PREKRASNA INDONEZIJA I BALI - 14 dana avion

DNEVNI POLASCI

Program putovanja

Putovanje Prekrasna Indonezija i Bali 14 dana svakodnevni polasci do 31.12.2017.

Dan 1: ZAGREB - DOHA 
Sastanak u zračnoj luci Zagreb. Prijava na let 90 min prije te polazak u 11.50 sati prema Dohi, gdje je dolazak predviđen u 19.05 sati.

Dan 2: DOHA -  JAKARTA
Po dolasku u Dohu slijedi nastavak leta u 02.59 sati prema Jakarti - Soekarno - Hatta International Airport s dolaskom u 15:35 po lokalnom vremenu. Doček lokalnog agenta na hrvatskom jeziku i transfer do hotela IBIS 3*. Smještaj u hotel, večera, noćenje

Dan 3: JAKARTA - TAMAN MINI-BANDUNG -LEMBANG
Doručak, nakon doručka odjava iz hotela te vožnja prema Taman Mini. Taman Mini Indonesia Indah, kako mu i samo ime kaže, je lijepa Indonezija u malom parku. Ovo je mjesto gdje možete upoznati kulturu iz 33 provincije Indonezije. U sredini je veliko jezero s prikazom minijatura indonezijskog arhipelaga. Također možete razgledati vrt orhideja u kojem se uzgajaju na stotine indonezijskih vrsta ovog prekrasnog cvijeća. Nakon razgleda parka slijedi ručak u lokalnom restoranu. Nastavak vožnje prema Bandung - Lembang. Dolazak je predviđen u ranim večernjim satima. Smještaj  u hotel Villa Venety's, večera. Nakon večere nas očekuje kratki program Sundanske kulture, noćenje.

Dan 4: LEMBANG - TANGKUBAN PERAHU - PLANTAŽA ČAJA – SUBANG - SARI ATER
Doručak u hotelu, kratki program uz  tradicionalnu glazbu . Odlazak prema Tangkuban Perahu. T. Perahu je vulkanska planina 25 kilometara sjeverno od Bandunga. T.Perahu je najpoznatije turističko odredište ovog dijela Jave.  Vulkan ima karakterističan oblik, izgleda kao brod okrenut naopako što mu i samo ime govori. Ovaj neobični oblik doveo je do legende o Sangkuriang koja se i danas rado prepričava. Tri najpoznatija kratera su Kawah Ratu, Kawah Domas i Kawah Upas. Domas krater sadržava mnoge vruće gejzire, Kawah Ratu ponekad akumulira otrovne plinove u podnožju pa je spust opasan po zdravlje. Kawah Upas je najstariji krater i još uvijek vrlo aktivan. Nakon Tangkuban Perahu vodimo vas prema plantažama čaja i tvornici Sukawana Lembang gdje će biti poslužen čaj i lokalni kolači. Slijedi vožnja prema Subangu. Subang je gradić nedaleko od Lembanga koji ima nešto drugačije kulturno naslijeđe te se to očituje i u njihovom tradicionalnom lavljem plesu. Ručak u lokalnom restoranu uz prezentaciju "lavljeg plesa" te "pentjak silata" najubojitiju borilačku vještinu koja je spoj animalnog, mističnog i religijskog. Nakon Subanga krećemo prema Sari Ater ili poznatiji kao Ciater. Sari Ater su prirodni izvori tople termalne vode koja izravno potječe od vulkana T. Perahu te su ujedno i najpoznatiji u ovom području Jave. Temperatura vode iznosi 43 - 46°C te voda sadrži kalcij, magnezij, kloride, sulfate, termo minerale. Ovdje se možete opustiti, šetati, plivati ili jednostavno sjediti i uživati u miru ovog ljekovitog mjesta.  Večera u restoranu. Povratak u hotel, noćenje.
 
Dan 5:  BANDUNG  CITY TOUR
Doručak. Vodimo vas u Bandung, poznat kao" Paris Jave". Grad bogate kulturne baštine, raznolikosti i dobrog shoppinga. Poznat također kao grad parkova i cvijeća. Prva stanica nam je Saung Anglung Udjo ili kraće Saung Ujo koje nudi izvorne radionice tradicionalnih zanata i proizvodnje od materijala kao što je bambus. Ovo je pravo mjesto da se upoznate sa sundanskom kulturom kao dijelom svjetske kulturne baštine. Ručak u lokalnom restoranu, kratki odmor. Nastavak prema centru Bandunga gdje ćete vidjeti lokalne znamenitosti kao što je Gedung Sate. Zgrada je poznata i po tome što je na njoj radilo 2000 ljudi , od kojih 150 kineskih majstora za obradu drva i kamena, što joj je dalo upečatljivi izgled. Dalje vas vodimo prema muzeju KAA (Konferencija Asia Africa). Muzej je nastao kao komemoracija konferenciji koja je postala izvor inspiracije za mnoge afričke i azijske zemlje. Povratak u hotel, večera, noćenje .

