SKANDINAVSKE PRIJESTOLNICE - 7 dana zrakoplovom / brodom / autobusom

FIRST MINUTE

Program putovanja

Putovanje Skandinavske prijestolnice 7 dana zrakoplovom, brodom i autobusom 26.08.-01.09.2017.
STOKCHOLM – HELSINKI – OSLO – KOPENHAGEN

1. DAN: ZAGREB – STOCKHOLM – BROD
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava za let u Stockholm na linij DY4350 u 10:30 sati. Predviđeno vrijeme slijetanja u 13:05 sati. Po slijetanju u Stockholm ovisno o vremenu isplovljavanja broda za Helsinki panoramski obilazak impozantne švedske prijestolnice. U poslijepodnevnim satima ukrcaj na brod kompanije Tallink Silja za Helsinki. Isplovljavanje broda iz stockholmskog arhipelaga s više od 24 000 otoka, otočića, stijena, jedinstven je i prekrasan doživljaj! Brodovi koji krstare Baltičkim morem nudi sav mogući komfor, odlično jelo u nekoliko restorana, trgovine u bescarinskoj zoni, večernju zabavu i slično. Noćna plovidba.

2. DAN: BROD – HELSINKI – BROD
Doručak na brodu. Iskrcaj u Helsinkiju predviđen u 9:55 sati, ukrcaj u autobus i odlazak u obilazak „Bijelog grada sjevera“, kako popularno finsku prijestolnicu nazivaju. Glavni grad Finske dao je sagraditi švedski kralj Gustav Vasa 1550.g. Nakon velikih i brojnih požara koji su harali gradom tada većinom građenom od drveta, car Aleksandar II. naručio je od berlinskog arhitekta Engela ponovnu izgradnju, ovaj put u neoklasicističkom stilu. I tako je sagrađeno dvadeset impozantnih i monumentalnih građevina između 1820. i 1850.g. koje su još očuvane. Uz svjetski poznate građevine od secesije pa do moderne, one daju poseban pečat finskoj metropoli. Poslije razgleda stjenovitog grada u kojem ćemo vidjeti glasoviti Sibelijusov spomenik, poznatu Crkvu u stijeni, koncertnu dvoranu Finlandia slavnog arhitekta Alvara Aalta, Senatski trg s katedralom, pravoslavnu katedralu Uspenski, itd. Slobodno vrijeme u središtu grada za šetnju, kupovinu na živopisnoj tržnici u luci, obilazak lijepo dizajniranih trgovina u obližnjoj gradskoj šoping zoni, itd. Povratak iz Helsinkija brodom u kasno poslijepodne. Noćna plovidba prema Stockholmu.

3. DAN: BROD – STOCKHOLM – ÖREBRO
Doručak na brodu. Iskrcaj u Stockholmu predviđen je u 9:30 sati, nakon iskrcaja odlazak u razgled grada. Kraljevski grad Stockholm leži na 14 otoka spojenih s 53 mosta na južnom kraju jezera Mälaren, a njegov arhipelag krasti više od 24 000 otoka, otočića, hridi i slično. Osnovan 1252. g. glavnim gradom postao je 1634. godine. Današnji Stockholm dinamičan je, raznolik i živahan grad, a divne zgrade, brojne zelene površine i mostovi čine ga neponovljivim. Poslije vožnje iskrcat ćemo se u povijesnom središtu grada, otoku Gamla Stan. Riječ je o jednom od najbolje sačuvanih srednjovjekovnih četvrti u Europi, upravo je to jezgra otkud se Stockholm razvija i gdje je zapravo nastao. Jedna od najvećih atrakcija Gamla Stana jest Kraljevska palača, jedna od najvećih u svijetu s više od 600 prostorija. Više lijepih crkvi i muzeja nalazi se u ovoj četvrti, kao i nacionalna katedrala i Nobelov muzej. U srcu četvrti je glavni trg Stortorget, čest fotografski motiv na razglednicama grada. Nakon obilaska Gamla Stana slobodno vrijeme za šetnju, kupovinu, osobne programe. U poslijepodnevnim satima napustit ćemo švedsku prijestolnicu i krenuti na put prema zapadu, prema gradu Örebro na zapadnom dijelu jezera Hjälmaren. Smještaj u hotel, noćenje.

4. DAN: ÖREBRO – OSLO
Doručak. Poslije doručka nastavljamo s putovanjem po Skandinavskom poluotoku prema Norveškoj. Po dolasku u Oslo poslije podne posjetit ćemo jednu od najvećih atrakcija grada, park skulptura Vigeland unutar Frogner parka, najveći svjetski park skulptura u kojem je umjetnik, kipar Gustav Vigeland, ostavio izloženim više od 200 skupltura od bronce, granita i željeza. Potom ćemo panoramski obići drugu veliku atrakciju grada, poluotok Bygdoy na kojem se nalazi mnogo fantastičnih muzeja, među kojima se ističu Fram (u njemu se nalazi brod kojim su Nansen i Amundsen dolazili do krajnjeg sjevera i juga zemljine kugle), Kon-Tiki i Muzej vikinških brodova. Posjetit ćemo glasovitu i fascinantnu zgradu opere u modernoj četvrti Barcode i završiti svoj obilazak u središtu grada koji vodi prema kraljevskoj palači, odnosno gradskoj vijećnici gdje se svake godine u prosincu dodjeljuju Nobelove nagrade za sva područja osim nagrade za mir koja se dodjeljuje u Stockholmu. Smještaj u hotel, slobodna večer. Noćenje.

5. DAN: OSLO – KOPENHAGEN
Doručak. Poslije doručka napuštamo Oslo i putovanje preko švedske zapadne obale prema Kopenhagenu. Po dolasku u Helsingborg ukrcaj na trajekt prema danskom Helsingoru, vožnja traje približno 30 minuta. Kraće zaustavljanje za fotografiranje ispred dvorca Kronborg u kojem je Shakespeare smjestio radnju Hamleta. Dolazak u Kopenhagen u kasnijim poslijepodnevnim satima, panoramski obilazak privlačne danske prijestolnice. Povijest danskog glavnog grada počinje u 11. stoljeću kad je bio samo ribarsko selo. Danas je Kopenhagen moderna metropola: opuštena atmosfera i veseli ljudi – to je Kopenhagen. Smještaj u hotel na području grada u večernjim satima. Noćenje.

6. DAN: KOPENHAGEN – BERLIN
Doručak. Odlazak u središte grada u četvrt Nyhavn, jedan od simbola grada. Nekoć beznačajni lučki kanal, danas je već dugo najpoznatija četvrt u gradu, puna restorana, trgovinica, ljudi, živahna i slikovita s fasadama u živim bojama. Slobodno vrijeme za šetnju, kupovinu, kavu, itd. Nastavak putovanja po Danskoj i njezinim otocima odvodi nas u luku Rødby, plovidba prema njemačkom Puttgardenu. Iskrcaj i putovanje kroz pokrajine Schleswing-Holstein i Mecklenburg-Vorpommern prema glavnom njemačkom gradu, Berlinu. Smještaj u hotel, noćenje.

7. DAN: BERLIN – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela, panoramska vožnja Berlinom i putovanje prema Hrvatskoj uz usputna, potrebna zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u noćnim satima.

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 4.390 kn
First minute: 4.090 kn  (do popunjenja kapaciteta po FM cijeni)
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 790 kn

Minimum prijavljenih putnika: 25

Popust
- za djecu do 12 god. u pratnji dvije odrasle osobe popust iznosi 10 % od osnovne cijene aranžmana

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za programe za Skandinaviju hrvatskim državljanima nije potrebna viza. Dovoljna je važeća putovnica ili osobna iskaznica.

Red letenja:
DY4350 ZAGARN 1030 1305

Pronađite lokaciju na karti

POŠALJI UPIT