Antička Grčka, plaže Zakintosa i Saronski otoci

9 dana zrakoplovom
zrakoplovom
 • Smještaj / opis:
  noćenje s doručkom
 • Prijevoz:
  zrakoplovom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski
Cijena od 5.490 kn
+ zrakoplovne prostojbe i naknade u iznosu 1.390 kn
Pošalji upit

ako još razmišljate o putovanju, želite samo informativnu ponudu ili imate nekih dodatnih pitanja

First minute

O putovanju

Putovanje Grčka 9 dana avionom  26.09.2020.


Termini polazaka i cijene putovanja

 • Od datuma Do datuma Broj dana
  26.09.2020. 04.10.2020. 9 dana
  First minute
  Šifra : 3995934-D02
  Redovna cijena : 5.890 kn
  Popust: -400 kn
  Cijena: 5.490 kn
  + zrakoplovne prostojbe i naknade u iznosu 1.390 kn

Program putovanja

VRIJEDNOST VIŠE: centralno pozicioniran hotel 3* u Ateni, hotel 4* u centru grada Zakintosa, uključen odlazak u najznačajnije grčko svetište Delfi te Argolidu, Mikenu, Epidaurus!

1. DAN: ZAGREB – ATENA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polazak zrakoplova Air Serbia na liniji JU231 u 10:00 sati, s međuslijetanjem u Beogradu. Dolazak u Atenu u 14:50 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Smještaj u sobe. Predlažemo odlazak s pratiteljem putovanja u popodnevnu šetnju glavnim grčkim gradom Atenom. Slobodno vrijeme, preporučamo kušanje čuvene musake, pite gyros ili souvlaki te isprobajte grčko tradicionalno piće – rakiju Uzo ili Metaxu. Predlažemo odlazak do četvrti Plaka, živopisnog dijela Atene s mnogim tavernama i labirintskim uličicama, na tipičnu grčku večeru s tradicionalnim programom koji garantira odličnu zabavu i pravu grčku gastronomiju (uz doplatu). Noćenje.

2. DAN: ATENA
Doručak. Poludnevni razgled Atene autobusom i pješice u pratnji službenog gradskog vodiča: trgovi Omonia i Syntagma, glavni gradski trgovi grčke prijestolnice – parlament – klasicističke palače monumentalnih ulica Stadiou i Panepistimiou – „Kallimarmaro“, Panhelenski stadion izgrađen od bijelog mramora za prvu olimpijadu modernih vremena 1896. god. – monumentalna Hadrijanova vrata iz rimskog perioda na ulazu u svetište Zeusa Olimpskog – atenska akropola, centar antičkog grčkog svijeta i jedan od najznačajnijih spomenika svjetske kulturne baštine s hramovima Partenon i  Erehteon te panoramskim pogledom na Atenu. Slobodno poslijepodne za osobne programe: kupovina u glavnoj trgovačkoj ulici Ermou ili elegantnoj četvrti Kolonaki. Noćenje.

3. DAN: ATENA – KRSTARENJE 3 OTOKA: HYDRA/POROS/AEGINA (FAKULTATIVNI IZLET)
Doručak. Slobodan dan za vlastite programe ili odlazak na fakultativni izlet na 3 otoka (ručak uključen): Hydra-Poros-Aegina. Slijedi transfer do luke ukrcaja i odlazak na otok Hydra. Po dolasku na otok zadivit će vas nevjerojatna arhitektura ovog lučkog grada. Slobodno vrijeme za šetnju uskim ulicama i otkrivanje čari otoka. Nastavak vožnje prema Porosu, tihom i zelenom otoku poznatom po ugodnim plažama i mirisu limuna nošenim ljetnim povjetarcem. Boravak na otoku predviđen je ca 1 h. Nastavak krstarenja do Aegine u kojoj ćete upoznati njenu povijesnu i mitološku baštinu. Otok je također imao značajnu ulogu u razvoju Grčke kao morske sile. Boravak na otoku ca 2 h te povratak u Atenu u večernjim satima. Noćenje u hotelu.

4. DAN: ATENA – DELFI – KYLLINI – ZAKINTOS
Ujutro nakon doručka odlazak do Delfa. Najznačajnije grčko svetište Delfi nastalo je na obroncima planine Parnassos i posvećeno je starogrčkom bogu sunca i umjetnosti Apolonu. Antički Grci vjerovali su da je tamo središte svijeta i dolazili su u Delfe po savjet proročici Pitiji, ali i na najstarije panhelenske igre, preteče Olimpijade. Nastavak puta prema luci Killini gdje se ukrcavamo na brod prema Zakintosu. Dolazak u Zakintos te transfer do hotela. Smještaj u sobe te slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.

5. DAN: ZAKINTOS – SHIPWRECK'S BEACH (FAKULTATIVNI IZLET)
Doručak. Slobodno vrijeme za kupanje i odmor. Preporučujemo fakultativni izlet do jedne od najpoznatijih svjetskih plaža THE SHIPWRECK’S BEACH – NAVAGIO. Plaža je zaštitni znak otoka i često krasi naslovnice mnogih turističkih brošura i razglednica te jedna od najfotografiranijih plaža na svijetu. Povratak brodom i autobusom prema hotelu. Noćenje.

6. DAN: ZAKINTOS
Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje u prirodnim ljepotama Zakinthosa, kupanje, sunčanje i istraživanje otoka. Ukoliko možete izdvojiti par sati bez kupanja na plaži svakako razmislite o posjetu starim ruševinama venecijanskog dvorca smještenog u parku s borovom šumom, bizantskom muzeju ili Romskoj palači. Za ručak ili večeru svakako predlažemo da isprobate neko od tradicionalnih jela poput musake, svježe ribe, feta sira s domaćim maslinama, tyropitu (pitu sa sirom) ili spanakopitu (pitu s feta sirom i špinatom) uz neizostavni desert poput baklave ili galatoboureko (krem pita). Noćenje u hotelu.

7. DAN: ZAKINTOS – OTOK KORNJAČA MARATHONISI (FAKULTATIVNI IZLET)
Nakon doručka slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje ili istraživanje gastronomije. Zakintos ima dugu gastronomsku tradiciju. Poznat je po uzgoju mnogih organskih proizvoda poput rajčica, slatkih dinja, grožđica koje su se prije 30-ak godina izvozile po cijelom svijetu i činile jedan od najvećih prihoda otoka. Nikako nemojte izostaviti degustaciju meda ili maslinovog ulja. Preporučujemo odlazak na izlet brodom oko otoka Marathonisi u kojem možete vidjeti kornjače, špilje i mnoge skrovite uvale (uz doplatu). Noćenje.

8. DAN: ZAKINTOS – PELOPONEZ (ARGOLIDA) – MIKENA – ATENA
Ujutro nakon doručka odjava iz hotela te transfer do luke od kuda brodom krećemo prema luci Killini od kuda autobusom nastavljamo put kroz živopisni krajolik Peloponeza do Argolide. Posjet Mikeni poznatoj po kiklopskim zidinama s Lavljim vratima i Atrejevom grobnicom. Nastavak puta i zaustavljanje kod Epidaurusa gdje ćemo posjetiti poznato starogrčko kazalište. Na povratku kratka stanka u Korintu kod poznatog Korintskog kanala uz slobodno vrijeme za fotografiranje. Povratak u Atenu. Prijava u hotel, noćenje.

9. DAN: ATENA – ZAGREB
Doručak. Slobodno prijepodne za vlastite programe i kupovinu suvenira. Transfer autobusom do zračne luke. Prijava na let i obavljanje carinskih formalnosti. Polijetanje zrakoplova u 16:35 sati uz međuslijetanje u Beogradu, nastavak putovanja u 18:30 sati s dolaskom u Zagreb u 19:40 sati. Kraj programa.

**Program razgleda podložan je promjenama prema procjeni pratitelja putovanja u slučaju izvanrednih situacija ili rezervacija vremena pojedinih izleta i ulaznica.*

Cijena aranžmana po osobi:  
26.9.:  FIRST MINUTE 5.490 kn  / Redovna cijena 5.890 kn

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.390 kn

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: 
Za  državljane RH viza za Grčku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.
Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

INFORMACIJE O LETU:

JU231         ZAGBEG          1000  1105                                          
JU512         BEGATH           1220  1450                                          
JU513         ATHBEG           1635  1715                                          
JU234         BEGZAG          1830  1940

PRIJEVOZNIK: Air Serbia
Dozvoljena težina prtljage 23kg (uključena u cijenu) + 1 komad do 8kg ručne prtljage.


Popusti i doplate:
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.490 kn
Mogućnost smještaja u trokrevetnoj sobi na pomoćnom ležaju uz popust od 300 kuna za treću osobu.


Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Atena-Zagreb (s međuslijetanjem u Beogradu)
 • 4 noćenja u hotelu 3* u Ateni u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom
 • 4 noćenja u hotelu 4* na Zakintosu u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom
 • transfer od/do zračne luke u Ateni, transfer hotel/luka ukrcaja
 • karte za brod Kyllini – Zakintos - Kyllini
 • prijevoz visoko turističkim autobusom prema programu
 • razgled Atene u pratnji lokalnog vodiča
 • izlet Peloponez: tura Argolida – Mikena te izlet Delfi uključeni u cijenu (ulaznice u lokalitete nisu uključene i plaćaju se na licu mjesta)
 • licenciranog turističkog pratitelja – vodstvo na hrvatskom jeziku tijekom cijelog putovanja
 • osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine
 • troškove organizacije i realizacije putovanja

Cijena ne uključuje

 • pristojbe zračnih luka i naknade za izdavanje putničke karte koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 1.390 kn – iznos je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata
 • ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana
 • fakultativne izlete
 • obroke koji nisu uključeni u cijenu
 • doplata za jednokrevetnu sobu: 1.490 kn, obavezno ako osoba putuje sama
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Važne napomene

Eventualne doplate/fakultativni izleti:

Informativna cijena fakultativnog programa:

 • tipična grčka večera u taverni na Plaki s tradicionalnim programom: 35 Eur po osobi
 • THE SHIPWRECK BEACH – NAVAGIO:  polazak autobusom/minibusom iz hotela, vožnja brodom do Shipwreck plaže, uključen ručak u taverni (minimalno 10 prijavljenih putnika): 50 Eur, *panoramska platforma trenutno je zatvorena zbog sigurnosnih razloga
 • MARATHONISI OTOK KORNJAČA:  polazak autobusom/minibusom iz hotela, odlazak brodom do otoka Marathonisi , odazak do Keri špilja, vrijeme za kupanje, trajanje izleta oko 3h. (minimalno 10 prijavljenih putnika): 40 Eur
 • izlet tri otoka: Hydra-Poros-Aegina (ručak uključen, uključen transfer hotel-luka ukrcaja-hotel, minimalno 12 prijavljenih putnika): 100 Eur

Informativne cijene ulaznica:

 • ulaznica Epidaurus: 12 Eur, mlađi od 18 g. i studenti s x-icom ne plaćaju ulaznicu
 • ulaznica Mikena: 12 Eur, mlađi od 18 g. i studenti s x-icom ne plaćaju ulaznicu
 • ulaznica Delfi: 12 Eur, mlađi od 18 g. i studenti s x-icom ne plaćaju ulaznicu

VAŽNE INFORMACIJE:
Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.) Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.
Od 1. 1. 2018. u hotelima se plaća turistička taksa. Taksa će se plaćati direktno na recepciji, a točan iznos bit će naveden u završnoj obavijesti o putovanju.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Pošalji upit

ako još razmišljate o putovanju, želite samo informativnu ponudu ili imate nekih dodatnih pitanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (poslovnica: Unska 2a, Zagreb; sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »