Beč premium - zimski praznici 2022.

3 dana autobusom
autobusom
 • Usluga / Opis stavke:
  noćenje s doručkom
 • Prijevoz:
  autobusom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski
Cijena 890 kn
Rezerviraj

ako ste se već odlučili za ovo putovanje i želite podatke za uplatu i sve ostale podatke za ugovaranje putovanja

Pošalji upit

ako još razmišljate o putovanju, želite samo informativnu ponudu ili imate nekih dodatnih pitanja

Garantirano

O putovanju

Putovanje Beč premium - zimski praznici 3 dana autobusom 06.01.-08.01.2022.
GARANTIRANI POLAZAK


Ulazak u Austriju iz Republike Hrvatske moguć je ISKLJUČIVO uz potvrdu o cijepljenju ili potvrdu o preboljenju (u zadnjih 180 dana). Turistička putovanja na temelju PCR testa ili antigenskog testa nisu moguća. 


Valjanost  potvrda o cijepljenu do 6. prosinca 2021.
Do 6. prosinca 2021.  potvrde o cijepljenju cjepivom koje se primjenjuje u dvije doze valjane su 360 dana,  a ako se radi o cjepivu koje se primjenjuje u jednoj dozi, potvrda je valjana od 21. dana pa do 270 dana nakon cijepljenja.


Valjanost  potvrda o cijepljenu od 6. prosinca 2021.
Od 6. prosinca 2021. rok valjanosti  potvrde o cijepljenju smanjen je na 270 dana od primitka druge doze,  dok će nakon 3. siječnja 2022. potvrde o cijepljenju jednokratnim cjepivom biti nevaljane ukoliko se ne primi druga doza.


Ulazak u Austriju moguć je i za osobe cijepljene prvom dozom  cjepiva koje se primjenjuje u dvije doze  pod uvjetom da je osoba prije cijepljenja preboljela COVID -19. Kao dokaz preboljenja potrebno je predočiti potvrdu o pozitivnom PCR-testu, napravljenom najmanje 21. dan prije cijepljenja ili potvrdu o neutralizirajućim antitijelima, dobivenu prije cijepljenja, pri čemu od trenutka cijepljenja ne smije proći više od 360 dana.


Djeca do 12 godina oslobođena su obveze testiranja i predočenja ostalih potvrda.

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Austriju na službenim stranicama MVEP-a.

Termini polazaka i cijene putovanja

 • Od datuma Do datuma Broj dana
  06.01.2022. 08.01.2022. 3 dana
  Garantirano
  First minute
  Šifra : 3995276-I0
  Redovna cijena: 990 kn
  Popust: -100 kn
  Cijena: 890 kn

Program putovanja

Uz animaciju „Putovanje kroz Beč“
Izlet u Bratislavu i mogućnost posjeta Designer Outleta Parndorf

Predviđeni hotel: Hotel Mozart 3* (centralno lociran)

1. dan: ZAGREB – SCHÖNBRUNN – BEČ, dan za razgled grada / četvrtak, 06.01.2022.
Polazak autobusom iz Zagreba s autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 6:00 sati. Slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju do Beča. Prvo ćemo posjetiti dvorac Schönbrunn, jednu od najljepših baroknih palača Europe, ljetnu rezidenciju carice Sisi. Možete uz asistenciju našeg voditelja putovanja kupiti ulaznice za Imperial turu te posjetiti unutrašnjost dvorca ili prošetati parkom. Ulaznice se kupuju na glavnoj blagajni kod ulaza, ovise o raspoloživim terminima koji su slobodni te agencija ne garantira raspoloživost ulaznica. Slobodno vrijeme za razgled kompleksa Schönbrunn. Poslije posjeta kompleksu Schönbrunn, odlazimo prema središtu grada. Panoramska vožnja bečkim Ringom: proći ćemo pored Urania opservatorija, Akademije primijenjenih umjetnosti, velikog Gradskog parka, hotela Imperial, obližnjeg Karlovog trga, zgrade Opere, Akademije i Muzeja likovnih umjetnosti, Prirodoslovnog muzeja, dvorca Hofburg, Trga Marije Terezije, parkova Burggarten, Volksgarten i Rathauspark, Parlamenta, Burgtheatra, zgrade univerziteta i neo-gotičke crkve Votivkirche. Izlazimo kod Hofburga kroz koji ćemo šetnjom doći do katedrale svetog Stjepana, simbola grada Beča. Slobodno vrijeme. Odlazak u hotel oko 19:00 sati. Smještaj. Slobodna večer. Noćenje.

