Moskva i St. Petersburg - prijestolnice Rusije

8 dana zrakoplovom
zrakoplovom
 • Smještaj / opis:
  noćenje s doručkom
 • Prijevoz:
  zrakoplovom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski
Cijena 6.190 kn
+ zrakoplovne pristojbe i naknade u iznosu 1.290 kn
Pošalji upit

ako još razmišljate o putovanju, želite samo informativnu ponudu ili imate nekih dodatnih pitanja

First minute

O putovanju

Putovanje Moskva i St. Petersburg 8 dana avionom 12.07.-19.07.2020.


Termini polazaka i cijene putovanja

 • Od datuma Do datuma Broj dana
  12.07.2020. 19.07.2020. 8 dana
  First minute
  Šifra : 13599-D25
  Redovna cijena : 7.190 kn
  Popust: -700 kn
  Cijena: 6.490 kn
  + zrakoplovne pristojbe i naknade u iznosu 1.290 kn

Program putovanja

1. dan putovanja: ZAGREB - MOSKVA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman, kod šaltera informacija u 11:15 sati. Prijava na direktan let zrakoplova Aeroflota za zračnu luku Šeremetjevo u 13:05 sati. Po slijetanju u Moskvu u 17:05 sati, transfer do hotela. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. dan putovanja: MOSKVA
Doručak. Odlazak na panoramski razgled grada autobusom u pratnji lokalnog vodiča: tv toranj Ostankino, Moskovsko državno sveučilište Lomonosov, Vrapčeva brda, Boljšoj teatar. Nastavak razgleda pješice: Crveni trg - simbol Rusije na kojem se nalaze jedne od najpoznatijih moskovskih građevina: katedrala sv. Vasilija Blaženog i Lenjinov mauzolej. Nakon razgleda, slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo odlazak do najpoznatijeg trgovačkog centra u Moskvi: GUM-a, u kojem se nalaze mnogobrojne trgovine i restorani. Nakon odmora, odlazak na razgled moskovskog metroa (fakultativno), kojeg krasi epitet najljepšeg metroa na svijetu. Slobodno vrijeme za vlastito istraživanje grada. Predlažemo odlazak do ulice Arbat koja je pješačka zona i u kojoj se nalaze mnogobrojni kafići i restorani. Noćenje.

3. dan putovanja: MOSKVA
Doručak. Nakon doručka predlažemo fakultativni izlet, u pratnji lokalnog vodiča: razgled Kremlja. Kremlj, najpoznatija znamenitost grada i simbol Rusije koji je uvrštenu u UNESCO-ov popis svjetske kulturne i prirodne baštine. U kompleksu Kremlja se nalaze četiri palače, Katedralni trg s Crkvom Vasilija Blaženog, Aleksandrovski park i obrambeni zid s tornjevima. Kremlj služi i kao službena rezidencija predsjednika Rusije. Nakon razgleda, slobodno vrijeme za ručak. Predlažemo posjet Tretjakovskoj galeriji, riznici ruske umjetnosti. U njoj se čuvaju djela ruske umjetnosti nastale od 11. stoljeća do danas. Ili pak, krstarenje rijekom Moskvom (uz prethodni upit). Noćenje.

4. dan putovanja: MOSKVA: Sergijev Posad
Doručak. Predlažemo fakultativni izlet u pratnji lokalnog vodiča do jednog od gradića na Zlatnom Prstenu: Sergijevog Posada (fakultativno). U njemu se nalazi najveći ruski samostan koji je uvršten na UNESCOv Popis svjetske baštine: samostan Sv. Sergija Radonješkog. Slobodno vrijeme za ručak. Za one koji ne žele ići na fakultativni izlet, predlažemo odlazak na Izmailovsku tržnicu (u blizini hotela), koja se nalazi unutar kremlja gdje se mogu nabaviti suveniri ruskog karaktera ili odlazak do VDNH-a, koji je najveći izložbeni, muzejski i rekreacijski kompleks na svijetu kojeg svake godine posjeti oko 25 milijuna ljudi. VDNH se sastoji od 250 izložbenih paviljona posvećenim određenim republikama ili određenim područjima privrede, znanosti i tehnike, od kojih je gotovo svaki remek djelo arhitekture. U kompleksu se nalaze remek djela sovjetske arhitekture kao što je npr. fontana “Prijateljstvo naroda“ sa 16 skulptura djevojaka odjevenih u narodne nošnje bivših sovjetskih republika; muzej Kozmonautike u kojem se mogu vidjeti makete postaje Mir, svemirski skafanderi. Noćenje.

5. dan putovanja: MOSKVA – SANKT PETERBURG
Doručak. Odjava iz hotela i vožnja autobusom do Leningradskog kolodvora, odlazak brzim vlakom (Sapsanom) do Sankt Peterburga. Po dolasku u Sankt Peterburg slijedi transfer do hotela. Smještaj u hotel i kraće slobodno vrijeme. Odlazak u šetnju središtem grada i slobodno vrijeme za večeru. Noćenje

6. dan putovanja: SANKT PETERBURG
Doručak. Odlazak na razgled grada autobusom u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku: tvrđava Petra i Pavla s katedralom, koja se ističe svojim veličanstvenim pozlaćenim šiljkom, a u njoj su pohranjeni posmrtni ostaci ruskih vladara, katedrala sv. Izaka s pozlaćenom kupolom, Ljetni vrtovi, crkva Kristova uskrsnuća, zgrada Admiraliteta, palača Stroganov, samostan Smolny, Nevski Prospekt – najveća i najvažnija ulica, s mnoštvom poznatih trgovina. U popodnevnim satima predlažemo jednosatno krstarenje brodom po Nevi, a navečer odlazak na folklornu predstavu „Feel Yourself Russian“ u Nikolajevsku palaču, s tradicionalnim ruskim plesovima i pjesmama, uz šampanjac i zakusku ruskih jela. Noćenje.

7. dan putovanja: SANKT PETERBURG: Peterhof i Ermitaž
Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet Peterhof – Ermitaž u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku. Vožnja autobusom do Peterhofa, kraljevskog kompleks palača, parkova i vrtova Petra Velikog, izgrađenog u versajskom stilu, a posebno je poznat po svojim fontanama. Nakon obilaska parka slijedi vožnja do Ermitaža, jednog od najvećih i najljepših muzeja na svijetu. Najveći dio zbirke muzeja smješten je u Zimskom dvorcu, bivšoj rezidenciji ruskih careva. Vođeni razgled muzeja s više od 3 milijuna umjetnina, među kojima se nalaze i djela Michelangela, Leonarda da Vincija, Rubensa, Rembranta, Vincenta van Gogha, Pabla Picassa i mnogih drugih. U večernjim satima predlažemo odlazak na neku od baletnih ili opernih predstava (Labuđe jezero, Boris Godunov, Uspavana ljepotica i dr.). Noćenje.

8. dan putovanja: SANKT PETERBURG
Doručak. Slobodno prijepodne za posjet muzeju Faberge, u kojem je izloženo 9 čuvenih Carskih uskršnjih jaja. Predlažemo izlet do Carskog sela Puškin, poznatog po impresivnoj baroknoj palači, ljetnoj rezidenciji carice Katarine Velike. Razgled čuvene Jantarne sobe, ukrašene zlatnim listićima i slobodno vrijeme za šetnja prekrasno uređenim parkom. Nastavak vožnje do zračne luke. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Zagrebu u 18:50 sati. Dolazak u Zagreb u 20:45 sati.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
ULTRA FIRST MINUTE 6.490 kn
FIRST MINUTE 6.990 kn / Redovna cijena 7.190 kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.290 kn

*ultra first minute cijena je važeća za uplate do 16.3.2020. ili do popunjenja kapaciteta

Jednokrevetna i trokrevetna soba na upit

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Državljani Republike Hrvatske za putovanje u Rusiju moraju imat važeću turističku vizu.
Cijena izrade vize: turistička viza za Rusiju 470 kn + 100 kn naknada za posredovanje. Hitni postupak (750 kn + 200 kn naknade) se pokreće kod rezervacija unutar 14 dana do putovanja.

Za dobivanje vize za Rusku Federaciju potrebno je:
- popuniti online upitnik s fotografijom, isprintati i osobno potpisati
- fotografija u boji 3,5х4,5 cm sa svijetlom pozadinom, s jasnim prikazom osobe s lica (en face), bez naočala s tamnim staklima i bez pokrivala za glavu (izuzetak su slučajevi kada osoba zbog nacionalne ili vjerske pripadnosti ima pokrivalo za glavu na fotografiji u putovnici)
- putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju i potrebne su najmanje dvije prazne stranice.
- policu zdravstvenog osiguranja koja vrijedi na teritoriju Ruske Federacije, s minimalnim pokrićem od 30.000 eura
- original voucher nadležne ruske turističke agencije, koji pribavlja agencija

Rok izdavanja vize je 7 radnih dana (+/- 3 dana).
15 dana prije putovanja potrebno je dostaviti putovnice u agenciju, koje agencije prosljeđuje u veleposlanstvo na viziranje.
Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili nadležnom konzulatu.

Napomene
Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju agenciju, te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova ovisno o izmjenama u redu vožnje ili kada to zahtijevaju okolnosti tijekom putovanja.


Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Moskva i Sankt Peterburg-Zagreb
 • prijevoz SAPSAN vlakom na relaciji Moskva-Sankt Petersburg
 • smještaj u hotelima 3* u Moskvi (Hotel Gamma 3*) i Sankt Peterburgu (Hotel Baltya 3*) u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom
 • transfer autobusom zračna luka – hotel – zračna luka
 • sve razglede prema programu
 • troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje

 • obavezna doplara za zrakoplovne pristojbe 1.290 kn – iznos je promjenljiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata
 • viza za Rusiju sa posredovanjem agencije u iznosu 470 kn + 100 kn. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
 • karte javnog prijevoza
 • troškove osobnih narudžbi
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Važne napomene

 

Fakultativna ponuda (prijava u agenciji, plaćanje na licu mjesta):
-Kremlin 20€- u pratnji lokalnog vodiča
-Tura moskovskim metroom 10€
-izlet Sergijev Posad 80€ (min. 10 prijavljenih) –izlet autobusom u pratnji lokalnog vodiča, s uključenom ulaznicom u Lavru
-Peterhof – Hermitage €90 (min. 15 prijavljenih) - cjelodnevni izlet autobusom u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku, s uključenim ulaznicama u Peterhof i Hermitage
-krstarenje Nevom €25
-folklorni show „Feel Yourself Russian“ i zakuska uz piće €70 (min. 10 prijavljenih) – transfer i ulaznica
- Carsko selo Puškin - poludnevni izlet autobusom u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku, s uključenom ulaznicom

Informativne cijene-Moskva:
Metro karta: vožnja u jednom smjeru 55 RUB, karta za 3 dana: 400 RUB
Tretjakovska galerija: 500 RUB (galerija je otvorena utorkom, srijedom i subotom od 10:00-18:00, a četvrtkom, petkom i subotom od 10:00-21:00, djeca do 18 godina gratis)
Ulaz u VDNH je besplatan, ulaz se plaća u pojedine paviljone i muzeje: muzej Kozmonautike 250 RUB, muzej leptira 400 RUB

Informativne cijene-Sankt Peterburg:
Tvrđava Petra i Pavla €10, katedrala sv. Izaka €8, muzej Faberge €7.
Cijena javnog gradskog prijevoza: pojedinačna karta 45 RUB; karnet za 10 vožnji 355 RUB

Službena valuta u Ruskoj federaciji je Ruska rublja (1 EUR ≈ 70 RUB, 1 HRK ≈ 9,30 RUB)

PRTLJAGA uključena u cijenu: 1 komad prtljage koji se prijavljuje do 23 kg + 1 komad ručne prtljage do 10 kg težine, dimenzija 55 x 40 x 25 cm

U slučaju gubitka ili krađe putnog dokumenta najbliže predstavništvo Republike Hrvatske nalazi se u Moskvi.
KONZULARNI URED VELEPOSLANSTVA U MOSKVI: Adresa: Ostoženka 23 (ulaz za stranke nalazi se sa stražnje strane zgrade, iz 3. Začatjevskog pereuloka)
Metro – Park Kultury, Kropotkinskaja
Telefon: +7 495 785 39 49, od 14:00 do 16:00 sati po moskovskom vremenu
E-mail: crocons.moscow@mvep.hr
Dežurni telefon za hrvatske državljane: +7 915 141 90 95 (za izvanredne situacije i hitne slučajeve iza uredovnog vremena)
Radno vrijeme za stranke: od ponedjeljka do četvrtka od 09:30 do 13:00 sati
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Moskvi konzularno pokriva cjelokupno područje Ruske Federacije.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Pošalji upit

ako još razmišljate o putovanju, želite samo informativnu ponudu ili imate nekih dodatnih pitanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (poslovnica: Unska 2a, Zagreb; sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »