Rovaniemi

2 dana zrakoplovom
zrakoplovom
 • Usluga / Opis stavke:
  noćenje s doručkom
 • Prijevoz:
  zrakoplovom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski
Cijena od 4.940 kn
zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu
Garantirano

O putovanju

Putovanje Rovaniemi 2 dana posebnim zrakoplovom iz Zagreba 11.12.-12.12.2021.
GARANTIRANI POLAZAK


Osobama koje su primile kompletnu seriju cjepiva protiv COVID-19 ili imaju potvrdu o preboljenju COVID-19 u zadnjih 6 mjeseci dozvoljen je nesmetan ulazak iz svih država te po dolasku nisu obvezni dodatno se testirati.


Putnici koji dolaze iz država koje su označene „rizične“ ( više od 10 zaraženih oaob na 100 000 u zadnja 2 tjedna) dužni su na ulasku u Finsku pokazati potvrdu o negativnom testu na COVID-19  ili potvrdu o primljenom cjepivu (najmanje 14 dana prije ulaska u državu).  Putnik koji je ušao s negativnim testom  obavezan je 3-5 dana po ulasku obaviti dodatni test u Finskoj. Do dobitka rezultata drugog negativnog testa osoba treba izbjegavati kontakte i kretanje izvan smještaja. Obvezno testiranje po dolasku odnosi se na putnike starije od 16 godina.


Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Finsku na službenim stranicama MVEP-a.

Program putovanja

1. DAN: ZAGREB – SELO DJEDA BOŽIĆNJAKA – ROVANIEMI – AURORA PIKNIK/RIBOLOV NA LEDU
Sastanak putnika u Međunarodnoj zračnoj luci Franjo Tuđman predviđen je kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Izravan charter let vodi vas u Rovaniemi. Nakon slijetanja krećemo u Selo Djeda Božićnjaka, smješteno tik do linije sjevernog polarnog kruga. On vas čeka u svom uredu, spreman čuti sve vaše želje. U mom slučaju, bio je raspoložen za razgovor i bila sam zadovoljna našim malim dogovorom. Jesu li se želje uistinu obistinile, neka ostane mala tajna. Moći ćete svratiti i u poštanski ured u kojem su pohranjena pisma sa željama iz cijelog svijeta. Slanje pisama, ispijanje toplih napitaka ili kupovina suvenira, sve mogućnosti su vam na raspolaganju.
Nakon Djedice idemo do Rovaniemija, grada koji leži na rubu Arktičkog kruga i ima čak osam različitih godišnjih doba, a svaki od njih ima specifičnu svjetlost,temperaturu i prirodne pojave. Grad je, u obliku rogova sjevernog jelena, projektirao slavni finski arhitekt Alvar Aalto. Sam Rovaniemi može ponuditi zanimljivogastro iskustvo, primjerice, u restoranima koji izgledaju kao prave sjevernjačke kolibe, a možete se uputiti i u Arktikum (ulaznice uz doplatu) - impresivni znanstvenicentar i muzej koji vam omogućuje šetnju kroz sjevernjačku prirodu, kulturu i povijest. Ispred Arktikuma kupila sam pravu sjevernjačku šubaru – idealan suvenir iz Finske, a nude se i lokalne gastro delicije.
Ostatak dana najbolje je upotpuniti dodatnim izletima koji će začiniti cijelu priču (uz doplatu prilikom rezervacije aranžmana) – predlažemo Aurora piknik ili Ribolov na ledu.
U večernjim satima odličan je izbor Aurora piknik i promatranje jedne od najljepših nebeskih pojava koju nazivamo “sjeverna zora” ili Aurora Borealis. Odlazak unetaknutu prirodu uz malo sreće omogućit će vam uživanje u svjetlosnom fenomenu kojega Finci zovu i „lisičja vatra“. U hotel ćete se vratiti u kasnim satima.
Na raspolaganju vam je i izlet Ribolov na ledu autobusom, pogodan i za obitelji s malom djecom. Tišina, divljina, igra pecanja na zaleđenom jezeru i topli napitci, pružit će vam doživljaj za pamćenje.

