ŠKOTSKA - 8 dana autobusom i brodom

GARANTIRANO

Program putovanja

Putovanje Škotska 8 dana autobusom i brodom 01.10.2018.
GARANTIRANI POLASCI

1. DAN: ZAGREB - REGENSBURG - FRANKFURT
Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 5:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem. Putovanje vodi preko Regensburga - dolazak u središte grada i kraći obilazak ovog povijesnog grada. Slobodno vrijeme za ručak ili kavu i šetnju u lijepom gradskom središtu. Nastavak putovanja prema Frankfurtu, smještaj u hotel u široj okolici. Noćenje.

2. dan: FRANKFURT - BRUGGE/DELFT - ZEEBRUGGE/ROTTERDAM - BROD
Doručak. Nastavak puta prema Belgiji/Nizozemskoj. Ukrcaj na brod u večernjim satima i smještaj u kabine. Noćna plovidba. Napomena: brodska kompanija zadržava pravo odrediti luku ukrcaja na brod (Zeebrugge ili Rotterdam) do mjesec dana prije polaska. U slučaju polaska broda iz belgijske luke Zebrugge prije ukrcaja na brod posjećuje se Brugge, glavni grad zapadne Flandrije i jedan od najljepših belgijskih gradova koji se smatrao najveličanstvenijim i najbogatijim gradom nakon Venecije - „tvrđava srednjeg vijeka“. U slučaju polaska broda iz Rotterdama prije ukrcaja na brod posjećuje se Delft, jedan od najstarijih nizozemskih gradova s vrlo lijepom starom gradskom jezgrom, poznat kao grad Vermeera i plavog porculana, nekoć sjedište nizozemske kraljevske kuće Oranje. Vrijeme zadržavanja u ovim gradovima ovisi o potvrdi satnice odlaska broda.

3. dan: HULL - LAKE DISTRICT – GRETNA GREEN - GLASGOW
Doručak na brodu. Dolazak broda u britansku luku Hull u jutarnjim satima. Iskrcaj. Poslije iskrcaja u Hullu nastavak putovanja prema Glasgowu. Putovanje nas vodi kroz glasoviti Lake District, regiju jezera, područje prekrasne prirode i posebnih krajolika. Usputno kraće stajanje na jezeru Windermere, glavnoj destinaciji za planinarenje i šetnju u Engleskoj. Park posjećuje oko 14 milijuna domaćih i stranih turista svake godine. Tu je živio William Worthsworth i Beatrix Potter. Prelazak nevidljive granice Engleske i Škotske kod gradića Gretna Green, poznatog kao „škotski Las Vegas“ gdje se parovi u super brzoj ceremoniji mogu vjenčati – gradić broji oko 5000 sklopljenih brakova godišnje (uključena ulaznica za kovačnicu vjenčanja). Po dolasku u Glasgow panoramski razgled autobusom: George Square - sveučilišna četvrt - Glasgow Cross - park Glasgow Green – katedrala sv. Munga, osnivača grada. Milijunski grad na rijeci Clyde poznat je po svojoj viktorijanskoj i art nouveau arhitekturi koja datira iz perioda kad se grad obogatio zahvaljujući trgovini, tekstilnoj proizvodnji i brodogradnji. Smještaj u hotel na području Glasgowa. Večera. Noćenje.

4. dan: GLASGOW – NP TROSSACHS/LOCH LOMMOND - LOCH NESS - AVIEMORE/INVERNESS/GRANTOWN
Doručak. Odjava iz hotela. Nastavak putovanja vodi nas kroz nacionalni park Trossachs i preko jezera Loch Lommond, dugačkog 38 km i okruženog prekrasnim krajolikom s planinskim vrhuncima i brdima. Riječ je o jednom od najljepših područja Škotske, a zajedno sa svim prirodnim ljepotama kojima ćemo danas svjedočiti nije čudo zbog čega je Škotska nedavno izabrana za najljepšu zemlju svijeta (ocjena čitatelja Rough Guidea). Vožnja lijepim pejzažima Kaledonijskog kanala i dolazak do dvorca Urquhart na jezeru Ness. Dolaskom na jezero posjet dvorcu (uključena ulaznica) – odnosno ruševinama dvorca iz 13.-16. st., koji je igrao značajnu ulogu u Ratovima za škotsku neovisnost u 14.st. Odlazak na polusatnu vožnju brodom po jezeru (uključeno u aranžman). Nastavak putovanja i vožnja kroz upečatljivo i jedinstveno Škotsko visočje prema Aviemore/Inverness području gdje je smješten naš hotel. Dolazak i smještaj, večera. Noćenje.

5. dan: AVIEMORE/INVERNESS - PITLOCHRY - EDINBURGH
Doručak. Odlazak iz hotela. Putovanje cestama kroz snovite krajolike škotskog gorja i kroz područje Cairngorms nacionalnog parka. Za mnoge ljude upravo je to prava Škotska, Škotska u kojoj klanovi još uvijek vode glavnu riječ. Tijekom puta prema Edinburghu stat ćemo i okusiti svjetski poznati škotski viski (degustacija uključena u cijenu). Nastavak putovanja prema Edinburghu, škotskoj prijestolnici. Glavni grad ove čarobno lijepe zemlje osvaja svojim položajem, fascinira svojom arhitekturom i iznimno živim kulturnim životom, a njegovo je povijesno središte UNESCO proglasio svjetskom kulturnom baštinom. Od najvećih atrakcija izdvaja se edinburški dvorac gdje se u krunidbenoj dvorani nalazi škotsko kraljevsko znakovlje (razgledi izvana). Uz dvorac grad se diči kraljičinom službenom rezidencijom u Škotskoj, glasovitom Holyrood Palace. A između palače i dvorca prolazi povijesna ulica Royal Mile iz koje se račva 66 uličica u srednjovjekovni Edinburgh. Smještaj u hotel na širem području Edinburgha. Večera. Noćenje.

6. dan: EDINBURGH - HULL
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak u središte grada: slobodno vrijeme u središtu grada za šetnju, kupovinu ili obilazak dvorca odnosno Holyrood palače. Preporučujemo šetnju po povijesnoj jezgri gdje ćete pronaći zanimljive muzeje i trgovine (Princess Street je glavna shopping zona, a George Street je ulica gdje ćete pronaći zanimljive i tipične suvenire). U podnevnim satima nastavak putovanja prema Hullu. Na granici Engleske i Škotske stat ćemo da se oprostimo s Škotskom kod tzv. „graničnog kamena“, kraća foto pauza. Nastavak putovanja prema Hullu i po dolasku ukrcaj na brod. Smještaj u kabine. Odlazak broda u večernjim satima. Noćna plovidba.

7. dan: BROD - ROTTERDAM/ZEEBRUGGE - KÖLN - FRANKFURT
Doručak na brodu. Dolazak broda u prijepodnevnim satima u luku Rotterdam/Zeebrugge (brodska kompanija rezervira pravo da cca. mjesec dana prije polaska odredi rutu, kao i luku iskrcaja u Belgiji ili Nizozemskoj). Vožnja prema Njemačkoj uz zaustavljanje putem u Kölnu gdje ćemo posjetiti glasovitu katedralu, jednu od najpoznatijih gotičkih katedrali u svijetu. Kraće slobodno vrijeme i nastavak putovanja prema Frankfurtu. Smještaj u hotel u okolici Frankfurta. Noćenje.

8. dan: FRANKFURT – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak u panoramsku vožnju njemačkim „Manhattanom“ kako često nazivaju Frankfurt. Najveće financijsko središte u Njemačkoj, Frankfurt često bije loš glas upravo vezano uz prvi dojam grada u kojem prevladavaju visoke zgrade i neboderi, ali Frankfurt je uspio sačuvati i mnogo od svoje povijesne baštine. Šetnja poviejsnom starom gradskom jezgrom oko Römerberga. U podnevnim satima odlazak iz Frankfurta i putovanje kroz Njemačku, Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi:
Polazak 01.10.:  First minute: 4.990 kn  (do popunjenosti kapaciteta) / Redovna cijena 5.290 kn

Minimalan broj prijavljenih putnika: 40

Soba s pomoćnim ležajem na upit!

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za  državljane RH viza za Škotsku nije potrebna,  ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

Napomena
Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed obilazaka.
Brodske kompanije rezerviraju pravo izmjene luke ukrcaja/iskrcaja, najkasnije tri tjedna prije polaska na putovanje, sve potrebne informacije bit će poslane u završnoj obavijesti (3-5 dana prije putovanja).
Prilikom rezervacije aranžmana nužno je ostaviti točne podatke za brodske liste putnika: ime i prezime, datum rođenja, broj putne isprave (putovnica ili osobna iskaznica), te državljanstvo.Brodske kabine opremljene su tuš kabinom i WC-om. Na brodovima putnici mogu uživati u raznim sadržajim, od restorana, trgovina, barova, itd.
Agencija zadržava pravo korekcije cijene ako se na putovanje prijavi manji broj putnika od minimalnog.

Uključen polupansion u Škotskoj, vožnja brodićem po Loch Nessu, ulaznice u dvorac Urquhart i destileriju viskija!

Video

POŠALJI UPIT