarnjim satima. Smještaj u hotel.

14. dan (05.06.2019.) LA PAZ
Dolazak u ranim jutarnjim satima, smještaj u hotel. Nakon doručka odlazimo na fakultativni obilazak La Paza, vožnja žičarom i kraj ostavljamo obilazak Mjesečeve doline. Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje.

15. dan (06.06.2019.) LA PAZ – LIMA – AMSTERDAM
Nakon doručka, transfer na aerodrom na let za Limu u 07.56h s predviđenim dolaskom u 09.05h. Slobodno vrijeme, predlažemo odlazak u Limu. Predviđeno vrijeme polaska prema Amsterdamu je u 20.00h, s predviđenim dolaskom u 15.25h (+1).

16. dan (07.06.2019.) AMSTERDAM – VENECIJA – ZAGREB
Nastavak putovanja iz Amsterdama prema Veneciji s predviđenim polaskom u 20.35h s predviđenim dolaskom u 22.20h. Po dolasku transfer za Zagreb.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 12.100 kn
Zrakoplovne pristojbe su uključene u cijenu.

Minimalan broj putnika: 14

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Državljanima Republike Hrvatske nije potrebna viza za Peru i Boliviju. Potrebna je važeća putovnica koja mora vrijediti još najmanje šest mjeseci od dana namjeravanog ulaska u Peru.
Obavezno cijepljenje protiv žute groznice (Bolivija). Svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja.

Važne napomene:
Ukoliko putnik želi osiguranje od otkaza putovanja dužan ga je ugovoriti s bilo kojom osiguravajućom kućom u roku od 72 sata nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa putovanja (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća).
Lokalni vodiči su na engleskom jeziku!
Sve solo putnike koji ne žele platit 1/1 sobu, spojit ćemo s drugim solo putnikom (po spolu i godinama).
Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) i ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik. Putovnica mora vrijediti još najmanje šest mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje
U slučaju nepotpunih, netočnih ili promjenjenih osobnih podataka putnik je dužan pravovremeno obavijestiti agenciju. U protivnom, ukoliko poslani podaci ne budu točni, putnik je sam odgovoran za sve dodatno nastale troškove.
Organizator putovanja ima pravo na izmjenu vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed sadržaja.
Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.
Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj službenoj lokalnoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda. U slučaju promjene tečaja većeg od 1.5% u odnosu na kalkulirani tečaj, agencija zadržava pravo promjene cijene (cijenu su formirane prema prodajnom tečaju eura Privredne banke Zagreb d.d. na dan 12.10.2018.).
Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, putnik je dužan sam snositi trošak ishodenja novih dokumenata.

KORISNE INFORMACIJE:
PERU
Službeno ime: Republika Peru
Glavni grad: Lima
Vremenska razlika: -6 sati u odnosu na Hrvatsku
Službeni jezik: španjolski, kečuanski i ajmarski
Novčana jedinica: Sol (PEN)
Klima: od lipnja do kolovoza hladno (10 - 19°C), toplo od prosinca do veljače (26 - 30°C)
Električni napon: 220 V
Viza: nije potrebna

BOLIVIJA
Službeno ime: Republika Bolivija
Glavni grad: Surce
Vremenska razlika: -5 sati u odnosu na Hrvatsku
Službeni jezik: španjolski, kečuanski i ajmarski (u područjima gdje prevladavaju)
Novčana jedinica: Boliviano (BOB)
Električni napon: 220 V
Viza: nije potrebna
Cijepljenje: obvezno cijepljenje protiv Žute groznice, svakako je dobro konzultirati se sa HZZO-m prije putovanja

Video

POŠALJI UPIT