Rent-a-car

 

CJENIK:

TIP VOZILA  1 - 2 dana  3 - 6 dana  7 - 13 dana  14 - 20 dana  21 - 30 dana
MITSUBISHI OUTLENDER 2,0 - cijena po danu  755 kn  687 kn  615 kn  556 kn  495 kn

Napomena: u cijene uračunato 25 % PDV-a.

Cijena uključuje:

 • najam vozila s neograničenim km
 • kasko osiguranje vozila s odbitnom franšizom (CDW) osiguranje protiv krađe (TP)
 • PDV 25%

Cijena ne uključuje:

 • PAI
 • RAD
 • gorivo
 • pranje vozila
 • Franšiza je maksimalni iznos koji se naplaćuje u slučaju štete najamniku. U slučaju nepoštivanja odredaba ugovora o najmu, najamniku se može naplatiti cijelokupna vrijednost vozila

Dodatne usluge:

Sjedalo za bebe / dijete: naknada iznosi 30,00 kn (4€) po danu.

Gorivo: Svako izdano vozilo ima pun spremnik goriva. Prilikom izdavanja i kao takvo bi trebalo biti vraćeno, u protivnom će potrošeno gorivo biti naplaćeno prema cijeni koštanja zajedno sa naknadom za uslugu punjenja u iznosu od 150 kn (20€).

Preuzimanje / povrat vozila radnoga vremena: Preuzimanje i povrat izvan radnoga vremena moguće je na zahtjev, a u dogovor sa Idea putovanja d.o.o. poslovnicom. Naknada iznosi 110 kn (15€).

Posebne odredbe
Ukoliko izlazite van granica republike Hrvatske potrebna Vam je Međunarodna karta za osiguranje automobila (International motor insurance card) ili “zeleni karton”.
*Nije dozvoljen ulaz unamljenog vozila u sljedeće države: Albanija, Armenija, Bjelorusija, Bugarska, Estonja, Finska, Grčka, Irska, Makedonija, Norveška, Portugal, Rumunjska, Rusija, Švedska, Turska, Velika Britanija, Ukrajina.

Srbija i Crna Gora – dozvoljeno s dodatnom naknadom od 45kn (6€) dnevno
Bosna i Hercegovina – dozvoljeno s dodatnom naknadom od 15kn (2€) dnevno


Full Kasko

Grupa A,B,B1: 8,00 € (60kn/dan)
Grupa C,C1,D,D1,E: 11,00 € (80kn/dan)
Grupa F,G,H,I,J,K: 14,00 € (100kn/dan)

 

Uvjeti najma automobila:

U ovim općim uvjetima, izdavatelj vozila Idea putovanja d.o.o. (u daljnjem tekstu predstavljen kao «Najmodavac» ili Idea putovanja, mi, naš i sl.) daje Vama (u daljnjem tekstu predstavljeni kao «Najmoprimac» Vi, Vaše ili Vaš i sl.) u najam vozilo specificirano na Ugovoru o najmu i Vi ste suglasni sa svim uvjetima kao osnovnim pretpostavkama Ugovora. Svojim potpisom i preuzimanjem vozila potvrđujete svoju suglasnost te preuzimate obveze prema svim stavkama Ugovora.

 1. Preuzimanje i povrat vozila 
 2. Uvjeti korištenja 
 3. Plaćanje 
 4. Produženje najma 
 5. Gorivo 
 6. Kvarovi 
 7. Osiguranje vozila 
 8. Požar ili krađa 
 9. Nesreća
 10. Gubitak vlasništva
 11. Prometni prekršaji
 12. Mjesto i nadležnost suda
 13. Dodatne usluge
 14. Izjava o zaštiti podataka
 15. Izjava o konverzaciji


1. Preuzimanje i povrat vozila
Vozilo Vam se predaje u opće dobrom i voznom stanju, sa svom potrebnom dokumentacijom, kao i zakonski obveznim rezervnim djelovima i opremom. Bilo kakve primjedbe na stanje vozila, morate nam uputiti odmah po preuzimanju odnosno pregledu vozila s našim djelatnikom, prije nego što je voženo s Vaše strane.
Vozilo je cijelo vrijeme neotuđivo vlasništvo Idea putovanja d.o.o. i dostavljeno je u dobrom mehaničkom stanju.
Obvezujete se vratiti nam vozilo sa svim dokumentima, gumama, alatom, rezervnim djelovima i opremom u istom stanju kao kod preuzimanja, na dogovorenom mjestu i u dogovoreno vrijeme.


