SICILIJA - 6 dana autobusom / brodom

FIRST MINUTE

Program putovanja

Putovanje Sicilija 6 dana autobusom 23.06.-28.06.2019.
GARANTIRANI POLAZAK

Uz Zagreb, moguć polazak iz Čakovca, Varaždina Karlovca i Rijeke uz prethodnu najavu.

Predviđeni hoteli:
Hotel Ognina 3* (Catania)
Hotel Athenaeum 3* (Palermo)

1. dan ZAGREB/KARLOVAC/VRATA JADRANA – CIVITAVECCHIA/NAPULJ, 23.06.
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 01.00 sat. Vožnja preko Karlovca (moguć polazak s benzinske postaje Ka Petrol u 01.40 sati) kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke sa Sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 03.30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja do Civitavecchije/Napulja ili Livorno. Ukrcaj u četverokrevetne unutarnje kabine u poslijepodnevnim satima. Noćenje na brodu.

2. dan PALERMO/TERMINI IMERESE – SIRACUSA – CATANIA, 24.06.
Iskrcaj s broda u jutarnjim satima. Iskrcaj u luci Palermo ili Termini Imerese, ovisno o trajektu i brodaru. Krećemo autobusom prema Siracusi, koja je bila najznačajniji grad u pokrajini koju su Grci prozvali Magna Grecia. Obilazak arheološkog parka (ulaznica uz doplatu) s brojnim znamenitostima te središta grada koji je smješten na otoku Ortigia. Ondje se nalazi povijesna jezgra u kojoj je smještena čuvena Arteuzijina fontana - Gradska vijećnica i ostaci Apolonovog hrama, za koji se vjeruje da je najstariji grčki hram na Siciliji. Predivna je Siracusa, toliko da ćete se odmah prisjetiti scena iz filma “Malena” ili naše reklame za mortadelu. Nastavljamo prema Cataniji. Po dolasku kraći razgled; Katedrala u kojoj se nalazi kapelica sv. Agate, zaštitnice grada, potom Litorno, kip slona, dio grada u baroknom stilu s građevinama od smeđeg vulkana, Palazzo dele Scienze, amfiteatar, kazalište. Odlazak u hotel. Smještaj. Noćenje.

3. dan CATANIA – ETNA – TAORMINA, 25.06.
Doručak. Odlazak do obližnje Etne - najvišeg aktivnog vulkana u Europi. Cesta nas vodi crnim krajolikom kojim je nekada prolazila užarena lava. Na 100 metara nadmorske visine prestaje vegetacija te su prema vrhu vulkana samo ostaci lave i pepela. Izlet se odvija u skladu s vremenskim prilikama. Ako su povoljne, autobus će doći do 1800 m/nmv do kratera Silvestri ili će voziti naseljima u podnožju. Slobodno vrijeme možete iskoristiti za kupnju vina u vulkanskoj lavi ili pak slikanje na krateru. Odličan osjećaj! Nastavak vožnje do slikovite Taormine, jednog od najljepših gradića Italije, izgrađenog na brdu Monte Tauro s kojeg se pruža fantastičan pogled na okolicu. Šetnja gradom. Uzmite si vremena za grad u kojem ćete poželjeti ostati. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan CATANIA – AGRIGENTO – PALERMO, 26.06.
Doručak. Odlazak prema Agrigentu. Po dolasku posjet antičkom lokalitetu s lokalnim vodičem na Siciliji: Dolina hramova, Jupiterov, Junonin, Herkulov, hram Dioskura. Ako možda niste ljubitelj hramova sigurno ovo mjesto nije promašaj za vas, jer trenutak kada pogledate u daljinu s hrama je toliko veličanstven da možete osjetiti moć koju su imali tadašnji imperatori. Pauza za ručak u lokalnom restoranu. Nastavljamo prema Palermu. Po dolasku smještaj u hotel. Slobodna večer. Probajte cannole, sicilijanski slatki specijalitet. Noćenje.

5. dan PALERMO – BROD (luka PALERMO/TERMINI IMERESE), 27.06.
Doručak. Razgled Palerma s lokalnim vodičem - glavnog grada Sicilije koji čuva tragove svoje burne prošlosti: Katedrala - Kraljevska palača - Cappella Palatina - Teatro Massimo - Crkva Martorana - Piazza del Comune s fontanom „Srama“. Slobodno vrijeme. Predlažemo izlet na Monreale uz doplatu. Slobodno poslijepodne u Palermu za šetnju, shopping i večeru. Odlazak u luku (Palermo ili Termini Imerese). Ukrcaj na trajekt oko 2 sata prije isplovljavanja, u večernjim satima. Smještaj u četverokrevetne unutarnje kabine. Noćenje na brodu.

6. dan CIVITAVECCHIA/NAPULJ/LIVORNO – ZAGREB, 28.06.
Iskrcaj sa broda u Civitavecchij ili Napulju ili Livornu u večernjim satima. Nastavak vožnje prema Hrvatskoj. Dolazak se očekuje u ranim jutarnjim satima 7. dana putovanja (29.06).

Cijena aranžmana po osobi: FIRST MINUTE 2.890 kn / Redovna cijena 3.090 kn


Rok za prijavu: do 7 dana prije polaska ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 40 / Maksimalan broj putnika: 58


Popusti i doplate:
- jedno dijete 4-11,99 god. na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 30% popusta
- u slučaju da se na putovanje prijavi 30 osoba, agencija Idea putovanja će povećati cijenu za 400 kn po osobi zbog većeg troška po putniku. Najkasnije 10 dana prije puta ćemo vas i o tome obavijestiti.
- doplata za polazak Čakovec i Varaždin 60 kn po osobi

Po uplati aranžmana svaki putnik je dužan dostaviti točno ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo i broj osobne iskaznice ili putovnice.

Točno vrijeme polaska iz svih gradova bit će definirano 7 dana prije polaska.

Video

POŠALJI UPIT