SAN MARINO – RAVENNA - 3 dana autobusom

FIRST MINUTE

Program putovanja

Putovanje San Marino - Ravenna 3 dana autobusom 03.11.–05.11.2017.
Ravenna – Rimini – San Marino – Ferrara

Mogućnost polaska:  Čakovec, Varaždin, Zagreb, Karlovac i Rijeka

1. dan Zagreb – RAVENNA – RIMINI
Polazak iz Zagreba u 6:00 sati s autobusnog kolodvora. Ugodna vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz povremene odmore tijekom puta. Dolazak u Ravennu, nekadašnju prijestolnicu zapadnog rimskog carstva poznatu po svojim mozaicima, ranokršćanskim crkvama i spomenicima od kojih je čak osam upisano na popis UNESCO-ve svjetske baštine. Upravo ovdje je Dante u progonstvu pisao zadnje dijelove Božanske komedije i gdje je sahranjen. Razgled grada: Bazilika Sv. Ivana Evanđeliste, Danteova grobnica, Bazilika Sv. Francesco, centralni gradski trg sa prekrasnim srednjevjekovnim palačama, trg Andrea Costa sa zgradom tržnice i crkvom Sv. Domenica, Bazilika Sv. Vitalea u čijem je dvorištu Mauzolej Galla Placidia, trg s Katedralom i Neonijanovom krstionicom, Bazilika sv. Apolinarija, Teodorikov mauzolej …. Nakon razgleda povijesne jezgre grada slobodno vrijeme za odličan talijanski capuccino, aperitiv ili kupovinu suvenira. Nastavak putovanja do Riminija. Smještaj u hotel. Mogućnost fakultativne večere u jednoj od trattoria (uz doplatu – plaćanje pratitelju na licu mjesta). Noćenje.

2. dan RIMINI – SAN MARINO – RIMINI 
Doručak. Razgled Riminija, rodnog mjesta poznatog režisera Federica Fellinija: hram Malatesta, poznatiji kao Il Duomo koji je sagrađen u 14. stoljeću i u kojem se nalaze freske slavnog talijanskog gotičkog slikara Giotta – Augustov slavoluk, najstariji preživjeli rimski slavoluk na svijetu podignut 27.godine p.n.e. – Tiberijev most preko rijeke Marechije s pet polukružnih lukova, građen od istarskog kamena. Slobodno vrijeme. Preostali dio dana iskoristit ćemo za odlazak u San Marino državu brojnih ljepota, ujedno i treću najmanju državu u Europi koja, unatoč svojoj veličini, može zaista puno ponuditi. San Marino zauzima oko 62 km2, treća je najmanja država u Europi, nakon Vatikana i Monaka. Prema legendi stoji da ju je osnovao klesar Marin s otoka Raba 301. godine, koji je sa svojim prijateljem Leom krenuo za Rimini. Zbog progona kršćana koji je potom uslijedio, sklonio se na obližnje brdo Monte Titano, gdje je izgradio kapelicu koja danas čini jezgru grada San Marina. Središte grada San Marino štite tri tornja na vrhovima Monte Titana: Guaita, Cesta i Montale. Razgled grada: Bazilika Sv. Marina koja, uz Crkvu sv. Petra, predstavlja i najvažniju crkvu u gradu, Gradske vijećnice, zidine grada s tornjevima, Palazzo Publico, trg Garibaldi … Slobodno vrijeme za osobne programe … i uživanje u kupovini u tax free zoni. Prije povratka slijedi posjet jednom od vinskih podruma i naravno degustacija vina. Povratak u hotel. Mogućnost fakultativne večere u lokalnom restoranu (uz doplatu – plaćanje pratitelju na licu mjesta). Noćenje.

3. dan RIMINI – FERRARA – Zagreb
Doručak i odjava iz hotela. U 8:00 sati polazak prema Ferrari – jednom od najvažnijih gradova pokrajine Emilia Romagna. Bila je važno središte talijanske renesanse pa je stari dio grada upisan na popis UNESCO-ve svjetske baštine. Grad je opasan s 9 kilometara zidina, koje su jedne od najbolje očuvanih u cijeloj Italiji. Šetnja gradskim središtem uz katedralu sv. Juraja, židovsku četvrt i najimpresivniju tamošnju građevinu – dvorac Castello Estense koji je pripadao njihovoj vladajućoj obitelji Este, a izgrađen je u 14. stoljeću kao sigurnosna utvrda protiv izgladnjelog naroda. Ferrara ima i svoje sveučilište s botaničkim vrtom među čijim je polaznicima bio i Nikola Kopernik. Tijekom šetnje ćemo uživati u pogledu na veliki broj renesansnih palača s očuvanim dekoracijama od terakote. Među najljepšima je Dijamantna palača koja je ime dobila prema kamenim blokovima fasade u obliku dijamanta, a u njoj se nalazi Nacionalna galerija s velikom kolekcijom slika ferrarske škole. Slobodno vrijeme za kavu ili ručak. Povratak prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.

Cijena putovanja po osobi: 995 kn
First Minute: 895 kn (do 40 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni)

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 7 dana prije polaska.
Minimalan broj prijavljenih putnika: 40 putnika

Nema popusta za trokrevetnu sobu!

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.
Točno vrijeme polaska iz Čakovca, Varaždina, Karlovca i Rijeke bit će definirano 3 dana prije polaska.
 

Pronađite lokaciju na karti

Video

POŠALJI UPIT