SKANDINAVSKE PRIJESTOLNICE - 6 dana zrakoplovom / brodom

IZ LJUBLJANE

Program putovanja

Putovanje Skandinavske prijestolnice 6 dana avionom i brodom 28.10.2017.

1. DAN: ZAGREB/LJUBLJANA – STOCKHOLM 
Sastanak putnika na Autobusnom kolodvoru Zagreb i prijevoz (uz doplatu) prema zračnoj luci u Ljubljani. Preuzimanje putne dokumentacije od strane pratitelja i prijava na let za Frankfurt na liniji JP116 u ranim jutarnjim satima, nastavak putovanja prema Stockholmu na liniji LH802 i slijetanje u Stockholm oko podneva. Po slijetanju u Stockholm odlazak u panoramski i pješački obilazak impozantne švedske prijestolnice: prošetat ćemo starom gradskom jezgrom, Gamlastanom i pogledati smjenu straže ispred kraljevske palače, razgledati parlament Riksdag, trg Riddarhustorget koji je nekoć predstavljao centar švedske političke moći i Riddarholm gdje se nalazi katedrala u kojoj su pokopani švedski kraljevi. Slobodno vrijeme u središtu grada za kavu i ručak. Poslijepodne ćemo se ukrcati na brod kojim ćemo ploviti do Helsinkija. Veliki brodovi koji plove Baltikom pravi su hoteli na vodi, s nekoliko restorana, trgovinama, barovima, večernjom zabavom, itd., a isplovljavanje iz švedskog arhipelaga s 24 000 otoka nezaboravan doživljaj! Noćna plovidba.

2. DAN: HELSINKI
Doručak na brodu. Dolazak u finsku prijestolnicu u prijepodnevnim satima. Jedan od najzanimljivijih nordijskih gradova svakog posjetitelja iznenadi svojim neobičnim stjenovitim izgledom, mješavinom stilova i neobičnim građevinama. Po dolasku ćemo razgledati glavne znamenitosti kao što su u stijenu uklesana crkva Temppeliaukio, neobični spomenik slavnom kompozitoru Sibeliusu, kongresnu dvoranu Finlandia, olimpijski park i rusku crkvu koja svojom pojavom kraljuje iznad pristaništa. Slobodno vrijeme za obilazak zanimljive, živopisne tržnice ili šetnju lijepim središtem grada. Poslijepodne slijedi ukrcaj na brod prema Stockholmu (iste kabine). Noćna plovidba.

3. DAN: STOCKHOLM 
Doručak na brodu. Nakon dolaska u stockholmsku luku u prijepodnevnim satima čeka nas slobodno vrijeme za istraživanje kraljevskog Stockholma. Predlažemo odlazak na otok Djurgarden gdje se nalaze neki od najpoznatijih skandinavskih muzeja: muzej Skansen na otvorenom, glasoviti Vasa muzej - jedan od najposjećenijih muzeja Švedske u kojem se čuva brod iz 17. stoljeća, simbol veličine švedskog kraljevstva iz tog vremena, Nordijski muzej, ali i glasoviti muzej Abbe! A ako ste skloniji provesti vrijeme u kupovini, vrijeme će vam brzo proći u živahnoj ulici Drottninggatan. Uz doplatu možete otići i na jedan od brojnih izleta brodom. Smještaj u hotel, slobodna večer. Noćenje.

4. DAN: ÖREBRO – KARLSTAD – OSLO 
Doručak, odlazak iz hotela i putovanje prema mjestu Örebro koje je u prošlosti Švedske bilo pozornica brojnih važnih i prijelomnih trenutaka kao što je bio ustanak protiv Danaca 1434. godine. Örebro ima prekrasan dvorac, zanimljivo oblikovan vodeni toranj, lijepo uređeno središte grada i brojne parkove. Nakon kratkog razgleda starog dijela nastavljamo putovanje preko grada Karlstada koje se nalazi uz obalu najvećeg švedskog jezera Vänern. Kratko zaustavljanje i šetnja središnjim trgom. Slijedi vožnja prekrasnom prirodom, uz brojna jezera i šume prema Norveškoj i njezinoj prijestolnici, Oslu. Dolazak u Oslo u večernjim satima, smještaj u hotel i noćenje.

5. DAN: OSLO
Doručak. Odlazak u razgled grada, panoramski i pješački: vidjet ćemo znamenitosti kao što su kraljevska palača, Frogner park ili popularno poznat kao park Vigeland – prelijepi park s više od 200 brončanih i granitnih skulptura poznatog umjetnika Gustava Vigelanda, poznata gradska vijećnica gdje se svake godine održava dodjela Nobelovih nagrada za mir, poznata zgrada opere u Oslu, itd. Odlazak do poznate skakaonice Holmenkollen iznad grada. Provest ćemo se i poznatim poluotokom Bygdoy poznatim i kao „poluotok muzeja“ gdje se nalaze fantastični muzeji kao što su Vikingški muzej, Kon-Tiki muzej ili Fram u kojem je izložen glasoviti polarni brod za kojeg se govori da je otišao sjevernije i južnije nego bilo koji drugi, istraživača kao što su Fridtjof Nansen i Roalda Amundsena, između ostalih. Poslijepodne slijedi ukrcaj na brod za Copenhagen. Večera na brodu (uključena u cijenu). Noćna plovidba.

6. DAN: COPENHAGEN – LJUBLJANA/ZAGREB 
Doručak na brodu. Iskrcaj u prijepodnevnim satima i odlazak u razgled gradskih znamenitosti: palače Cristiansborg gdje se nalazi danski parlament, rezidencije kraljevske obitelji Amalienborg, simbola grada - kip Male sirene i fontane Gefion koja je najveći gradski spomenik i ujedno fontana želja. Šetnja jednom od najdužih shopping ulica do stare luke Nyhavn. Slobodno vrijeme u šarolikom središtu grada. Ne propustite probati poznate tzv. otvorene sendviče i okrijepiti se odličnim danskom pivom (Kopenhagen je dom poznatih piva Tuborg i Carlsberg). Prijevoz do zračne luke u večernjim satima i let prema Ljubljani preko Frankfurta. Mogućnost organiziranog transfera (doplata) do Zagreba.

Cijena aranžmana po osobi:
Polazak 28.10.: 5.550 kn
Doplata za zrakoplovne pristojbe: 990 kn
Doplata za manji broj putnika (min. 25): 390 kn

Popust 
- za djecu do 12 god. u pratnji dvije odrasle osobe popust iznosi 10 % od osnovne cijene aranžmana.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za programe za Skandinaviju hrvatskim državljanima nije potrebna viza. Dovoljna je važeća putovnica ili osobna iskaznica.

Napomena 
Minimum potreban za hrvatskog pratitelja je 25 prijavljenih putnika.

Pronađite lokaciju na karti

POŠALJI UPIT