POLJSKA TURA - 6 dana autobusom

FIRST MINUTE
CIJENA OD:2.249kn

Program putovanja

Putovanje Poljska tura 6 dana autobusom10.08.-15.08.2018.

Polazak iz Zagreba, Varaždina i Čakovca

1. dan ZAGREB, WADOWICE, KRAKOW
Polazak autobusa u 6:00h s Autobusnog kolodvora Zagreb. Vožnja kroz Hrvatsku i Mađarsku uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta. Nastavak vožnje kroz Mađarsku i Slovačku do Poljske. Za početak odlazimo u WADOVICE – rodno mjesto IVANA PAVLA II. Kratko ćemo razgledati grad te ćemo se po završetku razgleda malo odmoriti i pojesti nešto. Slijedi  vožnja do Krakowa i smještaj u hotel. Slijedi orijentacioni razgled Krakowa uz pratnju vodiča. Slobodna večer. Noćenje.

2. dan KRAKOW, WIELICZKA
Doručak. Uz pratnju vodiča krećemo sa kraćim razgledom Krakowa - grada savršeno očuvanog arhitektonsko - umjetničkog bogatstva koji se nalazi na listi svjetske baštine UNESCO-a. Krakow je jedan je od centara kulture, religije i znanosti ovog dijela Europe. Razgledati ćemo glavne gradske znamenitosti: Barbakan Tvrđava, Crkva Svetog Florijana, Trg Matejki, Florijanska ulica, GLAVNI Glavni gradski trg - Rynek Główny – najveći trg u srednjovjekovnoj europi sa dva tornja katedrale Svete Marije izgrađene u gotičkom stilu - Najveći gotički oltar Europe. Glavna zgrada Jeglonskog sveučilišta - Collegium Maius, Kraljevska renesansna palača. Poslijepodne moguć fakultativni izlet u Wieliczku, najveći rudnik soli u Europi. Predlažemo fakultativni ulazak u srednjovjekovni muzej. Razgled muzeja sa dvoranama posvećenim događajima i ličnostima iz poljske povijesti, umjetnine od soli, te pravom podzemnom katedralom Povratak u hotel. Navećer moguć izlazak u neki od brojnih klubova. Noćenje.

3. dan KRAKOW, VARŠAVA
Doručak. Vožnja prema Varšavi uz kraća zaustavljanja tokom puta. Dolazak u Varšavu poslijepodnevnim satima. Po dolasku panoramski razgled grada busom. Smještaj u hotel. Kraći odmor. Potom slijedi odlazak u razgledavanje grada uz pratnju vodiča:  Starego Miasto – Stari grad Varšava – dio grada koji je nakon što je potpuno razrušen u drugom svjetskom ratu renoviran u izvornom obliku te je danas pod zaštitom UNESCO-a,  starogradska tržnica Rynek Starego Miasta ,najbolje mjesto za doživjeti pravu varšavsku atmosferu i život – kip Syrenka Warszawska ( sirena varšavska ), simbol Varšave – Bazylika sw. Jana Chrzciciela ( katedrala sv. Ivana Krstitelja ) – Kraljevska ruta sa kraljevskim dvorcem Zamek Krolewski na trgu Plac Zamkowy – Sigmundov stup – 22 metra visok najstariji  najviši necrkveni spomenik u Varšavi podignut  1644. godine u čast vladara koji je 1596. godine premjestio prijestolnicu iz Krakova u Varšavu, čime je Varšava postala glavni grad Poljske –  Muzej Marie Curie, poznate poljske nobelovke –Krakowskie Przedmiescie, glavni bulervar Varšava koji nazivaju poljskim Champs Elysees-om. To je mjesto gdje se nalaze mnoge crkve, neoklasicističke palače i spomenici – palača kulture i umjetnosti (Pałac Kultury i Nauki ) – najviša zgrada u Varšavi – Varšavski muzej ustanka – Ogród Saski, najljepši i najstariji park Varšave. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Navečer večernji izlazak u neki od mnogobrojnih klubova ili restorana. Noćenje.

4. dan VARŠAVA
Doručak. Nastavak razgledavanja grada. Prvo odlazimo u razgledavanje četvrti Praga smještene na desnoj obali rijeke Wisle koja je u povijesti bila zaseban grad. Danas je ovaj dio grada četvrt u kojoj se okupljaju umjetnici. Ovdje se nalaze brojne galerije, kazališta i klubovi. Stare građevine su pretvorene u kulturne centre, kina, pubove i galerije. Ovo je jedan od rijetkih dijelova Varšave netaknutih ratom te se ovdje nalaze i stare šarmantne ulice i građevine iz prijeratnog perioda, a ovdje je sniman i poznati film Pijanist. Potom odlazimo pogedati prekrasan kraljevski park Łazienkowski u kojem se nalazi spomenik Fredericu Chopinu te prekrasna palača na jezeru. Idemo u obilazak Židovskog dijela Varšave – ulica Prozna – jedna od rijetkih ulica u kojoj su još uvijek izvorne zgrade, Židovsko groblje – Gesiowka - Koncentracijski kamp – Pawiak muzej. Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Noćenje.