2. DAN: ARKTIČKA AVANTURA S HASKIJIMA I SJEVERNIM JELENIMA/SAFARI MOTORNIM SANJKAMA I RIBOLOV NA LEDU/PARK DJEDA BOŽIĆNJAKA – ZAGREB
Nakon doručka u odabranom hotelu i smještanja vaše prtljage na sigurno, drugi dan vašeg boravka na raspolaganju su vam izleti koji će ovo putovanje učiniti jedinstvenim (uz doplatu prilikom rezervacije aranžmana). Krenimo redom.
Rano buđenje, topla odjeća i snježna čarolija u okruženju haskija. Sad vam se doista čini da ste u filmu. Djeca se veselo bacaju u duboki snijeg, vi lelujate kraj pravihsjevernjačkih koliba, družite se s haskijima kojima je idealna temperatura čak -20 Celzijevih stupnjeva i oni vas uskoro voze na saonicama kroz šumu.
Arktička avantura čeka vas i na farmi sjevernih jelena. Jeste li znali da svake godine gube rogove? Naučit ćete nešto o njihovom načinu života i za kraj se provozatijelenskom zapregom (600 m).
Ako biste se radije družili s ribama, vodimo vas na pecanje na zaleđenom jezeru, i to motornim sanjkama, a ugrijat ćemo vas i laponskom juhom s logorskevatre. Jedinstvena avantura, zar ne?
Ako prije povratka u stvarnost priželjkujete još malo božićne čarolije na toplom, Park Djeda Božićnjaka, u zatvorenom prostoru, odličan je odabir. Nudi tematske igraonice i radionice za djecu, kao i priliku za predah uz hranu i piće i kupnju suvenira.
Povratak u Zagreb predviđen je u kasnim večernjim satima, a laponska priča još dugo će grijati vaša srca. I ne zaboravite, ako ste zaboravili Djedici došapnuti neku želju, uvijek se možete vratiti ponovno, baš kao i ja.

U večernjim satima odličan je izbor Aurora piknik i promatranje jedne od najljepših nebeskih pojava koju nazivamo “sjeverna zora” ili Aurora Borealis. Odlazak u netaknutu prirodu uz malo sreće omogućit će vam uživanje u svjetlosnom fenomenu kojega Finci zovu i „lisičja vatra“. U hotel ćete se vratiti u kasnim satima

Cijena paket-aranžmana po osobi:


Hotel Scandic Rovaniemi City 4*

Hotel smješten u samom centru Rovaniemija idealno je mjesto boravka za sve koji kreću u snježnu avanturu. Potpuno opremljene i obnovljene sobe jamče nezaboravan odmor u autentičnoj laponskoj atmosferi za sve koji žele iskusiti čaroliju Arktičkog kruga. Bogat izbor moderno preuređenih soba udovoljava svim potrebama klijenata. U hotelskom restoranu možete probati nordijske delicije ili uživati u piću s prijateljima. Sve prostorije hotela imaju besplatni Wi-Fi.
Opis soba: 17 - 20 m². Može primiti do 3 osobe.
Tipovi kreveta: King size krevet 180 cm ili dva odvojena kreveta 90 - 100 cm.
Dodatni elementi: klima uređaj, fotelja/fotelje, zavjese za zamračivanje, kupaonica s tušem, sušilo za kosu, glačalo i daska za glačanje, mini bar, sef i TV.

Standard soba za dvoje odraslih i jedno dijete do 14 godina 5.040 kn
Cijena za dijete (4-14 godina) koje dijeli sobu s 2 odrasle osobe 4.470 kn

Superior dvokrevetna soba s pomoćnim ležajem 5.190 kn po osobi
Cijena za dijete (4-14) godina koje dijeli sobu s 2 odrasle osobe: 4.790 kn

Superior Family dvokrevetna soba s dva dodatna kreveta na kat 5.190 kn po osobi
Cijena za dijete (4-14) godina na 3. i 4. ležaju koji dijele sobu s 2 odrasle osobe: 4.790 kn


Hotel Santa Claus 4*
Moderan hotel u srcu Rovaniemija, u blizini trga Lordi i uz šetnicu idealno je mjesto polaska u arktičku avanturu. Samo 10 minuta vožnje potrebno je da doživite božićnu atmosferu u selu Djeda Božićnjaka. Santa’s Hotel Santa Claus nudi visokokvalitetan smještaj, restorane i konferencijske usluge.
Hotel Santa Claus s veseljem prima goste od 2001. godine. Ima 169 dobro opremljenih, prostranih soba, od kojih većina ima visinu od 3,5 metara. Najsjeverniji gaming klub Feel Vegas i 4 restorana - Gaissa, ZoomUp, ZoomIt i Cafe Linna zadovoljavaju sve apetite za vrijeme boravka u Laponiji.
Standard room: standardna soba može smjestiti najviše tri osobe. Većina soba ima odvojene krevete i kauč koji može poslužiti kao dodatni ležaj. U nekim sobama nalazi se bračni krevet. Na raspolaganju vam je kupaonica s tušem. Ukupna površina standardne sobe je 22 m².

Standard soba za dvoje odraslih i dijete do 14 godina 4.940 kn
Cijena za dijete (4-14 godina) koje dijeli sobu s 2 odrasle osobe 4.370 kn


Hotel Artic 4*
Arctic City smješten je u samom središtu glavnog grada Laponije, uz brojne restorane i trgovine. Moderan dizajn interijera jedinstvenog hotela stvara osjećaj topline i mirnoće. Uživajte u ugodnom i atraktivnom obiteljskom hotelu u centru grada Rovaniemija.

Standardne sobe moderno su opremljene s dva odvojena kreveta, kupaonicom s tušem, visokokvalitetnim kupaonskim potrepštinama tvrtke Rituals, ogrtačima i papučama, kao i besplatnim setom čaja i kave.

Dvokrevetna twin style dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 4.990 kn
Cijena za dijete (4-14 godina) koje dijeli sobu s 2 odrasle osobe 3.990 kn


Djeca 0 - 2 godine gratis ukoliko ne koriste sjedalo u zrakoplovu niti ležaj u hotelu (vrijedi za sve hotele iz ponude).
Cijena za dijete 2 - 4 godine 2.890 kn ukoliko koristi sjedalo u zrakoplovu i ne koristi ležaj u hotelu (vrijedi za sve hotele iz ponude)

Doplate (vrijede za sve navedene hotele):

Jednokrevetna soba: 950 kn po osobi
Večera u hotelu: 280 kn po osobi

Minimalni broj putnika: 100

Red letenja
11DEC OU9200 ZAG RVN 06:00 10:25
12DEC OU9201 RVN ZAG 19:00 21:20


 Fakultativni izleti - doplate:

Subota, 11.12.2021.

POSJET PARKU DJEDA BOŽIĆNJAKA  - 11.12.2021. od 15:30, nakon Sela Djeda Božićnjaka
Park nudi tematske igraonice i radionice za djecu, nezaobilazno je mjesto za svu djecu i sve one koji vole bajke te ozračje Božića i darivanja.
Izlet uključuje ulaznice i transfer do parka i natrag do hotela.
Trajanje: možete odabrati vrijeme prijevoza. Park je otvoren od 10 do 18 sati.

Cijena za odraslu osobu: 650 kn
Cijena za dijete (4-12 godina): 550 kn

ARKTIKUM - 11.12.2021. od 15:30, nakon Sela Djeda Božićnjaka
Muzej i znanstveni centar Laponije i Arktika koji vodi goste na uzbudljivo putovanje po arktičkim zemljama, upoznaje s kulturom i vjerovanjima ne samo finske Laponije već svih zemalja Arktika, objašnjava promjene koje se dešavaju na tom dijelu zemljine kugle i dočarava prirodne fenomene Sjevera, između ostalog izvrsno prikazuje i auroru borealis.

Cijena za odraslu osobu: 120 kn
Cijena za dijete (7-15 godina): 40 kn

AURORA PICNIC - 11.12.2021. (21:00 – 24:00)
Sati posvećeni promatranju jednog od najljepših nebeskih fenomena Aurori Borealis koju još nazivamo i „sjeverna zora“ osigurat će doživljaj za pamćenje. Istinsko iskustvo dočarat će odlazak na večernji izlet u netaknutu prirodu.
Ako budete imali sreće, svjedočit ćete svjetlosnom fenomenu kojeg Finci nazivaju „lisičja vatra“ uz topli napitak i laponski piknik. Povratak u hotel predviđen je u kasnim satima. Trajanje izleta je 3 sata.

Cijena za odraslu osobu: 590 kn
Cijena za dijete (4-12 godina): 390 kn


Nedjelja, 12.12.2021.

SAFARI MOTORNIM SANJKAMA I RIBOLOV NA LEDU S RUČKOM - 12.12.2021. (10:00 – 16:00)
Toplo ćemo se odjenuti i pripremiti za safari na snijegu. Naš vodič dat će nam kratke upute o izletu i upute za vožnju. Motornim sanjkama vozit ćemo se kroz idilični krajolik gdje će vodič odabrati pravo mjesto za bušenja rupe u ledu i pecanje. Ne zaboravite, strpljenje je ključ uspjeha. Ručak uz logorsku vatru i tople napitke ugrijat će nas i pripremiti za vrijeme uživanja u tišini prirode. Udahnite svježi zrak Laponije. Nakon ovog nezaboravnog iskustva, vratit ćemo se u grad motornim sanjkama.
Ručak: Konzistentna laponska juha, topli napitci i keksi Trajanje: 5-6 sati
Uključuje: zimsku odjeću, upute za motorne sanke i safari 2 osobe na motornim sanjkama, oprema za ribolov na ledu, ručak uz logorsku vatru, topli napitak i kekse te vođenje na engleskom jeziku.

Napomena: Pogodno za djecu stariju od 12 godina.

Cijena za odraslu osobu: 1.290 kn
Cijena za dijete (4-14 godina): 980 kn

UPOZNAJTE ARKTIČKE ŽIVOTINJE! POSJET FARMI SOBOVA I HASKIJA - 12.12.2021. (11:30 – 14:30)
Znate li da je idealna temperatura za haskije -20 stupnjeva i da sobovi svake godine gube svoje rogove? Dođite i upoznajte život ovih nordijskih životinja.
Dobrodošli na lokalnu farmu sobova Raitola gdje ćemo posjetiti sjeverne jelene. Saznat ćete o uzgajanju sobova u Laponiji, a nakon toga vas očekuje zabavna vožnja saonicama. Zagrijte se toplim napitkom. Naša se avantura nastavlja do farme haskija. Slijedi vožnja saonicama koje vuku ti razigrani psi. Slijedi druženje uz topli napitak. Trajanje: Ukupno 3 sata
Uključuje: zimske kombinezone, autobusne transfere, posjet farmi sobova i kratku vožnju saonicama, posjet farmi haskija i vožnju od 2 km, tople napitke i edukaciju o životinjama. Vođenje je na engleskom jeziku.

Cijena za odraslu osobu: 1.050 kn
Cijena za dijete (4-12 godina): 850 kn


ARKTIKUM -  12.12.2021. od 15:30
Muzej i znanstveni centar Laponije i Arktika koji vodi goste na uzbudljivo putovanje po arktičkim zemljama, upoznaje s kulturom i vjerovanjima ne samo finske Laponije već svih zemalja Arktika, objašnjava promjene koje se dešavaju na tom dijelu zemljine kugle i dočarava prirodne fenomene Sjevera, između ostalog izvrsno prikazuje i auroru borealis.

Cijena za odraslu osobu: 120 kn
Cijena za dijete (7-15 godina): 40 kn


Cijena uključuje

 • prijevoz posebnim zrakoplovom Zagreb-Rovaniemi-Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe
 • uslugu voditelja putovanja
 • prijevoz od zračne luke do hotela u Rovaniemiju s uključenim izletom u selo Djeda Božićnjaka
 • noćenje s doručkom u hotelima u dvokrevetnoj sobi
 • prijevoz do zračne luke
 • boravišnu pristojbu te troškove organizacije

Cijena ne uključuje

 • ulaznice za lokalitete koji nisu navedeni kao uključeni
 • napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju
 • fakultativne sadržaje
 • troškove osobnih narudžbi
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Važne napomene

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:  
Za ulazak u Republiku Finsku za hrvatske građane potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica koja mora vrijediti najmanje 3 mjeseca nakon ulaska. Djeca moraju imati svoju putovnicu/osobnu iskaznicu.
Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.


Napomena:
Doplate (isključivo kod prijave, nije moguće plaćati na licu mjesta).

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »