RIM - 4 dana zrakoplovom

22.08. GARANTIRANI POLAZAK
CIJENA OD:2.990kn

Program putovanja

Putovanje Rim 4 dana avionom 22.08., 05.10., 01.11.2018.
22.08. GARANTIRANI POLAZAK

Mogućnost doplate za polazak iz Zadra, Dubrovnika i Pule.

1. dan: ZAGREB/SPLIT-RIM
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polaska zrakoplova kod šaltera informacija. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa OU380 za Rim 14:40 sati s međuslijetanjem u Split. Dolazak u Rim u 17:05 sati. Transfer do hotela. Smještaj u sobe i kraći odmor. Odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom do trga Piazza di Spagna, popularnom sastajalištu Rimljana uz barokne stepenice i uličice pune trgovina i slatkih kavana, ovjekovječene u mnogim poznatim filmovima i poprište rimskog godišnjeg modnog showa. Ispod trga nalazi se jedna od najpoznatijih modnih ulica na svijetu, Via Condotti, gdje su smješteni dućani najpoznatijih modnih dizajnera i dizajnera nakita. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: RIM
Doručak. Poludnevni razgled grada pješice i javnim prijevozom uz pratnju službenog gradskog vodiča: Forum Romanum, srce starog Rima, oko kojeg se odvijao sav gradski život u vrijeme carstva - slavoluk Septima Severa i Titusa - Via Sacra - Vestalski hram - Koloseum ili “Flavijev amfiteatar”, najpoznatiji amfiteatar iz perioda rimskog carstva koji je u svoje doba mogao primiti 50.000 gledatelja - Kapitol, jedan od sedam slavnih rimskih brežuljaka čiji je današnji izgled osmislio Michelangelo - Trajanov stup, trijumfalni stup na Trajanovom forumu podignut u čast njegove pobjede nad Dačanima - trg i palača Venezia - spomenik kralju Vittoriju Emmanuelu II - Panteon, “Hram svih bogova” iz perioda cara Hadrijana, jedan od najslavnijih rimskih spomenika koji je više puta uništavan i obnavljan, nekoć najveća svjetska crkva - Piazza Navona, Rimljanima možda najdraži rimski trg, trg kojeg je konstruirao Bernini na mjestu starorimskog hipodroma - barokne fontane - Fontana di Trevi, najslavnija rimska Fontana i mjesto gdje je 1960. Fellini snimio scenu s kupanjem Anite Ekberg. Slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.

3. dan: RIM
Doručak. Odlazak javnim prijevozom s voditeljem putovanja do Vatikana, najmanje svjetske države, razgled: trg sv. Petra, jedan od najpoznatijih svjetskih trgova sa slavnom Berninijevom kolonadom - bazilika sv. Petra, najvažnija od svih kršćanskih crkava, sagrađena u 16. st. na mjestu prethodne ranokršćanske bazilike, iznad groba sv. Petra, prvog rimskog biskupa i prvog pape - tvrđava Sant Angelo uz Tiber, nekad mauzolej cara Hadrijana, a poslije papinska rezidencija i zatvor u kojem je jedno vrijeme bio zatočen i Giordano Bruno (u Puccinijevoj glasovitoj opera Tosca junakinja se baca sa zidina te tvrđave!) - obala Tibera - Palača pravde. Slobodno poslijepodne za kupovinu, posjete muzejima, šetnju lijepim baroknim trgovima bogato ukrašenim fontanama i crkvama ili za osobne programe. Navečer preporučujemo odlazak u rimsku četvrt Trastevere, mjesto poznato po živahnom noćnom životu, odličnim restoranima, lijepim srednjovjekovnim uličicama i umjetničkom ozračju, šarmantan dio grada koji turisti vole jednako kao i Rimljani. Noćenje.

4. dan: RIM-SPLIT/ZAGREB
Doručak. Slobodno vrijeme za osobne programe do transfera u zračnu luku. Na putu prema zračnoj luci posjet crkvi sv. Pavla izvan zidina, bogato ukrašenoj mozaicima koja se nalazi na mjestu jedne od najvažnijih rimskih bazilika i navodno mjesto ukopa sv. Pavla. Vožnja do rimske katedrale (sjedišta rimskog biskupa) crkve sv. Ivana Lateranskog i posjet bogato ukrašenoj crkvi iz doba baroka, čiji su najstariji dijelovi iz 4. stoljeća. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa na liniji OU381 za Zagreb preko Splita u 18:00 sati. Dolazak u Zagreb u 20:40 sati.

Cijena paket aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
Polasci 05.10. i 01.11.: First minute 2.990 kn* /  Redovna cijena 3.090 kn
Polazak 22.08.: First minute 3.090 kn* /  Redovna cijena 3.190 kn

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe iz Zagreba: 1.090 kn
*First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta

Minimalan broj putnika: 15

Popust 
- za djecu od 2 do 11 godina na pomoćnom ležaju: 10%
Soba s pomoćnim ležajem za odraslu osobu na upit.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti  
Za  državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

Napomena:
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Organiztor  zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Rimu, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlinesa objavljenom u studenom 2017. godine i podložna su promjeni.

Cijene putovanja

Datum polaska:
22.08.2018
Datum povratka:
25.08.2018
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
2.990 kn
Boravak:
4 dana
GARANTIRANO
LAST MINUTE

Šifra: D01
 POŠALJI UPIT ZA 22.08.
Datum polaska:
05.10.2018
Datum povratka:
08.10.2018
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
3.090 kn
Boravak:
4 dana
REDOVNA CIJENA
Šifra: D01
 POŠALJI UPIT ZA 05.10.
Datum polaska:
01.11.2018
Datum povratka:
04.11.2018
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
2.990 kn
Boravak:
4 dana
FIRST MINUTE
Šifra: D01
 POŠALJI UPIT ZA 01.11.
*opći uvjeti Idea putovanja

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom Zagreb/Split-Rim-Split/Zagreb
 • pratitelja
 • smještaj u hotelu 4* (talijanska kategorizacija) u Rimu u dvokrevetnim sobama na osnovi tri noćenja s doručkom
 • transfer od/do zračne luke u Rimu
 • razglede pješice i javnim prijevozom
 • uslugu voditelja putovanja
 • službenog gradskog vodiča za razgled grada
 • troškove organizacije i prodaje

Cijena ne uključuje:

 • obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.090 kn
 • doplata za jednokrevetnu sobu: 820 kn (obavezna ako osoba putuje sama)
 • obavezna doplata na licu mjesta - turistička pristojba po noći po osobi: 6 eur
 • doplata po osobi za polaske iz Zadra, Dubrovnika ili Pule: 370 kn + zrakoplovne pristojbe (raspoloživost i potvrda letova na upit; individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s pratiteljem putovanja u Zagrebu/ako je međuslijetenje u Dubrovniku ili Splitu tada se doplata ne plaća).
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
 • karte javnog prijevoza
 • fakultativne sadržaje
 • troškove osobnih narudžbi
 • putno osiguranje

 

CIJENE FAKULTATIVNIH SADRŽAJA I ULAZNICA (prema stanju u studenom 2017., moguće promjene):
- Galerija Borghese 13 € (besplatno EU državljani mlađi od 18) + 2 € obavezna rezervacija
- Koloseum, Forum i Palatinska galerija 12 € (besplatno EU državljani mlađi od 17)
- Vatikanski muzeji i Sikstinska kapelica 17 € (predlažemo online kupovinu ulaznica na stranici: 17 € + 4 € za rezervaciju)
- kupola bazilike sv. Petra 8 € liftom, 6 € stubištem
- Kapitolski muzeji 12 €

 

Pronađite lokaciju na karti

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT