PORTUGALSKA TURA - 5 dana zrakoplovom

FIRST MINUTE
CIJENA OD:4.890kn

Program putovanja

Putovanje Portugalska tura 5 dana avionom 28.03.-01.04.2018.
GARANTIRANI POLAZAK

1. dan: ZAGREB – LISABON – FATIMA – TOMAR
Sastanak putnika u Zračnoj luci u Zagrebu 2 sata prije polaska. Prijava na direktan let posebnim zrakoplovom iz Zagreba za 11.10 sati. Nakon slijetanja u 13.25 sati, slijedi vožnja do Fatime (120 km), jednog od najpoznatijih hodočasničkih mjesta na svijetu. Na mjestu ukazanja nalaze se bazilika Gospe Fatimske i Kapela Ukazanja - Capela das Aparições. Nakon posjete, nastavak vožnje do slikovitog templarskog grada Tomar, uz rijeku Nabao. Samostan Reda Krista s utvrdom Templarskog reda iz 12 st. pod Unesco zaštitom prekrasan je primjer manuelinske arhitekture, s poznatom kapelom «Charola» izgrađenom po uzoru na crkvu Isusovog groba u Jeruzalemu. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: TOMAR – PORTO
Doručak. Nastavak vožnje do Porta, odlazak na razgled grada bogate povijesti s prekrasnim starim dijelom unutar zidina iz 14 st. pod UNESCO zaštitom : Katedrala, neoklasicistička Palača Burze s prekrasnom Arapskom dvoranom , oblikovanom prema modelu palače Comares u Alhambri , crkva sv. Franje iz 13 st., najljepše i najbogatije dekorirana crkva u Portugalu, Vila Nova de Gaia. Porto je neraskidivo vezan uz rijeku Douro, tu se nalazi upečatljiv most Luis I kojeg je izgradio Eiffelov učenik Theophile Seyrig. Posjet vinskom podrumu, degustacija čuvenog vina porto koje spada među najbolja evropska vina, koja su proslavila Porto i dolinu rijeke Douro s vinogradima. Smještaj u hotel. Predlažemo večernju šetnju do četvrti Ribeira, središtu noćnog života, gdje u nekoj od tipičnih taverni možete probati portugalske specijalitete. Noćenje.

3. dan: PORTO – BATALHA – NAZARE – OBIDOS – LISABON
Doručak. Vožnja do samostana Batalha iz 14 st., izgrađenog u slavu pobjede protiv Kastilje, kada je Portugal obranio svoju neovisnost, s kapelom Utemeljitelja gdje leže pobjednik, kralj Joao I, njegova supruga Philippa od Lancastera i njihova 4 sina, uključujući i glasovitog princa Henrika Moreplovca. Kratko zaustavljenje u slikovitom mjestu Nazare, slobodno vrijeme za šetnju uz plažu s pogledom na Atlantik. Nastavak vožnje do prekrasnog srednjovjekovnog gradića Obidos opasanog zidinama iz 12. st. Šetnja slikovitim ulicama, kupovina suvenira u mnogobrojnim suvenirnicama, preporučujemo kušanje lokalnog likera Ginjinha. Nastavak vožnje do Lisabona, smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan: LISABON – SINTRA – CABO DA ROCA – LISABON
Doručak. Polazak na panoramski razgled grada: vožnja pored tipične četvrti Alfama, Bairro Alto, trga Rossio, nastavak do Belema gdje se nalazi Padrao dos Descombrimentos, spomenik posvećen svim slavnim portugalskim moreplovcima i njihovim otkrićima, kratko zaustavljanje kod Torre de Belem uz rijeku Tagus, na Unesco listi svjetske baštine, odakle je Vasco da Gama isplovio na putovanje do Indije. Nastavak vožnje do simbola Lisabona, samostana Sv. Jeronima iz 16 st., pod Unesco zaštitom. Poslijepodne, odlazak na izlet do srednjovjekovne Sintre, na Unesco listi svjetske baštine, nekadašnje ljetne palače portugalskih kraljeva i omiljenog boravišta pjesnika i pisaca romantične ere 19 st., tu je nekada živio lord Byron koji je Sintru nazvao «vrtom zemaljskog raja». Posjet palači , nastavak vožnje do Cabo da Roca,najzapadnije točke Europe , kraće zaustavljanje. Vožnja uz obalu pored živopisnog Cascaisa, te luksuznog ljetovališta Estoril s elegantnim Casino do Lisabona. Za večernje sate, predlažemo šetnju slikovitim četvrtima Chiado i Bairro Alto s restoranima i barovima, ili odlazak na večeru u restoran s tradicionalnom predstavom fada - portugalske «šansone», koja karakterističnom melodijom i lirikom pjeva o moru i životu siromašnih, u kojoj se izmjenjuju osjećaji tuge, boli, nostalgije, sreće i ljubavi. Noćenje.

5. dan: LISABON – ZAGREB
Doručak. Slobodno vrijeme za odmor, šetnju, uživanje u bogatoj gastronomskoj ponudi Lisabona, specijalitet je bakalar (bacalhau) koji se priprema na 365 načina, za svaki dan u godini jedan recept. Predlažemo odlazak javnim prijevozom (metropolitana) do paviljonskog kompleksa EXPO 1998. u Parque das Nacoes, gdje se nalazi shopping centar i Oceanarij, jedan od najvećih na svijetu. Transfer do zračne luke, prijava na direktan let posebnim zrakoplovom iz Lisabona za Zagreb OU9701 u 20.30, s dolaskom u Zagreb u 23.50 sati.

First Minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 4.790 kn*
Redovna cijena aranžmana: 4.890 kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 890 kn
*First minute 
cijena vrijedi za uplate izvršene do 15.02.2018. ili do popunjenja kapaciteta po first minute cijeni

Najmanji broj putnika: 40

Popusti:
- 10% za dijete do 12 god. na 3. pomoćnom ležaju
- 5% iznad 12 g. na 3.pomoćnom ležaju


Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za putovanje u Portugal nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica. 

Napomene
Obavezna doplata za boravišnu pristojbu 1 Eur po osobi dnevno (plaća se na recepciji hotela).
Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova i radnim vremenima mjesta koja se posjećuju.
Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put. Organizator putovanja zadržava pravo izmjene itinerera putovanja zavisno od radnog vremena i ostalih uvjeta lokaliteta koji se posjećuju.

Uključene ulaznice i razgledi prema programu!

Cijene putovanja

Datum polaska:
28.03.2018
Datum povratka:
01.04.2018
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
4.890 kn
Boravak:
5 dana
GARANTIRANO
Šifra: D22
 POŠALJI UPIT ZA 28.03.
*opći uvjeti Idea putovanja

Cijena uključuje:

 • prijevoz posebnim zrakoplovom prema programu
 • 4 noćenja s doručkom u hotelima 3*/4* u Tomaru, Portu i Lisabonu
 • izlete i razglede prema programu
 • pratitelja putovanja
 • degustaciju vina u Portu
 • ulaznice (za crkvu sv. Franje, Kraljevsku palaču u Sintri, samostan Batalha)
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:

 • obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 890 kn
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 1.250 kn (obavezno akoosoba putuje sama)
 • obavezna doplata za boravišnu pristojbu 1 Eur po osobi dnevno (plaća se na recepciji hotela)
 • putno osiguranje

Pronađite lokaciju na karti

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT