SHOPPING U MÜNCHENU - 2 dana autobusom

FIRST MINUTE

Program putovanja

Putovanje Munchen 2 dana autobusom 04.01.-05.01.2019.

Vrijeme kada su lude siječanjske rasprodaje u trgovinama idealno je za posjet glavnom gradu Bavarske. Nakon razgleda grada, ostaje vam dovoljno vremena za shopping i uživanje u siječanjskim sniženjima. Subotnje jutro je također slobodno za shopping, a nakon toga nagradite se daškom luksuza - posjetom BMW muzeju.

Za popis shopping lokacija u Munchenu posjetite sljedeću stranicu:
https://www.muenchen.de/int/en/shopping/shopping-guide.html

Uz Zagreb, moguć polazak i iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu.

Predviđeni smještaj u Munchenu: Imperial Hotel München 3*

1. dan ZAGREB – MUNCHEN – HOTEL 570 km 04.01., petak
Polazak autobusom iz Zagreba, s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 5.00 sati. Slijedi vožnja preko Slovenije i Austrije u smjeru Munchena. Imamo oko 600 km i taman stižemo u rano poslijepodne u bavarski grad piva. Naša prva postaja će biti Marienplatz, okružen Novom i Starom vijećnicom. Na svega nekoliko koraka od ovog trga nalazi se Petrova crkva u Münchenu, najstarija crkva starog dijela grada čija prva gradnja potječe još iz romanike. Južno od toga je Asamova crkva, čija je unutrašnjost opremljena raskošnim rokokoom. Zaštitni znak grada je u blizini sagrađena gotička Frauenkirche sa svoja dva markantna tornja. Šećemo i prema Maximilianstraße koja je u 19. stoljeću zamišljena kao paradna ulica, a od centra povijesnog dijela grada vodi prema istoku, preko Isara u pravcu Maximilianuma, sjedištu bavarskog parlamenta. Danas je to ulica luksuznih trgovina. Krajnje vrijeme je za bavarsku hranu, stoga predlažemo posjet pravoj bavarskoj pivnici i probu Kaiserschmarrna. To je kao slatko jaje, posipano šećerom i preliveno voćem. Iako zvuči kao desert, prilično je obilno. Možete probati i bilo koji drugi bavarski specijalitet, nećete pogriješiti. Pivo je naravno nezaobilazno. Nakon razgleda, slobodno vrijeme za šetnju ulicama grada, kušanje bavarskih specijaliteta i piva te naravno, shopping. Oko 19.30 sati krećemo prema hotelu. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan HOTEL – MUNCHEN – ZAGREB 570 km 05.01., subota
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak do centra grada. Ljubitelji shoppinga će doći na svoje u Münchenu. Glavna trgovačka područja u gradu su Neuhauserstrasse i Kaufingerstrasse u centru grada. Tu ćete pronaći robne kuće i svjetske modne lance. Ako vam se više sviđaju mali, ekskluzivni butici trebate se uputiti Maximilianstrasse i Theatinerstrasse. Veće trgovine, robne kuće i supermarketi su otvoreni od ponedjeljka do petka od 09.00 – 20.00 i subotom od 09.00 – 16.00. Slobodno vrijeme za kupovinu i ručak. Odlazak prema Olympiaparku gdje ćemo posjetiti BMW Welt i BMW muzej, ulaz oko 13:30 sati. BMW Muzej otvoren je davne 1973. godine, a 2004. je preuređen izložbeni prostor. Sam muzej je mješavina tehničkog i povijesnog karaktera uz crte suvremenog dizajna. Potiče na različite veze između života i kulture te impresionira svojim eksponatima. Više od 90 godina BMW-ove baštine nalazi se u muzeju, a sve je izloženo u sedam tematskih blokova. Razgled BMW muzeja (ulaznica uz doplatu). Polazak prema Hrvatskoj oko 15:00 sati. Povratak na mjesto polaska oko ponoći.

Cijena aranžmana po osobi FIRST MINUTE 790 kn / Redovna cijena 890 kn

Rok za prijavu: 7 dana prije polaska ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 40 / Maksimalan broj putnika: 58

Popusti i doplate
- 20% popusta za jedno dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
- trokrevetne sobe za odrasle osobe po redovnoj cijeni
- doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 60 kn po osobi

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava. Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 5 dana prije polaska.

Gabrijela Koščica

Napisala i uređuje program

Video

POŠALJI UPIT