2. dan: BEČ – fakultativni izlet BRATISLAVA I PARNDORF, dan za shopping / petak, 07.01.2022.
Doručak. Polazak autobusom na fakultativni izlet (uz doplatu prilikom rezervacije aranžmana) u Bratislavu uz usputno zaustavljanje za shopping u najvećem austrijskom dizajnerskom outletu centra Parndorf koji je na pola sata vožnje od Beča: DESIGNER OUTLET PARNDORF. Slobodno vrijeme za kupovinu u trajanju od 2 sata. Nastavak putovanja prema Bratislavi. Po dolasku šetnja gradom: Stare Mesto – Stara gradska vijećnica – Hlavne Namestie – Franjevački samostan – Mirbach Palača – Katedrala S.Martina – Palača Palffy – Slovačko narodno kazalište – Nacionalna galerija – Stari grad – Židovska ulica. Slobodno vrijeme u središtu grada. Povratak u Beč u kasnijim poslijepodnevnim satima. Noćenje.
NAPOMENA: Putnici koji ne žele ići na izlet imaju slobodan dan u Beču.

3. dan: BEČ, dan za posjet muzejima – ZAGREB / subota, 08.01.2022.
Doručak i odjava iz hotela. Odlazimo pješice/javnim prijevozom u centar grada. Predlažemo fakultativno posjet atrakciji „Time Travel“, putovanju kroz prošlost grada Beča. Ulazimo u podrume starog samostana sv. Mihaela, gdje nas dočekuje hologram fratra koji se po legendi izgubio davno i sada luta hodnicima, ali osim njega našu će grupu dočekati vodič. Uz njih će nam o povijesti Beča pričati i voštane figure Franza Josepha i Sissi… Idemo u 5D kino gdje putujemo i borimo se, osnivamo Beč, prolazimo kroz vrijeme kuge, tursku opsadu Beča, ući ćemo u biedermeier razdoblje, gradnju novog Beča, sva razdoblja grada do moderniteta. Cijela tura traje 50 minuta.
NAPOMENA: Za projekciju se potrebno najaviti u agenciji zbog rezervacije termina. Slobodno vrijeme. Iskoristite dan za posjet nekom od odličnih muzeja ili Kući mora. Polazak iz Beča prema Hrvatskoj oko 15:00 sati. Dolazak se očekuje u večernjim satima.

Cijena aranžmana po osobi
FIRST MINUTE 890 kn /  Redovna cijena 990 kn

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili do popunjenja mjesta
Minimalan broj putnika: 40 / Maksimalan broj putnika: 58


Popusti i doplate
· 30% popusta za jedno dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
· 20% popusta za svako od dvoje djece do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u dvije dvokrevetne sobe)
· trokrevetne sobe za odrasle osobe dostupne uz 10% popusta trećoj osobi


Cijena uključuje

 • prijevoz visokoturističkim (visokopodnim) autobusom prema programu
 • dva noćenja u hotelu 3*/4* u Beču ili okolici u dvokrevetnim/trokrevetnim sobama s doručkom
 • vanjske razglede prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • boravišnu pristojbu u iznosu od 1-2 eur po osobi po noćenju, točan iznos bit će objavljen u završnom pismu
 • ulaznicu u Schönbrunn (Imperial tour – 22 sobe, trajanje obilaska u prosjeku 40 minuta) 18 eur po osobi; studenti 19-25 godina 16 eur; djeca 6-18 godina 13 eur po osobi; djeca do 6 godina ne plaćaju ulaz – ulaznice se kupuju na glavnoj blagajni kod ulaza te ovise o raspoloživim terminima koji su slobodni. Ostale ulaznice unutar kompleksa Schönbrunn možete pogledati na ovoj stranici: https://www.schoenbrunn.at/en/our-tickets-and-prices/all-tickets-prices/
 • ulaznica za Time travel projekciju iznosi 160 kn po osobi (grupna cijena odrasli), 140 kn za djecu od 5-14 god, a djeca do 5 godina imaju besplatan ulaz – POTREBNO NAJAVITI U POSLOVNICI
 • doplata za jednokrevetnu sobu 350 kn po osobi, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • fakultativni izlet autobusom u Bratislavu i Parndorf 100 kn po osobi, djeca do 12 god. 50 kn po osobi, min. 30 osoba (voditelj putovanja na hrvatskom jeziku), uplata izleta prilikom rezervacije aranžmana
 • napojnicu za vozače i vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča, čistoćom autobusa, lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2-5 eur po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Važne napomene

 

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):
· za posebno sjedalo u autobusu:
- 1 red – sj. 3,4 100 kn
- 2 red – sj. 5,6,7,8 100 kn
· za dodatno prazno sjedalo u autobusu 250 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

VAŽNE INFORMACIJE
- Raspored sjedenja u autobusu sastavlja Organizator putovanja prema redoslijedu uplata; posebno sjedalo u autobusu garantiramo samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.
- Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.).
- Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
- Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
- Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
- Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.
- Organizator putovanja nije odgovoran za gužve na granicama, u gradovima i prilikom ulaska u objekte koji se posjećuju.
- Predviđene pauze tijekom vožnje okvirno su svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta.

Austrija (službeni njemački naziv: Österreich) država je u Srednjoj Europi, a sastoji se od 9 saveznih država. Austrija graniči s Lihtenštajnom i Švicarskom na zapadu, Italijom i Slovenijom na jugu, Mađarskom i Slovačkom na istoku te Njemačkom i Češkom na sjeveru.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Austriju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Austriji nalazi se u Beču.
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Austriji (Beč) nalazi se na adresi Rennweg 3, 1030 Wien, Austrija.
Kontakt podaci: tel. 0043 1 485 9524, fax. 0043 1 480 2942, e-mail: croemb.bec@mvep.hr. Izvanredna i opunomoćena veleposlanica: dr.sc. Vesna Cvjetković.

Konzularni odjel Veleposlanstva Hrvatske u Republici Austriji (Beč) nalazi se na adresi Operngase 20b, 1040 Wien, Austrija.
Kontakt podaci: tel. 0043 1 585 1976, 0043 676 842 500 554, fax. 0043 1 585 4845, e-mail. crocons@mvep.hr

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a 72 sata prije putovanja dobit ćete završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 40, a maksimalan broj putnika je 58. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket-aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
· gotovina, uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
· keks pay
· kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: Visa Premium, Diners, Maestro, Visa, MasterCard
· online putem web stranice (navedenim kreditnim i debitnim karticama)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080951142, Žumberačka 4, 10 430 Samobor.

Polica jamčevine br. 45-7002795015 uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200. Ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na putovanje: broj police/ugovor 11-7002795017, uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.


Korisne informacije

Ulaz u Time Travel:
Odraslim osobama iznad 16 godina dozvoljen ulaz samo uz potvrdu o cijepljenju ili preboljenju. Djeca od 6 do 11,99 godina mogu ući uz potvrdu o cijepljenju, preboljenju ili uz negativni antigenski test s rokom valjanosti 48h od testiranja. Djeca od 12 do 14,99 godina samo uz potvrdu o cijepljenju, preboljenju ili negativni PCR test s rokom valjanosti 48h od testiranja.
Obavezno nošenje isključivo FFP2 maske za sve posjetitelje!
Ulaz u Schloss Schonbrunn:
Odraslim osobama iznad 12 godina dozvoljen ulaz samo uz potvrdu o cijepljenju ili preboljenju. Djeca od 6 do 12 godina mogu ući uz potvrdu o cijepljenju, preboljenju ili negativni antigenski test s rokom valjanosti 48h od testiranja.
Obavezno nošenje isključivo FFP2 maske za sve posjetitelje!

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Rezerviraj

ako ste se već odlučili za ovo putovanje i želite podatke za uplatu i sve ostale podatke za ugovaranje putovanja

Pošalji upit

ako još razmišljate o putovanju, želite samo informativnu ponudu ili imate nekih dodatnih pitanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »