PRAG IZ DUBROVNIKA - BOHEMIAN RAPSODY - 4 dana zrakoplovom

ULTRA FIRST MINUTE
CIJENA OD:2.790kn

Program putovanja

Putovanje Prag 4 dana avionom 03.10.-06.10. 2019.

1. dan DUBROVNIK – PRAG
Sastanak putnika u dubrovačkoj zračnoj luci Ćilipi u 12.30h, podjela putne dokumentacije i prijava za let. Polijetanje zrakoplova za Prag na liniji SmartWings OK4825 u 14.40h. Očekivano slijetanje u 16.30h, obavljanje pograničnih formalnosti i prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u sobe. Nakon kraćeg odmora odlazak s pratiteljem do središta grada gdje predlažemo večeru u jednoj od tipičnih čeških pivnica uz nezaobilazni gulaš s knedličky! Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan PRAG
Nakon doručka, odlazak na razgled češke prijestolnice, smještene na rijeci Vltavi, čija je povijesna jezgra pod zaštitom UNESCO-a: Hradčany, jedan od najvećih dvoraca na svijetu koji je ujedno i rezidencija čeških vladara, a veličanstvenim zdanjem dominiraju tornjevi gotičke katedrale sv. Vita u kojoj su pokopani češki vladari; Zlatna ulica iz 16. stoljeća, koja je dobila ime po svojim prvim stanovnicima, dvorskim alkemičarima (ulaznica nije uključena, predlažemo posjetiti u slobodno vrijeme!); Mala strana, barokna četvrt s pitoresknim kućama, koja se nalazi u podnožju dvorca i nasuprot Staroga grada do kojeg se mora prijeći Karlov most, na kojem se nalaze štandovi raznih majstora i umjetnika kao i ulični zabavljači; Staromestské námesti, najljepše i najživlje mjesto u središtu staroga grada na kojem se nalazi cijelom svijetu poznat astronomski sat; Václavské námesti, centar grada u kojem se nalaze najveće praške robne kuće. U poslijepodnevnim satima predlažemo fakultativnu jednosatnu vožnju brodom Vltavom, rijekom koja je inspirirala mnoge pisce i skladatelje poput Smetane i Dvořáka. Noćenje.   

3. dan PRAG – KARLOVY VARY – PRAG
Nakon doručka, mogućnost odlaska na fakultativni izlet u Karlove Vary (doplata), jedne od najpoznatijih toplica, koje su između dva rata bile omiljeno mjesto za odmor europske aristokracije. Osim izvora ljekovite mineralne vode, od kojih se danas koristi samo njih 12 (najpoznatji je Vřidlo koji se uzdiže na visinu od 12 m koji je s 72 °C i najtopliji), grad dio današnje slave duguje i izuzetno lijepoj arhitekturi uokvirenoj očuvanom prirodom okolnih brda te poznatom ljetnom filmskom festivalu, jednom od najstarijih festivala na svijetu. Šetnja gradom čuvenim promenadama uz mogućnost degustacije vode iz termalnih zdenaca. Posjet Karlovym Varyma nije potpun bez "13-tog izvora" – Becherovke "lijeka za želudac", stoga ćemo obići Muzej Jan Becher u kojem ćete saznati pojedinosti o povijesti ovog aromatičnog pića i njegovoj proizvodnji nakon čega će slijediti degustacija i mogućnost kupnje likera i  ostalih proizvoda. Dok ste još u gradu ne propustite priliku probati i Karlovarské oplatky (oblatne), još jedan autohtoni proizvod. Povratak u Prag u poslijepodnevnim satima. Gostima koji ostaju u gradu predlažemo odlazak u šetnju srednjovjekovnom Židovskom četvrti Josefov u kojoj se rodio slavni pisac Franz Kafka. Tu se nalazi šest sinagoga od kojih je ranogotička Staro-nova sinagoga iz 13. st. jedna od najstarijih židovskih struktura u svijetu. Uz sinagoge je smješteno i staro židovsko groblje, najbolje očuvani prostor te namjene u Europi. Navečer, kad sunce zađe, upale se svjetla i grad obavije posebna čarolija, prošećite Karlovim mostom i uživajte u pogledu na obasjan dvorac u daljini. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan PRAG – DUBROVNIK
Doručak, odjava iz hotela i prijevoz u prašku zračnu luku. Prijava za let SmartWingsa za Dubrovnik na liniji OK4824 u 12.15h. Očekivano vrijeme dolaska u Dubrovnik u 13.55h. Završetak programa.

ULTRA FIRST MNUTE cijena aranžmana po osobi: 2.790 kn
FIRST MNUTE cijena aranžmana po osobi: 2.990 kn
Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 3.190 kn
Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 990 kn

Napomene: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 60, odnosno 45 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!  

Minimalni broj putnika: 10


Popusti za djecu na pomoćnom ležaju u sobi:
Dijete 2 – 7 godina: 500 kn
Dijete 7 – 12 godina: 250 kn

Napomena za smještaj u trokrevetnoj sobi.
Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet. Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za  državljane RH viza za Republiku Češku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

Red letenja:
OK4825    DBV  PRG    14:40   16:30
OK4824    PRG  DBV    12:15   13:55

Napomene: 
Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 15 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max 8 kg). Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redosljeda realizacije programa. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja objavljenom u siječnju 2019.godine i podložna su promjenama.Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od hrvatskih standarda. Cijene fakultativne ponude bazirane su prema stanju iz siječnja 2019. i mogu biti podložne promjeni. O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Vrijednost više: hotel 4*, direktan let bez presjedanja Dubrovnik - Prag, poklon za svakog putnika

Cijene putovanja

Datum polaska:
03.10.2019
Datum povratka:
06.10.2019
Grad polaska:
Dubrovnik
Mjesto polaska: Dubrovnik Airport
Cijena:
2.790 kn
Boravak:
4 dana
ULTRA FIRST MINUTE
Šifra: D21
 POŠALJI UPIT ZA 03.10.

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi prema programu;
 • prijevoz od zračne luke do hotela pri dolasku te od hotela do zračne luke pri odlasku
 • smještaj u hotelu 4* Duo ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s doručkom
 • razglede prema programu (razgled Praga u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku i s uključenom jednodnevnom  kartom javnog gradskog prijevoza)
 • voditelja putovanja iz Dubrovnika
 • pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu

Cijena ne uključuje:

 • obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe 990 kn
 • doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi 790 kn (obavezno ako osoba putuje sama)
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • karte javnog gradskog prijevoza
 • fakultativne izlete
 • troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon i sl.)
 • napojnice
 • putno osiguranje


Fakultativna ponuda, cijene po osobi (uz najmanje 10 prijavljenih osoba):
Krstarenje Vltavom, 1 h: 90 kn
Izlet u Karlovy Vary: 350 kn (uključeno: povratni prijevoz, pratitelj, ulaznica i posjet Muzeju Jan Becher uz degustaciju)

Informativne cijene ulaznica po osobi (plaćanje na licu mjesta):
Hradčany:Mala tura 250 CZK/cca 10 EUR (stara kraljevska palača, bazilika sv. Jurja, Zlatna Ulica i katedrala sv. Vita);
Velika tura 350 CZK/cca 14 EUR (stara kraljevska palača, bazilika sv. Jurja, Zlatna Ulica, galerija slika kraljevskog dvorca, Barutna kula, katedrala sv. Vita, Rožemberska palača)
Narodna galerija (stalna izložba): 300 CZK/cca 12 EUR
Židovska četvrt: 5 sinagoga i staro židovsko groblje 530 CZK/cca 21 EUR; Staro-nova sinagoga 220 CZK/cca 8 EUR
Pojedinačna karta javnog prijevoza u Pragu: 30 minuta - 24 CZK/cca 1 EUR; 90 minuta - 32 CZK 1,30 Eur; 24h - 110 CZK/cca 4,50 EUR; 72h/3 dana - 310 CZK/cca 12 EUR

 

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT