Sarajevo i Mostar - zimski praznici 2022.

3 dana autobusom
autobusom
 • Usluga / Opis stavke:
  noćenje s doručkom
 • Prijevoz:
  autobusom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski
Cijena od 690 kn
Rezerviraj

ako ste se već odlučili za ovo putovanje i želite podatke za uplatu i sve ostale podatke za ugovaranje putovanja

Pošalji upit

ako još razmišljate o putovanju, želite samo informativnu ponudu ili imate nekih dodatnih pitanja

Garantirano

O putovanju

Putovanje Sarajevo i Mostar - zimski praznici 3 dana autobusom 06.01.-08.01.2022.
GARANTIRANI POLAZAK


Termini polazaka i cijene putovanja

 • Od datuma Do datuma Broj dana
  06.01.2022. 08.01.2022. 3 dana
  Garantirano
  First minute
  Šifra : 3995496-I0
  Redovna cijena: 750 kn
  Popust: -60 kn
  Cijena: 690 kn

Program putovanja

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Bosnu i Hercegovinu na službenim stranicama MVEP-a vezano uz potrebe za PCR testiranja i mogućnostima ulaska u Bosnu i Hercegovinu.

Uz Zagreb moguć polazak i iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu.

Predviđeni hotel: Ibis Style Sarajevo 4*
Hotel Ibis Styles Sarajevo nalazi se na 5,7 km od Narodnog pozorišta u Sarajevu i 7,2 km od ulice Baščaršija.
Planine Jahorina, Bjelašnica, Igman, Treskavica i Trebević udaljene su oko 35 km.
Objekt nudi unutarnji bazen, wellness centar, besplatni WiFi i besplatno parkiralište.
Sve sobe uključuju klima-uređaj, TV ravnog ekrana, prostor za sjedenje i radni stol. Pojedine jedinice obuhvaćaju balkon s pogledom na grad ili rijeku. Vlastita kupaonica sadrži tuš i sušilo za kosu.
Svakog jutra poslužuje se bogat kontinentalni buffet doručak. U hotelskom restoranu gosti mogu uživati u raznolikom izboru specijaliteta domaće kuhinje. U ovom se hotelu ne poslužuje alkohol.

 

1. dan: ZAGREB - SARAJEVO
Polazak autobusom iz Zagreba s autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 5:00 sati. Slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku i Bosnu do Sarajeva. Po dolasku pridružit će nam se naš lokalni vodič s kojim ćemo napraviti panoramsku vožnju gradom i razgled pješice počevši s Baščaršijom, najpoznatijim dijelom grada, s brojnim suvenirnicama i trgovinama. Slijedi: Sebilj – poznati trg gdje se nalazi jedna od glavnih gradskih fontana (česama), Kazandžiluk – poznat po proizvodnji bakrenog posuđa, Gazi Husrev-begova džamija, izgrađena 1530. godine, stara pravoslavna crkva, Morića han, Vječna vatra, Latinska ćuprija, često nazivana i Principovim mostom, jer je na tom mjestu Gavrilo Princip izvršio atentat na princa Ferdinanda, careva džamija… Predlažemo probati ćevape kod Hodžića, pa pitu zeljanicu, krumpirušu ili burek u buregdžinici Bosna i popiti kavu u pravom turskom kafiću. Odlazak u hotel. Smještaj. Tramvajem se vrlo lako možete vratiti u sâm centar grada. Noćenje.

2. dan: SARAJEVO - fakultativni izlet MOSTAR - SARAJEVO
Doručak. Danas predlažemo fakultativni izlet autobusom u Mostar s ručkom i razgledom grada (doplata). Po dolasku u Mostar, odlazimo u razgled. Ono što svi pamte kao sliku Mostara, to svi žele odmah i vidjeti: Stari most. Taj je most bio najveća lučna konstrukcija na svijetu, dao ga je sagraditi 1566. godine Sulejman Veličanstveni, a graditelj je bio Mimar Hajrudin. Most je čvrsto stajao 427 godina dok nije uništen tijekom rata u Bosni i Hercegovini 1993. godine. Obnovljen je i ponovno otvoren za javnost 23. srpnja 2004. godine. Prijeći ćemo most i ući u ulicu s karakterističnim kamenim kućama u kojima nalazimo brojne suvenirnice. Pravljenje bakrenog posuđa s ukrasima zanat je koji se ovdje njeguje, tu su i kožari koji prodaju remenje, torbe i razne kožnate predmete, ali i brojne druge suvenirnice. Nezaobilazan je posjet Bišćevića kući, u kojoj je prikazan nekadašnji život u Mostaru. U kući se može vidjeti tradicionalni turski namještaj, ukrasi, ćilimi, posuđe… Nakon kraćeg razgleda slijedi ručak (u cijeni aranžmana). Slobodno vrijeme. Povratak prema Sarajevu. Slobodna večer. Noćenje.

3. dan: SARAJEVO – fakultativni izlet TUNEL SPASA i VRELO BOSNE - ZAGREB
Doručak. Predlažemo fakultativni izlet autobusom (doplata) do Tunela spasa (ulaznica u cijeni). Dvadesetak kilometara udaljen od samog Sarajeva, pokraj zračne luke, Tunel spasa je tijekom rata predstavljao jedinu slamku spasa opkoljenom gradu. Izgrađen između dvije kuće, ispod zračne luke, tunel je povezivao Sarajevo s ostalim prostorom pod kontrolom armije BiH te je predstavljao glavni opskrbni put za branitelje grada te civile zarobljene u ratnim sukobima. Fascinantna priča o o opstanku Odlazimo do Vrela Bosne (ulaznica u cijeni), koji će biti melem za oči i najljepše mjesto za kavu u prirodi. Prema starim zapisima iz londonskih novina 19.stoljeća, područje Vrela Bosne opisuju se kao najljepše mjesto na svijetu; zrak koji krijepi, klima koja očarava, s predivnim zelenim pejzažom koji odmara. Putnici koji ne žele na izlet mogu dulje spavati. Poslije izleta odlazak u centar Sarajeva na ručak i kraće slobodno vrijeme za zadnju šetnju i kupovinu. U poslijepodnevnim satima polazak za Zagreb. Dolazak se očekuje u kasnim večernjim satima.

Cijena aranžmana po osobi:
FIRST MINUTE 690 kn / Redovna cijena 750 kn

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 40 / Maksimalan broj putnika: 58

Točno vrijeme polaska iz Čakovca i Varaždina bit će definirano 7 dana prije polaska.
Na pojedinim terminima, zbog gužvi na cestama, moguće je čekanje na povratni transfer Zagreb-Varaždin/Čakovec na autobusnom kolodvoru u Zagrebu, o čemu će vas obavijestiti voditelj putovanja prije dolaska u Zagreb.


Popusti i doplate
· 30% popusta za jedno dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
· trokrevetne sobe za odrasle osobe po redovnoj cijeni
· polazak iz Čakovca i Varaždina 80 kn po osobi


Cijena uključuje

 • prijevoz visokoturističkim (visokopodnim) autobusom prema programu
 • dva noćenja u hotelu 4* u Sarajevu, u dvokrevetnim sobama s doručkom
 • razgledavanja prema programu
 • lokalnog vodiča u Sarajevu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja,
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.),
 • doplatu za jednokrevetnu sobu - 280 kn po osobi, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi,
 • fakultativni izlet autobusom u Tunel Spasa i Vrelo Bosne - 100 kn po osobi (ulaznice u cijeni),
 • cjelodnevni fakultativni izlet autobusom u Mostar s ručkom - 150 kn po osobi, djeca do 12 g, 130 kn po osobi,
 • boravišnu pristojbu u iznosu od 1 eur po osobi po noćenju,
 • napojnicu za vozače i vodiča - po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča, čistoćom autobusa, lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2-5 eur po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami ukoliko istu želite ostaviti),
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Važne napomene

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):
· za posebno sjedalo u autobusu:
- 1 red – sj. 3,4 100 kn
- 2 red – sj. 5,6,7,8 100 kn
· za dodatno prazno sjedalo u autobusu 250 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

VAŽNE INFORMACIJE
- Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata; agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.
- Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.).
- Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
- Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
- Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
- Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.
- Predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za BIH nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Bosni i Hercegovini nalazi se u Sarajevu.
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini nalazi se na adresi: Ulica maršala Tita 28, 71000, Sarajevo, Bosna i Hercegovina.
Kontakt podaci: tel. + 387 33 277 111, fax. + 387 33 472434, e-mail. croemb.sarajevo@mvep.hr. Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik: mr.sc. Ivan Sabolić.
Radno vrijeme konzularnog odjela (osim za blagdane u RH i blagdane u BiH): ponedjeljak - petak 8:30-16:30, rad sa strankama: ponedjeljak-četvrtak 9-13 sati Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): +387 (0)63 26 76 70.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a zatim 72 sata prije putovanja dobit ćete završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 40, a maksimalan broj putnika je 58. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
· gotovina, uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
· keks pay
· kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: Visa Premium, Diners, Maestro, Visa, MasterCard
· online putem web stranice (navedenim kreditnim i debitnim karticama)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080951142, Žumberačka 4, 10 430 Samobor.

Polica jamčevine br. 45-7002795015 uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200. Ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na putovanje: broj police/ugovor 11-7002795017, uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Rezerviraj

ako ste se već odlučili za ovo putovanje i želite podatke za uplatu i sve ostale podatke za ugovaranje putovanja

Pošalji upit

ako još razmišljate o putovanju, želite samo informativnu ponudu ili imate nekih dodatnih pitanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »