Škotska, Dublin i Belfast

8 dana zrakoplovom
zrakoplovom
 • Smještaj / opis:
  prema programu
 • Prijevoz:
  zrakoplovom
 • Vođenje putovanja po jezicima
  hrvatski
Cijena 9.680 kn
zrakoplovne pristojbe i naknade uključene su u cijenu aranžmana
Pošalji upit

ako još razmišljate o putovanju, želite samo informativnu ponudu ili imate nekih dodatnih pitanja

First minute

O putovanju

Putovanje Škotska i Irska 8 dana avionom 30.08.-06.09.2020.


Termini polazaka i cijene putovanja

 • Od datuma Do datuma Broj dana
  30.08.2020. 06.09.2020. 8 dana
  First minute
  Šifra : 14045-D01
  Redovna cijena : 9.980 kn
  Popust: -300 kn
  Cijena: 9.680 kn
  zrakoplovne pristojbe i naknade uključene su u cijenu aranžmana

Program putovanja

DUBLIN – BELFAST – GIANTS CAUSEWAY – GLASGOW – LOCH NESS - AVIEMORE/INVERNESS – STIRLING – EDINBURGH

1.dan: ZAGREB - DUBLIN
Sastanak putnika u zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu kod šaltera informacija dva sata prije leta zrakoplova i podjela putne dokumentacije. Polijetanje zrakoplova Croatia Airlines na liniji OU 512 u 7:40 sati, dolazak u Dublin u 9:30 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku ukrcaj u autobus i odlazak na panoramski obilazak grada s voditeljem putovanja: Garden of Remembrance – Trinity College – Grafton i O'Connell Street – O'Connell most - katedrala sv. Patrika, gdje je živio i radio svećenik i poznati pisac „Guliverovih putovanja“ Jonathan Swift - Gradska vijećnica - Guinness Storehouse. Smještaj u hotel i nakon kraćeg odmora odlazak s voditeljem putovanja u središte grada do Temple Bara, zabavne gradske četvrti omiljene i među lokalnim stanovništvom. U tom živahnom i slikovitom dijelu grada nalazi se mnogo barova, restorana i pubova u kojima svatko može pronaći zabavu za sebe, a četvrt koja nekoć i nije bila na glasu danas je jedan od simbola grada gdje se nalaze sjedišta mnogobrojnih instituta i ustanova. Vikendom u Temple Baru otvara se tržnica živežnih namirnica, a u blizini su i poznati sajam knjiga, odnosno sajam dizajnera. Povratak u hotel javnim prijevozom. Noćenje.

2. dan: DUBLIN - BELFAST - GIANTS CAUSEWAY - BELFAST/OKOLICA
Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema Sjevernoj Irskoj u glavni grad Belfast, koji posljednjih nekoliko godina privlači sve više turista. Utemeljen 1177. godine, Belfast je lučki grad s odličnom ponudom restorana, trgovina, kulturnom ponudom, itd. Obići ćemo panoramski grad, Albert Memorial toranj sa satom, Operu, vijećnicu, sveučilište, itd. Posjetit ćemo Titanic Belfast multimedijalni centar (ulaznica uz doplatu na licu mjesta), smješten u novoj i modernoj četvrti Titanic, u kojoj je građen najslavniji brod 20.st. Odlazak na Giants Causeway, mjesto zaštićene prirodne baštine pod zaštitom UNESCO-a. Bez sumnje vrhunac prekrasne sjeverne obale Antrima upravo su ti bazaltni stupovi čiji se točan broj ne zna, a legenda kaže da je div sagradio nasip kako bi mogao svoju dragu sa škotskog otočja Staff suhim riječnim koritom dovesti do Irske. Poslije posjeta odlazak prema hotelu u Belfastu odnosno okolici, smještaj. Noćenje.

3. dan: BELFAST/OKOLICA - CAIRNRYAN - GLASGOW
Doručak. Odjava iz hotela i vožnja prema luci. Isplovljavanje broda prema Škotskoj u prijepodnevnim satima. Plovidba traje otprilike 2 sata i 15 minuta. Dolazak u Škotsku, smještaj u autobus i putovanje prema Glasgowu. Po dolasku u Glasgow panoramski razgled autobusom: George Square - sveučilišna četvrt - Glasgow Cross - park Glasgow Green – katedrala sv. Munga, osnivača grada. Milijunski grad na rijeci Clyde poznat je po svojoj viktorijanskoj i art nouveau arhitekturi koja datira iz perioda kad se grad obogatio zahvaljujući trgovini, tekstilnoj proizvodnji i brodogradnji. Slobodno vrijeme u središtu grada. Smještaj u hotel na širem području Glasgowa. Noćenje.

4.dan: GLASGOW - LOCH LOMMOND - LOCH NESS I URQUHART - AVIEMORE/INVERNESS
Doručak. Odjava iz hotela. Nastavak putovanja vodi nas kroz nacionalni park Trossachs i preko jezera Loch Lommond, dugačkog 38 km i okruženog prekrasnim krajolikom s planinskim vrhuncima i brdima. Riječ je o jednom od najljepših područja Škotske, a zajedno sa svim prirodnim ljepotama kojima ćemo danas svjedočiti nije čudo zbog čega je Škotska nedavno izabrana za najljepšu zemlju svijeta (ocjena čitatelja Rough Guidea). Vožnja lijepim pejzažima Kaledonijskog kanala i dolazak do poznatog jezera Ness. Panoramska vožnja uz jezero koje je svjetski slavno po „stanovnici“ Nessie. Odlazak na vožnju brodom po slavnom jezeru, a potom ćemo posjetiti poznate ruševine dvorca Urquhart, koji je igrao značajnu ulogu u Ratovima za škotsku neovisnost u 14. st. Nastavak putovanja kroz upečatljivo i jedinstveno Škotsko visočje prema Aviemore odnosno Invernessu, području gdje je smješten naš hotel. Smještaj. Noćenje.

5.dan: AVIEMORE/INVERNESS - PERTH - STIRLING - EDINBURGH
Doručak. Odlazak iz hotela. Putovanje cestama kroz snovite krajolike škotskog gorja. Za mnoge ljude upravo je to prava Škotska, Škotska u kojoj klanovi još uvijek vode glavnu riječ. Na putu do Edinburgha stat ćemo u gradiću Perthu gdje ćemo obići tipičnu škotsku destileriju viskija (ulaznica uključena). Nastavak putovanja prema Edinburghu vodi nas preko Stirlinga i poznatog dvorca Stirling, jednog od najpoznatijih i najimpozantnijih škotskih dvoraca, mjesto bitke između Williama Wallacea s Englezima 1297. g. kao i krunjena slavne Marije Stuart. Nastavak putovanja prema Edinburghu, smještaj u hotel na području grada. Noćenje.

6.dan: EDINBURGH
Doručak. Poslije doručka odlazak s voditeljem putovanja u panoramski i pješački razgled Edinburgha. Povijesno središte srednjovjekovnog grada UNESCO je proglasio svjetskom kulturnom baštinom, a među brojnim povijesnim spomenicima ističe se edinburški. Pozornost privlači i službena kraljičina rezidencija u Škotskoj, Holyroodhouse Palace. Između rezidencije i dvorca nalazi se povijesna ulica Royal Mile iz koje izlazi više od 60 uličica u srednjovjekovni grad... Slobodno poslijepodne za samostalno istraživanje prekrasnog Edinburgha, grada kojeg zbog vrlo živog kulturnog života i činjenice da su u njemu živjeli i radili mnogi poznati mislioci i književnici nazivaju i „Atenom sjevera“. Budući da se nalazimo u zemlji whiskeyja, svakako vrijedi posjetiti Scottish Whiskey Experience. Za ostatak dana predlažemo posjet škotskoj Nacionalnoj galeriji s jednom od najvažnijih zbirki slika u Europi. A ako Vas umjetnost toliko ne zanima, svakako ćete uživati u proučavanju živahne pub i restoranske scene. Noćenje.

7. dan: EDINBURGH - CAIRNRYAN - BELFAST - DUBLIN
Doručak. Odjava iz hotela, putovanje prema Cairnryanu gdje ćemo se ukrcati na brod koji nas vraća u Irsku. Iskrcaj u Belfastu i nastavak putovanja iz Sjeverne Irske prema Dublinu. Ovisno o vremenu dolaska u hotel mogućnost odlaska s voditeljem putovanja prema gradskom središtu u zadnju šetnju veselom irskom prijestolnicom. Slobodna večer. Noćenje.

8. dan: DUBLIN - ZAGREB
Doručak. Transfer u zračnu luku. Let zrakoplovom Croatia Airlines za Zagreb na liniji OU 513 u 11:05 sati, dolazak u Zagreb u 14:50 sati po lokalnom vremenu. 

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi:
FIRST MINUTE 9.680 kn / Redovna cijena 9.980 kn
Zrakoplovne pristojbe u iznosu od 1.190 kn uključene u cijenu

FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!

Minimalan broj prijavljenih putnika: 25

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za  državljane RH viza za Škotsku i Irsku nije potrebna,  ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.  Putovnica ili osobna iskaznica mora vrijediti najmanje 3 mjeseca nakon ulaska u Republiku Irsku. Djeca moraju imati svoju putovnicu/osobnu iskaznicu.
Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske
21 Conway Street London W1T 6BN UK vrhlon@mvep.hr uk.mvep.hr Igor Pokaz, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik 0044 20 73872022, konzul.: 73871144 0044 20 73870310, konzul.: 73870936
Uredovno vrijeme Veleposlanstva:
• ponedjeljak-petak 9,00-17,00
TELEFONSKI POZIVI Tel.: 00 44 20 7387 1144 Faks: 00 44 20 7387 0310 ili 00 44 20 7387 0936
Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0044 7766912458  

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Irskoj
Adelaide Chambers, Peter Street, Dublin 8, IRELAND croemb.dublin@mvep.hr, ie.mvep.hr Ivan Mašina, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik 00353 1 4767 181, 00353 1 4767 183
Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva: (za stranke)
• ponedjeljak-petak 10,00-13,00 crocons.dublin@mvep.hr
Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 00353 83 462 6326 

Napomena
Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlinesa objavljenih u prosincu 2019. i podložna su promjeni. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Organizator zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.


Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom Zagreb-Dublin-Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe
 • uslugu voditelja putovanja
 • prijevoz autobusom na turi po Irskoj, Sjevernoj Irskoj i Škotskoj prema programu
 • transfere od/do zračne luke u Dublinu
 • smještaj u hotelima 3/4* u dvokrevetnim sobama na osnovi 7 noćenja s doručkom (irski i škotski kuhani doručak): 2 noćenja na području Dublina, 1 noćenje na širem području Belfasta odnosno Antrima, 1 noćenje na području Glasgowa, 1 noćenje na području Aviemore/Inverness i 2 noćenja na području Edinburgha
 • ulaznice za Giants Causeway, dvorce Stirling i Edinburgh, ruševine dvorca Urquarth, vožnju brodom po jezeru Loch Ness, posjet destileriji viskija u Škotskoj
 • brodske vožnje na linijama Belfast-Cairnryan i Cairnryan-Belfast
 • sve razglede i izlete prema programu
 • troškove organizacije i prodaje

Cijena ne uključuje

 • doplata za jednokrevetnu sobu: 2.490 kn, obavezno ako osoba putuje sama
 • doplata za tri večere u Škotskoj* (Preporučujemo! Doplata isključivo prilikom rezervacije aranžmana): 440 kn
 • doplata po osobi za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule: 470 kn (raspoloživost i potvrda letova na upit; individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s voditeljem putovanja u Zagrebu)
 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike osim onih izrijekom navedenih kao uključene
 • trošak javnog prijevoza
 • fakultativne sadržaje
 • napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju
 • troškove osobnih narudžbi
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Važne napomene


*Paket večera u Škotskoj uključuje 3 večere, od 3.-5. dana. Preporučujemo taj paket ta tri dana zbog relativno kasnih dolazaka u hotel, odnosno mogućnosti da u okolici hotela nemate veliku ponudu restorana, tu ponajprije mislimo na noćenje u regiji Aviemore/Inverness. Prvu večer u Edinburghu smo večeru ponudili, ali ostavljamo drugu večer slobodnom za Vaše osobne želje kako biste mogli probati lokalnu kuhinju prema svojem nahođenju. U Irskoj ne nudimo večere. Večere su iskalkulirane za minimum od 20 prijavljenih, u suprotnom cijena će biti viša. 
 

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Pošalji upit

ako još razmišljate o putovanju, želite samo informativnu ponudu ili imate nekih dodatnih pitanja

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (poslovnica: Unska 2a, Zagreb; sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »