PRAG ZA VELIKE I MALE - 4 dana autobusom

FIRST MINUTE

Program putovanja

Putovanje Prag 4 dana autobusom 15.08., 05.10., 31.10., 21.11.2019.

1. dan: ZAGREB - BEČ - PRAG
Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 5:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Beč, panoramski razgled carske prijestolnice autobusom: Ring - veliki muzeji - Opera - Parlament - Gradska vijećnica - Burgtheater - Urania, te šetnja do Katedrale sv. Stjepana kroz Hofburg. Kraće slobodno vrijeme u središtu grada. Nastavak putovanja prema Pragu uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Prag u večernjim satima. Smještaj u hotel. Noćenje. 

2. dan: PRAG
Doručak. Razgled grada uz pratnju službenog gradskog vodiča: Hradčany - Katedrala sv. Víta - Karlov most - Staromêstské námêstí - Václavské namêstí. Slobodno poslijepodne za posjete muzejima (Narodna galerija u palači Šternberk, muzeji i sinagoge u Židovskoj četvrti, muzej poznatog slikara Muche, dvorane Obecnog doma, itd.), kupovinu ili odlazak u neku od slavnih praških pivnica na tradicionalnu češku kuhinju i odlično češko pivo. Predlažemo da se prošećete na praško brdo Petřín otkud se s vidikovca (tzv. ajfelovka) pruža prekrasan pogled na grad, njegov istočni dio. Na Petřín i sami Pražani vole hodočastiti u slobodno vrijeme, a osim malenog tornja s kojeg se pruža pogled na grad gore se nalaze i krasni ružičnjaci, maleni labirint i dvorana ogledala, malena drvena crkvica sv. Mihovila, itd. Niste li ljubitelj hodanja, možete na brdo i uspinjačom! Povratak u hotel u određeno vrijeme s voditeljem putovanja ili individualni povratak. Navečer moguć fakultativni odlazak na buffet večeru na brodu s glazbom i vožnjom po rijeci Vltavi uz najpoznatije građevine i spomenike „Praga stotinu tornjeva“ (uz doplatu na licu mjesta). Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: PRAG
Doručak.
Datumi 15.8., 5.10.: Dan za posjet glasovitom praškom zološkom vrtu, 5. najboljem na svijetu (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Otvoren 1931. godine (ideja o tome datira još iz 19.st.), praški ZOO godišnje primi više od milijun posjetitelja, što ga čini najposjećenijim lokalitetom u Češkoj. Prostirući se na 58 ha, s više od 4700 životinja, u njemu ćete pronaći 144 vrste životinja kojima prijeti istrebljenje, afričku savanu sa žirafama, dolinu slonova, paviljon gorila, indonezijsku džunglu, afričku kuću, paviljon pingvina, otok majmuna i lemura, itd. Jedan od najboljih ZOO na svijetu važan je centar za brigu o životinjama kojima prijeti izumiranje i u njemu djeluju mnogi stručnjaci koji se ne samo brinu o životinjama, već ih kad je to moguće vraćaju u prirodna staništa. Praški ZOO će vas oduševiti! Tko ne želi u ZOO slobodan dan za vlastite aktivnosti. Prijevoz do/od ZOO autobusom.
Datumi 31.10. i 21.11.: Predlažemo odlazak s voditeljem putovanja u šetnju „Zlatnim Pragom“, slikovitom Malom Stranom, dijela grada opisanog u mnogim slavnim češkim romanima, preko praške Židovske četvrti. U šetnji ćemo posjetiti i crkvu Gospe Pobjedonosne u kojoj se nalazi glasovita statua Praškog Malog Isusa, a kojem se pripisuju mnogobrojna čudesa. U nastavku dana slobodno vrijeme za uživanje u kupovini i osobnim programima u živopisnoj češkoj prijestolnici. Za one željne upoznavanja Praga predlažemo odlazak na Vyšehrad, staro praško brdo uz koje se vežu mnoge praške i češke legende. Lokalna legenda govori da se Prag upravo tu osnivao, a neko vrijeme su na njemu i stolovali prvi vladari iz dinastije Přemysl. Gore se nalaze ostaci starih zidina, najstarija praška građevina iz 11. st. – Rotunda sv. Martina, ostaci Libušinih toplica, odličan vidikovac na Hradčane i zapadni dio grada, i maleno lijepo groblje na kojem su pokopani brojni veliki češki uglednici iz 19. st., praški Mirogoj u malom – npr Bedřich Smetana, Karel Čapek, Antonín Dvořák, itd. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: PRAG - ČESKÝ KRUMLOV - ZAGREB
Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja preko Českýh Budĕjovica te posjet Češkom Krumlovu, glasvotom mjestašcu pod zaštitom Unesca i jednim od najljepših gradića Češke. Šetnja s voditeljem putovanja preko dvorišta dvorca prema središtu živopisnog grada. Slobodno vrijeme za kavu. Povratak prema Hrvatskoj kroz Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem te dolazak u Hrvatsku u večernjim satima. 

Cijena paket-aranžmana po osobi:
Polasci 15.08. i 05.10.: 1.090 kn
Polasci 31.10. i 21.11.: 990 kn

Minimalni broj putnika: 40

Popusti i  doplate:
Popust za djecu od 2 do 11,99 godina na pomoćnom ležaju: - 150 kn
Popust za odraslu osobu na pomoćnom ležaju: - 100 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu:
Polasci 15.08. i 05.10.: 1.090 kn
Polasci 31.10. i 21.11.: 990 kn

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za državljane RH viza za ovo putovanje nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.
 

Video

POŠALJI UPIT