SICILIJA - OTOK SUNCA - 5 dana zrakoplovom / autobusom

GARANTIRANO
CIJENA OD:3.590kn

Program putovanja

Putovanje Sicilija 5 dana avionom i autobusom 04.10.–08.10.2019.
GARANTIRANI POLAZAK

Sicilija je najveći otok u Sredozemnom moru i najveća talijanska regija poznata po prekrasnoj zelenoj vegetaciji, slikovitim plažama, gastronomskom umijeću majstora stare sicilijanske kuhinje i iznimno kvalitetnim vinima. Sicilija se ističe po vlastitoj povijesti, kulturi, umjetnosti, arhitekturi, kuhinji i jeziku. Budući da je Sicilija u prošlosti bila grčka kolonija i rimska pokrajina, u gradovima su izgrađeni brojni antički hramovi, amfiteatri, srednjovjekovne katedrale i palače. Sve ljubitelje gastronomije Sicilija će oduševiti bogatom ponudom ribljih specijaliteta i morskih plodova, bogato nadjevenih kolačićima “cassata” i šećernim kolačićima “cannoli”. Dodate li tomu i čašu tradicionalnog desertnog vina Marsala, doživljaj će u cijelosti biti veličanstven.

1. dan (ZAGREB) - VENECIJA - CATANIA
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Marco Polo 2 sata prije leta, prijava na let kompanije Volotea. (Postoji mogućnost doplate za transfer iz Zagreba). Polazak zrakoplova za Cataniju prema redu letenja u 15:05 sati (zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta). Slijetanje u zračnu luku Vincenzo Bellini u 16:55 sati. Slijedi transfer autobusom do hotela uz panoramski razgled grada. Catania je drugi po veličini grad na Siciliji. Leži na istočnoj obali otoka, na obali Jonskog mora, u podnožju 30-ak km udaljenog vulkana Etna, iznad rijeke Amenano. Smještaj u hotel. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan ETNA - TAORMINA
Doručak. Vožnja do Etne, najvišeg europskog vulkana i simbola Sicilije. Dovest ćemo se do nadmorske visine od 1.900 m i pogledati nekoliko manjih vulkanskih kratera. Moguć je odlazak na sam vrh vulkana (2.900 m) žičarom i terencima, te zatim pješice (fakultativno kod minimalno 20 prijavljenih putnika, ukoliko vremenske prilike dozvoljavaju). Nastavljamo prema Taormini, jednom od najpitoresknijih sicilijanskih gradića i arheoloških nalazišta. Osim veličanstvenog pogleda, najpoznatija atrakcija ovog šarmantnog gradića su ostaci grčkog amfiteatara Teatro Greco, drugog po veličini amfiteatra nakon Agrigenta, koji se zbog svoje iznimne očuvanosti često koristi za izvođenje kazališnih predstava i koncerata. Obilazak amfiteatra (ulaznica u grčko-rimski teatar fakultativno), i starogradske jezgre. Slobodno vrijeme za uživanje u jednom od mnogobrojnih kafića i restorana. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan CATANIA - SIRACUSA - PALERMO
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak u razgled znamenitosti Catanije s vodičem. Barokno središte Catanije je, zajedno sa sedam drugih baroknih gradova u dolini Val di Noto, upisano na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi kao primjer “vrhunca i završnog procvata baroka u Europi”. Vidjet ćemo staru luku, glavni trg s katedralom sv. Agate zaštitnice grada, rimski amfiteatar, Slonovu fontanu kao simbole Catanije, brojne gradske palače i crkve. Polazak u pravcu Siracuse, antičkog grada na istočnoj obali otoka. Po dolasku u Arhimedov grad, posjet arheološkom lokalitetu (ulaznica uz doplatu) u kojem se nalaze ostaci grčke i rimske kulture: grčki teatar, “rajski kamenolom” i rimski amfiteatar. Nastavak razgleda starog grada: znamenita Normanska katedrala, dvorac, gotičke palače Bellomo i Parisio fontana Fonte Aretusa, te antički spomenici Apolonov hram, grčki hram i kazalište, citadela, oltar Hijerona II., rimski amfiteatar i katakombe. Nakon posjeta Siracusi, polazak u pravcu Palerma. Temperamentni Palermo, glavni grad otoka, jedan je od najljepših talijanskih gradova, poznat po mafiji. Grad je osnovan od strane Feničana, no imenovan od strane Grka kao Panormus što znači “uvijek spreman za slijetanje”. Smještaj u hotel na području Palerma. Noćenje.

4. dan  izlet  PALERMO - MONREALE
Doručak. Krećemo prema gradiću Monreale, koji se nalazi na padinama brda Monte Caputo iznad plodne doline poznate kao La Conca d'oro (“Zlatna školjka”), značajne po nasadima naranči, maslina i badema, koji se odavde izvoze u velikim količinama. Razgledat ćemo jedinstvenu katedralu Uznesenja Blažene Djevice Marije, jednu od najpoznatijih katedrala na Siciliji. Građevina predstavlja simbiozu romaničkih, arapskih i bizantskih utjecaja, a unutrašnjost crkve ukrašavaju veličanstveni zlatni mozaici. Nakon razgleda grada s lokalnim vodičem povratak prema Palermu, najvećem gradu na Siciliji. U šetnji ulicama grada vidjet ćemo najvažnije znamenitosti: gradsku katedralu, Nova vrata Palermo, samostan i crkvu San Giovanni degli Eremiti, crkvu sv. Katalda, Normansku palaču, trgove Bellini, Pretoria, Canti i Quattro. Slobodno vrijeme za individualne šetnje, razglede, shopping. Noćenje.

5. dan CATANIA - VENECIJA - (ZAGREB)
Doručak i odjava iz hotela. Slobodno vrijeme u gradu za osobne programe, šetnju... Predlažemo odlazak na fakultativni izlet u gradić Cefalú. Na glavnom trgu uzdiže se normanska katedrala iz 12. st., a otuda se uske slikovite uličice spuštaju prema luci i plaži. U poslijepodnevnim satima u dogovoreno vrijeme polazak autobusom prema zračnoj luci Falcone Borcellino. Prijava na let kompanije Volotea. Polazak zrakoplova prema redu letenja u 17:20 sati. Dolazak u Veneciju predviđen je u 19:00 sati.

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi
FIRST MINUTE 3.590 kn
/ Redovna cijena 3.790 kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 990 kn

Minimalan broj putnika 25

Popusti:
- dijete na pomoćnom ležaju 300 kn
- odrasla osoba na pomoćnom ležaju 100 kn

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za  državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

NFORMACIJE O LETU:
RED LETENJA:
Venecija 15:05 Catania 16:55
Palermo 17:20 Venecija 19:00

Avio prijevoznik: Volotea
Napomena: zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta

VAŽNE INFORMACIJE:
Završno pismo dostavljamo vam e-mailom  najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.)
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.
 

Cijene putovanja

Datum polaska:
04.10.2019
Datum povratka:
08.10.2019
Grad polaska:
Venecija
Mjesto polaska: Venecija
Cijena:
3.590 kn
Boravak:
4 dana
GARANTIRANO
FIRST MINUTE

Šifra: D02
 POŠALJI UPIT ZA 04.10.

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom Venecija-Catania / Palermo -Venecija
 • 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u Hotelu 3/4* u Palermu
 • 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u Hotelu 3/4* na području Catanije/Acireale
 • trošak jednog komada predane prtljage do 20kg i 1 kom ručne prtljage
 • voditelja putovanja iz Zagreba
 • sve transfere i razgrede prema prgramu
 • sve pristojbe za ulaze u gradove
 • usluge lokalnih vodiča na destinaciji
 • organizaciju putovanja i jamčevinu

Cijena ne uključuje:

 • zrakoplovne pristojbe i naknade -obavezna doplata 990 kn (promjenjivo do izdavanja avio karata)
 • povratni transfer na relaciji Zagreb-Venecija-Zagreb 590 kn
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 790 kn, obavezno ako osoba putuje sama
 • boravišna pristojba koja se plaća na recepciji hotela u Palermu (2€ po osobi/danu)
 • boravišna pristojba koja se plaća na recepciji hotela u Cataniji (2€ po osobi/danu)
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
 • karte javnog gradskog  prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
 • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

 

Informativne cijene ulaznica  ( mogućnost promjene cijene do putovanja):
- ulaznica u Kapelu Palatina u Palermu 10 EUR po osobi (ulaznice se plaćaju u eur na licu mjesta)
- Katedrala Monreale 3€ (ulaznica + slušalice)
- Arheološki park Siracusa 10€
- ulaznicu za Monreale klaustor 8€ + (ulaznice se plaćaju u eur na licu mjesta)
- ulaznicu za grčko-rimski teatar u Taormini 8 € (ulaznice se plaćaju u eur na licu mjesta)
- uspon na Etnu do 2900m terenskim vozilima i lokalnim vodičem cca. 65€ (ulaznice se plaćaju u eur na licu mjesta; kod MINIMALNO 20 PRIJAVLJENIH PUTNIKA ukoliko vremenske prilike budu dozvoljavale)

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

POŠALJI UPIT
POŠALJI UPIT