SKOPJE I OHRID - 4 dana zrakoplovom

GARANTIRANO

Program putovanja

Putovanje Makedonija - Skopje i Ohrid 4 dana avionom 11.08.- 14.08.2017
GARANTIRANI POLAZAK

Skopje: Hotel Ibis 4* na centralnom trgu
Ohrid: Hotel Lebed 3* superior u centru

  • odličan program, odlični hoteli i lokalni vodič
  • preporučujemo svima koji žele miniodmor i dobru hranu uz prirodne ljepote Ohrida
  • definitivno posjet Tikveškoj vinariji i ručak je dokaz kako Makedonija postaje dio elite koja voli vino i divnu hranu
  • Ohrid vrvi turistima i daje sve naznake kako niste na jezeru nego na moru
  • večera u Biljanim izvorima je događaj dana koji se ne propušta a osobu koju ćete pamtiti po mudrosti je poznati derviš kao šećer na kraju putovanja

 

1. dan  ZAGREB – SKOPJE 
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije leta. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa na redovnoj liniji za Skopje u 14:05 sati. Dolazak u zračnu luku Skopje u 15:20 sati. Po dolasku slijedi organizirani transfer do hotela. Nakon kraćeg predaha razgled grada: stara željeznička postaja, spomenik i kuća Majke Terezije, kameni most iz 6. stoljeća, Daut-pašin amam iz 15. stoljeća, crkva sv. Spasa, tvrđava Kale, Stara skopska čaršija, džamija Mustafa-paše, moderni dio grada, spomenici Aleksandru Makedonskom i Filipu II. Slobodno vrijeme. Svakako preporučujemo večeru u jednoj od tipičnih roštiljarnica na skopskoj čaršiji. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan  SKOPJE – TIKVEŠ – BITOLA - OHRID
Doručak. Polazak prema Kavadarci,  središtu Makedonije u Tikvešku regiju poznata po brojnim vinarijama. Posjeta i degustacija u najstarijoj i najvećoj vinariji Tikveš. U Hrvatsku se uvozi poznati Tikveški Vranac. Nakon ručka (u cijeni) i degustacije vina (u cijeni), polazak prema Bitoli, drugom najvećem makedonskom gradu. Kemal Paša Ataturk završio je u Bitoli vojnu školu. Bitola je poznata i kao grad konzulata jer je u njegovo vrijeme veliki broj stranih konzulata bio baš u tom gradu. Šetnja po Bitoli kroz „širok sokak“, Jeni džamija, Saat kula, stara čaršija, turski bezistan. Slobodno vrijeme. Nastavak vožnje do Ohrida i Ohridskog jezera, jednog od najstarijih europskih naselja  na UNESCO-vu popisu svjetske baštine, sa svjetski poznatom kolekcijom ikona. Prirodno tektonsko jezero sa šljunčanim plažama među najdubljima je u Europi. Smještaj u hotel.  Noćenje.

3. dan OHRID – razgled i Sv.Naum
Doručak. Obilazak Ohrida u pratnji stručnog lokalnog vodiča: stare, gradske uske ulice s tipičnom arhitekturom, Ohridska čaršija, spomenik Ćirilu i Metodu, Golna Porta, crkva sv. Sofije, crkva sv.Klimenta u Plaošniku, Samuelova tvrđava (sa koje se pruža predivan pogled na grad i jezero), crkva sv. Ivana Kanea (sagrađena na litici)... Povratak u centar odakle krećemo na izlet brodom uz obalu Ohridskog jezera (doplata za brod).  Vožnja do Manastira sv. Nauma. Razgled interijera u pratnji vodiča; posebno su dojmljive scene iz života sv. Nauma i njegovih čuda,  smještene iznad njegove grobnice. Prenose se iz generacije na generaciju i smatraju se naumskim čudom. Slijedi povratak u Ohrid. Slobodno vrijeme. Navečer predlažemo večeru u nacionalnom restoranu uz glazbu. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan  OHRID – TETOVO - SKOPJE  - ZAGREB
Doručak. Slijedi vožnja prema Tetovu. Po dolasku zaustaviti ćemo se kod Aladža ili Šarene džamije koja se nalazi pokraj rijeke Pene u starom dijelu Tetova, podignuta  1495. godine, a iz temelja obnovljena 1833. godine od strane tadašnjeg vladara u gradu Redžep Paše i njegovog sina Abdurahman Paše. Zidovi džamije oslikani su u barokno-otomanskom stilu. Šarena džamija u Tetovu je jedna od najljepših džamija u ovom dijelu. Nastavljamo prema  Arabati Baba Teḱe,  poznata i pod imenom Sersem Ali Babina tekija tj. derviška tekija koja se nalazi na izlazu iz Tetova prema Gostivaru. Tekija (islamska ustanova) je prvobitno izgrađena 1538. godine oko turbeta Sersem Ali Babe, osmanskog derviša. Tokom 1799. godine, Redžep Paša kupuje vakuf koji poprima sadašnji oblik tekije. Najočuvanije bektašijsko svetište u Europi u svom kompleksu sadrži turbe, cvjetne vrtove, zimski dom, kulu osmatračnicu, biblioteku, molitvene prostorije, pećnicu, kuhinju, groblje,… Saslušat ćemo ljubaznog domaćina i čuti kakav je njegov život kao poznatog derviša. Polazak prema Skopju. Odlazak u zračnu luku Skopje. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa na redovnoj liniji za Zagreb u 16:00 sati. Dolazak u Zagreb se očekuje u 17.15 sati.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobu: First minute cijena: 2.090 kn / Redovna cijena:  2.290 kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 990 kn po osobi
*First minute popust vrijedi za uplate do 30 dana prije polaska ili popunjenja mjesta po ponudi

Popusti i doplate
dijete 5-11,99 god. na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 20 % popusta,
odrasla osoba na pomoćnom ležaj u trokrevetnoj sobi 10 %,
mogućnost doplate polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule, po osobi 380 kn + zrakoplovne pristojbe (raspoloživost i potvrda letova na upit, te individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s pratiteljem putovanja u Zagrebu)

Red letenja:
OU368  ZAGREB  14:05   SKOPJE   15:20
OU369  SKOPJE   16:00    ZAGREB 17:15

Vrijednost više: Uključena degustacija vina u Tikvešu i ručak!


Gabrijela Koščica

Napisala i uređuje program

 

 

Video

POŠALJI UPIT