SEJŠELI - 9 dana zrakoplovom

GARANTIRANO

Program putovanja

Putovanje Sejšeli 9 dana avionom 09.03.-17.03.2018.
GARANTIRANI POLASCI

1. dan: ZAGREB – DOHA
Polijetanje zrakoplova iz Zračne luke Franjo Tuđman u 17:50 sati za Dohu na liniji QR218 (Qatar Airways). Preporuka je da na prijavu za let dođete najmanje dva sata prije polijetanja zrakoplova.

2. dan: DOHA – SEJŠELI (OTOK MAHÉ)
Dolazak u Dohu u 1:10 sati. Nastavak putovanja u 2:40 sati na liniji QR678 (Qatar Airways). Dolazak na otok Mahé na kojem se nalazi glavna zračna luka na Sejšelima (Seychelles International Airport) u 8:50 sati. Organizirani prijevoz do izabranog hotela. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

3. – 7.dan: SEJŠELI
Boravak u izabranom hotelu na osnovi 6 noćenja prema usluzi po izboru. Mogućnost odlaska na fakultativne izlete tijekom boravka na Sejšelima (za detaljne informacije obratite se prodajnom mjestu).

8. dan: SEJŠELI – DOHA
Odjava iz hotela te slobodno vrijeme do organiziranog transfera u zračnu luku (do polaska transfera, prtljagu možete ostaviti na za to predviđenom mjestu u dogovoru s recepcijom hotela). Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Dohu u 19:25 sati na liniji QR679 (Qatar Airways). Dolazak u Dohu predviđen je u 23:30 sati.

9. dan: DOHA – ZAGREB
Nastavak leta za Zagreb u 01:20 sati na liniji QR215 (Qatar Airways). Dolazak u Zagreb predviđen je u 05:30 sati.
 

Hotel

Kategorija

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi

Berjaya Beau Vallon Bay

3*/standard soba

5.990 kn

Coral Strand 

4*/standard soba

10.990 kn

Avani Seychelles Barbarons

4*/ standard soba

10.490 kn

Kempinski Seychelles 

5*/ standard soba

12.290 kn

Le Meridien Fisherman's Cove

5*/ standard soba

12.490 kn


Zrakoplovne pristojbe 2.890 kn – obavezna doplata kod prijave (podložna je promjeni od strane zrakoplovne kompanije)


Najmanji broj putnika: 10 


Napomena:
Moguće je napraviti individualne rezervacije u hotelima na ostalim otocima na navedene datume uz korekciju cijene prema cijenama i raspoloživosti smještaja u trenutku upita. Na cijene iz individualne ponude ne primjenjuje se first minute popust. Jednokrevetna soba na upit.


Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Državljanima RH viza za Sejšele nije potrebna. Putovnica mora biti važeća 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Kopiju putovnice potrebno je dostaviti prodajnom mjestu prilikom rezervacije putovanja

FAKULTATIVNI IZLETI*:
RAZGLED OTOKA MAHÉ, cjelodnevni izlet

Doživite najveći od svih otoka u cjelodnevnom izletu po otoku Mahé. U glavnom gradu Viktoriji možete se upustiti u kupovinu, zatim ćete posjetiti nacionalni park Morne Seychellois, uživati u prekrasnom pogledu s povijesnih ruševina Mission i razgledati tvornicu i plantaže čaja u Morne Blancu.

RAZGLED OTOKA PRASLIN i LA DIGUE, cjelodnevni izlet
Započinje posjetom farmi bisera, zatim slijedi lokalitet Svjetske baštine Vallée de Mai. Nakon istraživanja jedinstvene šume palmi, posjetit ćete plaže Cote d'Or i Anse Lazio gdje ćete moći uživati u ručku u jednom od lokalnih restorana, a potom i u kupanju na jednoj od najljepših plaža na svijetu.

NACIONALNI PARK MARINE, cjelodnevni izlet
Putovanje brodom kojim ćete istražiti podmorski svijet tropskih koraljnih grebena. Na cjelodnevnom izletu vidjet ćete zadivljujuću raznolikost morskih organizama tropskih mora. Uživati možete u tipičnim kulinarskim specijalitetima i provesti poslijepodne plivajući ili jednostavno ljenčariti na suncu. Ukoliko ste ljubitelj ronjenja, iskoristite mogućnost unajmljivanja opreme za ronjenje.

SEJŠELI IZ ZRAKA – LET HELIKOPTEROM
Spektakularna ljepota otočja Sejšeli najbolje se može doživjeti iz zraka. Iskoristite mogućnost i rezervirajte let helikopterom iznad arhipelaga (maksimalno 4 osobe). Letovi u trajanju od 15 do 30 minuta.

*Radi vremenskih uvjeta, izletima se može promijeniti program i satnica.


Sejšeli, najveće koraljno otočje na svijetu, nalazi se u Indijskom oceanu i čini ga 115 otoka. Najveći od njih, brdoviti otok Mahe, prepun je prekrasnih bijelih plaža, koraljnih grebena i bujne tropske vegetacije, a nadvisuje ga planina Morne Seychelles. Otok Praslin (“Otok Palmi”), nizinski, mali otok, smješten sjeveroistočno od otoka Mahe, poznat je po šumi rijetkih palmi Coco-de-mer i najljepšim plažama: Anse Lazi i Cote-d`Or. U ovom posljednjem raju netaknute prirode postoje nevjerojatne vrste ptica i biljaka.

KORISNE INFORMACIJE (SEYCHELLES)
Službeno ime: Republika Sejšeli
Geografski položaj: u Indijskom oceanu, sjeveroistočno od Madagaskara, oko 1.600 km od obale Afrike
Površina: 455 km2
Broj stanovnika: oko 86.000
Glavni grad: Victoria
Jezik: sejšelski kreolski, francuski i engleski
Religija: katolici 83%, anglikanci 7%, ostali 10%
Vremenska razlika: +3 sata zimi / +2 sata ljeti
Novčana jedinica: sejšelska rupija (SCR)
Kupovina: Popularni suveniri: slamnati šeširi, pletene košare, batik, drvene rezbarije, slike, začini, čaj.
Odjeća: Preporučamo laganu pamučnu odjeću, šešir, sunčane naočale. Tijekom večeri i dužeg boravka u klimatiziranim prostorima potrebno je imati laganiju vestu. U većini hotela i restorana muškarci su obavezni nositi duge hlače.
Hrana i piće: Sejšelska kuhinja nastala je pod utjecajem francuske, britanske, indijske, afričke i arapske kuhinje te je tako stvorena jedinstvena kreolska kuhinja čije su najznačajnije namirnice plodovi mora kombinirani s raznim začinima, povrćem i tropskim voćem. Piti isključivo flaširanu vodu. Lokalno pivo: Seybrew.
Napon struje: 220V/240V (potreban adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Mobilne mreže: T-Mobile i VIPnet partneri
Pozivni broj zemlje: +248
Korisna web stranica: www.seychelles.com
Klima: Tropska. Vruće je i vlažno tijekom cijele godine, a prosječna temperatura zraka kreće se oko 29°C. Često pušu povjetarci koji ublažavaju vrućinu. Vremenska razdoblja uvjetovana su monsunima. Od studenog do travnja sjeverozapadni monsuni donose toplo i vlažno vrijeme. Ostatak godine jugoistočni monsuni donose suši zrak, jače vjetrove i valove na moru.

Otok Praslin – u originalnom nazivu “Otok Palmi” - nizinski mali tropski otok tek 13 km dug I 4 km širok, smješten sjeveroistočno od otoka Mahe, otok poznat po šumi rijetkih palmi Coco-de-mer i najljepšim plažama : Anse Lazi i Cote-d’Or.

Pronađite lokaciju na karti

POŠALJI UPIT