Dan 6: BANDUNG - YOGYA - BOKO HRAM
Brunch u hotelu ( doručak / rani ručak), odjava iz hotela te prijevoz do zračne luke. Let Bandung – Yogya (14.25- 15.30). Dolazak u zračnu luku Yogja oko 15.30 po lokalnom vremenu, doček vodiča, te odlazak prema Boko Hramu. Boko Hram (Kraton RatuBoko) je arheološki lokalitet poznat kao Boko palača. Hram se nalazi oko 3 km od kompleksa hramova Prambanan. Ovaj hram nudi očaravajući pogled na zalazak sunca, zbog kojeg mnogi posjetitelji ostaju i koji sat duže ne bi li doživjeli igru boja i svjetla.  Dolazak i smještaj u hotel Westlake Resort 3*, večera, noćenje.

Dan 7: YOGYA - BOROBUDUR – MENDUT - MERAPI LAVA TOUR
Doručak, odlazak na turu prema Borobuduru. BOROBUDUR je naziv za najveći budistički hram na svijetu. Ovaj se spomenik sastoji od 6 kvadratnih terasa s trima kružnim dvorištima čiji su zidovi  dekorirani s mnoštvom reljefnih ploča i preko 500 statua Bude. Nakon Borobudura vodimo vas prema Mendutu, budističkom hramu udaljenom 3 km od Borobudura. Sagrađen je u doba kralja Indra iz dinastije Sailendra. Građevina je izgrađena na povišenom tlu pa izgleda graciozno. Krov građevine ima 3 sloja i ukrašen je malim stupama čiji broj sada iznosi 48. Ručak u lokalnom restoranu "Salam", Magelang. Nastavak puta prema selu Kinahrejo te Merapi lava tour. Vožnja Jeepovima do mjesta posljednje velike erupcije vulkana Merapi 2010. godine. Sam krater nije daleko od centra grada što kod nekih i dan danas izaziva strahopoštovanje. Posjet i Kaliademu područje bogato florom i faunom. Večera u restoranu Gadjah Wong, povratak u hotel, noćenje.

Dan 8: YOGYA -  CANDI PRAMBANAN -  KRATON YOGYA - TAMAN SARI - MALIOBORO
Doručak. Odlazak u Prambanan hram. Ovdje ćemo koristiti lokalno tradicionalno vozilo Becak. Prambanan hramovi ili rara Candi Prambanan je najveći sklop hinduističkih hramova. Originalno ime ovog kompleksa hramova je Siwagrha što na sanskrtu znaci "kuća Shive" i glavna hala ovog hrama zaista i sadrži  3 metra visoku statuu božanstva Shiva Mahadewa. Nastavak prema kraton Yogya. Kraton Yogya, punim imenom znana kao Sultanova palača Ngayogyakarta, kulturno je središte i centar života ovog dijela Jave. Ručak u lokalnom restoranu "Bale Rios", kratki odmor. Nastavak puta prema Taman Sari vodenoj palači. Palača je poznata i po nasadima raznog cvijeća bogatih mirisa  posađenim na obližnjim umjetnim otocima. Nastavljamo prema Jalan Malioboro ulici. Sama ulica je bogata graševinama sagrađenim u nizozemskom stilu  te starinskom arhitekturom. U ovoj ulici se nalazi i veliki broj prodavača  koji privlači lokalne i strane posjetitelje. Večera u restoranu Pesta. Nakon večere odlazak na željeznički kolodvor Yogya, put se nastavlja vlakom Yogya-Malang (21:52 - 04:00).

Dan 9: MALANG - JATIM PARK - KUSUMA AGRO WISATA
Po dolasku u Malang sastanak sa lokalnim vodičem te transfer do hotela SWISS BELL 4*, smještaj, doručak , kratki odmor. Vodimo vas u Jatim Park 2, mjesto rekreacije i odmora, turistička ikona istočne Jave. Laganom šetnjom istražite ovaj park  i odmorite se u zelenilu i ugodnom okruženju. Ručak. Nakon ručka nastavak prema Kusuma Agro Wisata. Na ovoj lokaciji ćete upoznati razne vrste lokalnog voća- guave, zmajevog voća, jabuka, naranči, jagoda i mnoga druga. Večera u lokalnom restoranu, povratak u hotel, noćenje.
 
Dan 10: MALANG - PENANJAKAN BROMO - SAND WHISPERER -  BUKIT TELETUBBIES - KOTA BATU

Buđenje 00:30h, odlazak na turu prema vuklanu Bromo. Vožnja prema Tosari selu, snack i napitak će biti posluženi na putu. Po dolasku ukrcaj  u Jeep  te odlazak na vrh Penanjakana gdje ćete posvjedočiti svjetski poznatom izlasku. Spuštanje i prijelaz preko “sand whispera” (more pijeska koji šapće). Dolazak do vulkana Bromo, koji se nalazi na visini od 2393 m nadmorske visine. Doručak (breakfast box). Nastavak puta do savane zvane Bukit Teletubbies zbog oblika ovog brda koji neodoljivo podsjeća na brdo iz ove poznate dječje serije. Ručak u lokalnom restoranu. Nakon ručka nastavak puta prema Kota Batu, gradić smješten oko 15 km od grada Malang. Gradić je poznat i pod imenom "mala Švicarska", obiluje prekrasnom prirodom i poznato je turističko mjesto. Ovdje ćete posjetiti i lokalni muzej ovog grada te BNS, Batu Night Spectacular, poznati turistički park koji se otvara u večernjim satima. Večera u lokalnom restoranu. Povratak u hotel, noćenje.

DAN 11: MALANG - MUZEJ - TAMAN LABYRINTH - BALI
Doručak, odjava iz hotela. U jutarnjim satima vodimo vas u  posjet muzeju Malang i u Taman Labyrinth, kako mu i  ime govori, labirint vrtova. Ručak (lunch box). Prijevoz do zračne luke Malang za let prema Baliju. Malang - Denpasar (14:15-16.20h lokalno vrijeme). Sastanak sa lokalnim agentom, prijevoz do hotela NEO KUTA JELANTIK 3*. Večera, noćenje

DAN 12: BALI - KINTAMANI CJELODNEVNI TOUR
Doručak. Cjelodnevni tour Kintamani koji započinje plesom Barong i Kris – borba između dobra i zla. Ovo je zasigurno najpoznatiji ples Balija, koji dobro uklapa mitologiju i povijest u zajedničku realnost. Dalje vas vodimo na Tanjug Benoa otok kornjača. Da bi došli do otoka, koristiti ćemo motorne čamce, koji imaju stakleno dno pa možete razgledati ovo vodeno područje i bogatsvo koje sadrži. Otok kornjača je zaštićeno mjesto gdje  kornjače mogu neometano polagati jaja. Nastavak puta prema gradu Ubud, smješteno oko 25 km od Denpasara čiji stanovnici su nadaleko poznati kao inovativni majstori u obradi srebra i zlata. Dalje idemo prema plantaži LUWAK kave, zasigurno najskuplje kave na svijetu. Ova kava je specifična po načinu proizvodnje i ustvari je njen proizvođač malena životinja Luwak koja jede najbolja zrna sirove kave te potom izbacuje tu istu kavu kao izmet. Nastavljamo prema selu Kintamani gdje se pruža pogled na aktivni vulkan i jezero Batur. Ručak u "Grand Puncak Sari" restoranu, kratki odmor. Tura se nastavlja posjetom hramu Tirta Empul sagrađenom na izvoru svete vode te građani smatraju da ima ljekovita svojstva. Nastavak ture nas vodi u Bali Bantuan, hinduistički hram smješten na putu od Denpasara prema Ubudu. Sam hram je sagrađen od crne palme. Smatra se da hram zrači visoke spiritualne vibracije. Večera u restoranu s morskim specijalitetima. Povratak u hotel, noćenje.

DAN 13: BALI - NUSA PENIDA OTOK
Doručak. Odlazak na izlet prema otoku Nusa Penida. Nusa Penida je otok smješten na jugoistočnom dijelu Balija. Dolazimo na plažu Kelingking gdje možete uživati u nesmetanom odmoru i relaksaciji. Dalje ćemo posjetiti plažu Pasih Uug smještenoj na Bunga Mekar, nedaleko od naselja, gdje možete nesmetano uživati na ovoj jedinstvenoj plaži koja se ne može naći nigdje drugdje na svijetu. Ovdje možete vidjeti raže i ponekad kornjače, a plaža ima i veliki prirodni bazen veličine oko 100 m koji je nastao prijelomom stijene. Ručak u restoranu Pantai Penida.
Ako želite roniti, definitivno otiđite u Crystal Bay, jedno od rijetkih mjesta na svijetu gdje možete promatrati divovsku ribu znanu kao Mola-Mola, veličine 3 metra koja ispliva na površinu da bi ju druga vrsta ribe očistila. Odlazak s Nusa Penide je predviđen u kasnim popodnevnim satima. Povratak u hotel, večera, noćenje.

DAN 14: BALI
Doručak, odjava iz hotela, posjet Nusa Dua resortu, ručak. Priprema za odlazak u zračnu luku Ngurah rai, Denpasar.
***posjet Nusa Dua resortu  i ručak  zavisi od vremena polaska međunarodnog leta.

Cijena aranžmana po osobi: 13.590 kn

Zrakoplovni prijevoz Zagreb- Jakarta- Bali -Zagreb i  zrakoplovne pristojbe ( cijena na upit )

NAPOMENA : Ponuđeni program je samo prijedlog aranžmana, unutar kojeg mozemo dodavati i oduzimati dane, mjesta i ostale usluge na destinaciji ovisno o Vašim željama. Za vrijeme Vašeg boravka na destinaciji možete koristiti usluge našeg predstavnika te ugovarati praćene razglede i ostale izlete. Cijene su podložne promjeni bez prethodne najave. Ponuda ovisi o raspoloživosti slobodnih hotelskih kapaciteta i mjesta na letovima.

VRIJEDNOST VIŠE: uključeni izleti, puni pansion i pratitelj na hrvatskom!

Pronađite lokaciju na karti

Video

POŠALJI UPIT