SARAJEVO - ZIMSKA ČAROLIJA - 3 dana autobusom

FIRST MINUTE

Program putovanja

Putovanje Sarajevo 3 dana autobusom 07.12.-09.12.2018.

Smještaj: Hotel Holiday 4* s bazenom

1. dan ZAGREB – DOLINA BOSNE- SARAJEVO
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 6.00 sati. Vožnja prema Slavonskom brodu i dalje Bosnom preko Doboja, Maglaja i Zenice do Sarajeva. Dolazak u SARAJEVO, odlazak do hotela, smještaj u sobe, te odlazak do centra grada. Odlazak s voditeljem putovanja do Baščaršije, kratak razgled i slobodno poslijepodne za osobne programe. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje grada i za uživanje u noćnom životu grada. Noćenje.

2. dan SARAJEVO
Doručak. Odlazak u razgledavanje grada u pratnji mjesnog vodiča: INAT KUĆA posebna građevina koja se nalazi nasuprot vijećnici; BAŠČARŠIJA, niz trgovina u središtu Sarajeva, građena po uzoru na arapske sukove; MORIĆA HAN; SEBILJ TRG se nalazi fontana posebnog oblika izgrađena 1891. godine; GAZI HUSREFBEGOVA ĐAMIJA iz 1530. godine koju je dao izraditi bosanski namjesnik Gazi Husrev beg; LATINSKA ĆUPRIJA (Principov most), mjesto atentata na austrougarskog prijestolonasljednika Ferdinanda; BEGOV BEZISTAN; katolička katedrala izgrađena 1889. godine; Židovska mahala; SVRZINA KUĆA, pruža zanimljiv pregled kulture življenja u Sarajevu tijekom Osmanskog Carstva, uz prikaz tradicionalnog načina pripreme turske kave; stara pravoslavna katedrala na Varoši, AVAZOV TORANJ – VIDIKOVAC… Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje grada i za uživanje u noćnom životu grada. Fakultativno odlazak na večeru u poznati Sarajevski restoran sa živom muzikom (uz doplatu). Noćenje.

3. dan SARAJEVO – ZAGREB
Doručak. Slobodno prijepodne za vlastite programe, šetnju uz Miljacku te uživanje uz pravu bosansku kavu, te ako još niste, da probate rahat lokum, hurmašice, tufahije ili baklave u poznatoj sarajevskoj slastičarni Sarajbosni iz koje Vam preporučamo da ponesete slatke uspomene kući. U dogovoreno vrijeme polazak za VRELO BOSNE, park prirode pored Sarajeva i omiljeno izletište sarajlija gdje možete uživati u prekrasnoj prirodi. U poslijepodnevnim satima polazak prema Zagrebu, vožnja dolinom rijeke Bosne i graničnog prijelaza Brod. Na povratku pozornost će privući dolina bosanskih piramida pored gradića Visokog te kraljevski gradovi i utvrde koji nijemo svjedoče o burnoj prošlosti bosanskohercegovačkih prostora. Vjerski objekti triju vjeroispovijesti kao znakovi pored puta svjedoče o raznolikostima, suživotu i vjerskoj pripadnosti. Od Doboja, opjevanog bisera u Bosni slijedi putovanje pitomom i raseljenom bosanskom Posavinom do državne granice. Uz kraće stanke, dolazak u Zagreb planiran je u večernjim satima.

Cijena arannžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
FIRST MINUTE 690 kn  / Redovna cijena 750 kn

Minimalni broj putnika: 45

Popusti: 
- djeca do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe: 20% popusta u trokrevetnoj sobi

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za  državljane RH viza za BiH nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica. 

Video

POŠALJI UPIT