2. Uvjeti korištenja
Unajmljeno vozilo mogu voziti osobe starije od 23 godine, koje posjeduju vozačku dozvolu najmanje 2 godine.
Unajmljeno vozilo ne smije biti upotrebljavano, prometovati ili biti voženo:
a) od osobe koja nije navedena na najamnom ugovoru
b) za komercijalni prijevoz osoba ili imovine ili podnajam
c) za guranje, vuču bilo kojeg drugog vozila, prikolice ili drugog objekta
d) za plaćeni prijevoz putnika i robe
e) za ispitnu (test) vožnju, natjecanje, brzinske probe ili trke
f) pod utjecajem alkohola, sredstava za smirenje, narkotika, sredstava za spavanje ili drugih ljekova
g) protivno prometnim ili bilo kojim drugim zakonskim propisima
h) kada vozilo nije u voznom stanju ili je preoptereceno prekobrojnim putnicima ili prtljagom

Svako od navedenih ograničenja vrijedi za svaku upotrebu unajmljenog vozila. Idea putovanja d.o.o. odbija odgovornost za bilo kakav gubitak ili oštećenje koje bi bilo prouzročeno nepoštivanjem gornjih zabrana.


  Promjena ili otkaz rezervacije

Ukoliko se rezervacije otkaže 3 dana prije klijentu se naplaćuje iznos od 50 €, a ako klijent otkaže rezervaciju unutar zadnja 3 dana naplaćuje mu se puni iznos rezervacije.

Nakon što ste napravili rezervaciju dobit ćete potvrdu s Vašim rezervacijskim brojem, ako želite otkazati ili promjeniti rezervaciju odaberite Promjena ili Otkaz ili nazovite na broj + 385 (0)98 313747.
Ukoliko imate bilo kakve primjedbe i reklamacije na rad i usluguIdea putovanja d.o.o., kontaktirajte nas na e-mail: info@ideaputovanja.hr.

3. Plaćanje
Najmoprimac će u roku od 8 dana po prijemu računa platiti ili u slučaju gotovinskog najma odmah na mjestu primopredaje vozila, kao što je dogovoreno u ugovoru o najmu na zahtjev, sve vrijeme, dodatne i druge troškove, koji su unaprijed dogovoreni u ovom ugovoru o najmu. Iznos se mora podmiriti u kunama i u skladu s cjenikom u vrijeme sklapanja ugovora o najmu. Ako račun nije plaćen u roku, zaračunavamo zatezne kamate u skladu sa zakonskim propisom Zakona o kamatnoj stopi zateznih kamata.
Kreditne kartice koje prihvaćamo su - American Express, Diners Club, MasterCard, Visa.
   

CIJENA UKLJUČUJE: najam vozila s neograničenim Km, kasko osiguranje vozila s odbitnom franšizom (CDW) osiguranje protiv krađe (TP), PDV 25%

CIJENA NE UKLJUČUJE: PAI, RAD, gorivo, pranje vozila
Franšiza je maksimalni iznos koji se naplaćuje u slučaju štete najamniku. U slučaju nepoštivanja odredaba ugovora o najmu, najamniku se može naplatiti cijelokupna vrijednost vozila.

Full Kasko
Grupa A,B,B1: 8,00 € (60kn/dan)
Grupa C,C1,D,D1,E: 11,00 € (80kn/dan)
Grupa F,G,H,I,J,K: 14,00 € (100kn/dan)
Potvrdu o uplati dobit ćete putem maila od našeg agenta.

4. Produženje najma
Kada najmoprimac želi produžiti najam, o tome mora 1 dan unaprijed obavijestiti Idea putovanja d.o.o.. U slučaju neispunjavanja ovog uvjeta, smatra se da je najmoprimac protupravno prisvojio vozilo, te ga jeIdea putovanja d.o.o. dužan prijaviti tužilaštvu.

5. Gorivo
Gorivo nije uključeno u cijenu najma. Vozilo se dostavlja i mora biti vraćeno sa punim spremnikom goriva. U protivnom se zaračunava naknada za punjenje goriva i gorivo koje nedostaje spremniku po važećem cjeniku.

6. Kvarovi
Popravci ili zamjena dijelova vozila mogu se izvršiti samo u ovlaštenim poduzećima po prethodnom odobrenju Idea putovanja d.o.o. koja je vozilo dala u najam. Povrat troškova uz predočene račune poduzeća koje je popravak izvršilo i uz obavezno donošenje zamijenjenih dijelova. Ukoliko je popravak izvršen izvan poduzeća i nisu donijeti zamijenjeni dijelovi, troškovi se ne priznaju! Ako se kod vraćanja vozila ustanovi, da je bilo koji dio vozila ili opreme bio promijenjen odnosno izgubljen, stranci se naplati šteta u visini trostruke tržišne cijene promijenjenog ili izgubljenog dijela opreme koja vrijedi na dan vraćanja vozila.

7. Osiguranje vozila
Sva vozila u vlasništvu Idea putovanja d.o.o. osigurana su protiv odgovornosti za štetu prouzročenu trećoj osobi. Osiguravajuće društvo pokriva štetu koju su prouzročila osobna vozila i teretna vozila do visine polica osiguranje. Visina odbitne franšize je ista za sve tipove vozila i iznosi 6000 kn. U slučaju štetnog događaja za koji je kriv, unamljivač je dužan platiti štetu do visine pune vrijednosti vozila. Izbjegavanje plaćanje pune vrijednosti vozila unajmljivač pridobiva plaćanjem dnevnog dodatka za svakih 24 sata upotrebe vozila unaprijed, po važećem cjeniku.
Osiguranje ni u kom slučaju ne pokriva,oštećenja guma, naplatke, šteta na donjem postroju vozila, mjenjaču, unutrašnjosti vozila i vjetrobranu uzrokovanu nemarnom vozača, šteta na motoru uzrokavanu nedostatkom ulja, ulivanjem krive vrste goriva ili nemarnom korištenju vozila,štetu koju je napravio vozač pod utjecajem alkohola, droge ili opojnih sredstava, štetu koju je napravio neovlašteni vozač, bilo koji oštećenje na vozilu koje nije prijavljeno nadleznoj policijskoj postaji
CDW i TP (Otkup odgovornosti za štetu s franšizom i otkup odgovornosti za krađu s franšizom)
- uplatom dnevnog dodatka za CDW i TP ograničava se odgovornosti najmoprimac za štetu i krađu vozila na iznos franšize koja iznosi 6000,00 kn.

SCDW (Otkup odgovornosti prema franšizi)
- uplatom dnevnog dodatka za SCDW najmoprimac sukladno općim odredbama i uvjeti najma, otkupljuje i odgovornost prema franšizi koji iznosi 60 kuna dnevno za grupe A-B, 80 kuna dnevno za grupe C-E i 100 kuna dnevno za grupe F-I. Pažnja: Iako ste prihvatili CDW / Otkup odgovornosti za štetu i SC / Otkup franšize biti ćete odgovorni za puni iznos svake štete prouzročene na vozilu teškim nemarom. U svakom slučaju, potrebno je policijsko izviješće, te popunjeno Izvješće o prometnoj nezgodi.

8. Požar ili krađa
Unajmljivač odgovara za gubitak ili štetu na unajmljenom vozilu, ako je do požara ili krađe došlo zbog krivnje ili zbog velike nemarnosti unajmljivača ili ako je unajmljivač na bilo koji način kršio odredbe ovog ugovora.

9. Nesreća
O svakoj nesreći mora se odmah obavijestiti najbliža Policijska uprava i poslovnica Idea putovanja d.o.o. koja je vozilo izdala. Potrebno ja ispuniti poseban obrazac-izvještaj o nesreći i istog poslati poslovnici koja je izdala vozilo. Unajmljivač se obvezuje da će surađivati sIdea putovanja d.o.o. u istrazi i postupku odnosne nesreće. Ukoliko unajmljivač ne ispuni uvjete iz ovog člana, dužan je troškove prouzročene nesreće snositi sam.

10. Gubitak vlasništva
Idea putovanja d.o.o. ne odgovara za Vaše osobno vlasništvo ili osobno vlasništvo druge osobe, koju je ostavio u ili na unajmljenom vozilu, servisnom vozilu ili poslovnim prostorijama Idea putovanja d.o.o.. Najmoprimac se potpisom ovog ugovora izricito odrice svakog zahtjeva koji bi proizašao zbog spomenutih gubitaka i sa njima povezanim štetama.

11. Prometni prekršaji
Najmoprimac odgovara za prometne prekršaje i poslije završenog najma. Obračun vrijedi poslije konačnog pregleda.

12. Mjesto i nadležnost suda
Ugovor o najmu i opći uvjeti najma u skladu su sa zakonodavstvom Republike Hrvatske. U slučaju sporova koji bi mogli proizaći iz ili u svezi s Ugovorom o najmu ili općim uvjetima o najmu dogovorena je nadležnost suda u Zagrebu.


13. Dodatne usluge

Sjedalo za bebe / dijete: naknada iznosi 30,00 kn (4€) po danu.

Gorivo: Svako izdano vozilo ima pun spremnik goriva. Prilikom izdavanja i kao takvo bi trebalo biti vraćeno, u protivnom će potrošeno gorivo biti naplaćeno prema cijeni koštanja zajedno sa naknadom za uslugu punjenja u iznosu od 150 kn (20€).

Preuzimanje / povrat vozila radnoga vremena: Preuzimanje i povrat izvan radnoga vremena moguće je na zahtjev, a u dogovor sa Idea putovanja d.o.o. poslovnicom. Naknada iznosi 110 kn (15€).

Posebne odredbe
Ukoliko izlazite van granica republike Hrvatske potrebna Vam je Međunarodna karta za osiguranje automobila (International motor insurance card) ili “zeleni karton”.
*Nije dozvoljen ulaz unamljenog vozila u sljedeće države: Albanija, Armenija, Bjelorusija, Bugarska, Estonja, Finska, Grčka, Irska, Makedonija, Norveška, Portugal, Rumunjska, Rusija, Švedska, Turska, Velika Britanija, Ukrajina.

Srbija i Crna Gora – dozvoljeno s dodatnom naknadom od 45kn (6€) dnevno
Bosna i Hercegovina – dozvoljeno s dodatnom naknadom od 15kn (2€) dnevno

14. Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka i njihovom korištenju
Idea putovanja d.o.o. se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Idea putovanja d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

15. Izjava o konverzaciji
Sva plaćanja biti će izvršena u hrvatskim kunama. Iznos za koji će biti terećena vaša kreditna kartica se dobiva kroz pretvorbu cijene iz eura u hrvatske kune prema važećoj tečajnoj listi Hrvatske Narodne banke. Prilikom naplate vašom kreditnom karticom isti se iznos pretvara u valutu zemlje u kojoj je kreditna kartica izdana, a prema tečaju Udruženja kartičarskih kuća. Kao rezultat pretvaranja cijene, postoji mogućnost male razlike iznosa u odnosu na izvornu cijenu istaknutu na našoj internetskoj stranici.

 

VAŽNO!
U SLUCAJU KVARA NA VOZILU U INOZEMSTVU, NAJMOPRIMAC JE DUŽAN KONTAKTIRATI Idea putovanja d.o.o. U VEZI POPRAVKA. U SUPROTNOM RACUN ZA POPRAVAK PRIZNAJE SE U VISINI PROTUVRIJEDNOSTI U KUNAMA. PROMIJENJENI DIO SE MORA VRATITI KOD PODNOŠENJA RACUNA. KOD PRIJELAZA DRŽAVNE GRANICE MORA SE CARINI DATI POTVRDITI RACUN ZA POPRAVKE VOZILA.