5. dan VARŠAVA, LODZ, CZESTOCHOWA
Doručak. Vožnja od cca 2 sata prema gradu Lodzu koji je u 19 st. bio obećana zemlja i simbol prosperiteta poljske industrije. Po dolasku šetnja najdužom pješačkom zonom u Poljskoj, ulicom Piotrkowska gdje se izmijenjuju vile i palače iz 19. st. Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje i ručak. Predlažemo posjet Manufakturi, kompleks koji je obuhvaćala bivša Izrel Poznanski tvornica danas je moderan spoj starog i novog. Kulturno zabavni kompleks obuhvaća 3 muzeja: muzej grada, muzej tvornice i muzej moderne umjetnosti. Nastavak vožnje do Czestochowe, grada u kojem se nalazi i najpoznatije poljsko Marijansko svetište Jasna gora. Obilazak svetišta koje godišnje posjete milijuni hodočasnika: Riznica s darovima, muzej u kojem ćemo se upoznati s poviješću poljskog naroda i obilazak Pavlinskog samostana Jasna Gora. Smještaj u hotel. Noćenje.

6. dan CZESTOHOWA, AUSHWITZ, ZAGREB
Doručak. Doručak. Odjava iz hotela. Fakultativni izlet u Oswiencim – mjesto u kojem se nalazi vjerovatno najpoznatiji koncentracioni logor drugog svjetskog rata – AUSCHWITZ BIRKENAU. Predlažemo fakultativni izlet u sami logor uz razgledavanje spomen muzeja i koncentracijskog logora u pratnji lokalnog vodiča. Za one koji nisu zainteresirani za ulazak preko puta same destinacije nalaze se caffe barovi i restorani. Nakon obilaska slijedi povratak prema Zagrebu. Vožnja uz usputna stajanja radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

Cijena aranžmana po osobi: 2.489 kn
First minute cijena: 2.249 kn


Rok prijave do 7 dana prije polaska.
Minimalan broj putnika: 40

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Državljanima Republike Hrvatske za ulazak u Poljsku potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica.

KORISNE INFORMACIJE
Valuta u Poljskoj je poljski Zloty ( PLN ) –  ( 1 Zloty je cca 1,8kn ).
Veliki broj ljudi zna engleski.
Varšava je grad prijatelj djece te ima brojne sadržaje za njih – više ovdje.
Poljska kuhinja je raznolika i za sve ukuse, osim toga u Varšavi postoje brojni restorani internacionalne kuhinje – više ovdje.Javni prijevoz obuhvaća tramvaje, vlakove, buseve i metro – više ovdje.

Hotel 3/4* u Krakowu, Varšavi i Czestohowi!

Cijene putovanja

Datum polaska:
10.08.2018
Datum povratka:
15.08.2018
Grad polaska:
Zagreb / Varaždin / Čakovec
Mjesto polaska: AK Zagreb
Cijena:
2.249 kn
Boravak:
6 dana
FIRST MINUTE
Šifra: D27
 REZERVIRAJ ZA 10.08.  POŠALJI UPIT ZA 10.08.
*opći uvjeti Idea putovanja

Cijena uključuje:

 • šestodnevno putovanje u Poljsku
 • 2 noćenja s doručkom u hotelu 3*/4* u Krakowu
 • 2 noćenja s doručkom u hotelu 3*/4* u Varšavi
 • 1 noćenje s doručkom u hotelu 3*/4* u Czestohowi
 • smještaj u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama
 • prijevoz turističkim autobusom visoke kategorije (klima, TV, video, WC)
 • licenciranog turističkog pratitelja
 • sve razglede prema programu
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i realizaciju putovanja

Cijena ne uključuje:

 • doplata za jednokrevetnu sobu 1.600 kn (obavezno ako osoba putuje sama)
 • ulaznice za pojedine objekte
 • vastite troškove
 • sve što nije navedeno pod "cijena uključuje"
 • fakultativni izlet u Wieliczke – srednjovjekovni rudnik i muzej soli sa vodičem 22 eura
 • fakultativni izlet u Auschwitz-Birkenau sa vodičem 16 eura – potrebna najava agenciji odmah po uplati aranžmana
 • putno osiguranje

Napomena
Fakultativni izleti će se održati ako se skupi dovoljan broj putnika.

Doplata za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno):
1. red – sjedalo 3, 4 –100 kn
2. red – sjedalo 5, 6, 7, 8 –100 kn
sjedala iza 2. vrata – 100 kn

Važne napomene
Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata,
Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Pronađite lokaciju na karti

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT