ŠKOTSKA - 5 dana zrakoplovom

IZ LJUBLJANE

Program putovanja

Putovanje Škotska 5 dana avionom 28.10.2017.

1.DAN: ZAGREB/LJUBLJANA - GLASGOW - EDINBURGH 
Polazak s Autobusnog kolodvora Zagreb (po želji uz doplatu) i vožnja do zračne luke u Ljubljani .Polet zrakoplova prema Glasgowu u jutarnjim satima. Po slijetanju u Glasgow ukrcaj u autobus i putovanje prema Edinburghu. Po dolasku u „Atenu sjevera“ (jedan od nadimaka Edinburgha) slijedi panoramski razgled gradskih znamenitosti: Royal Mile – Edinburgh Castle - Holyrood kraljevska palača - katedrala St. Giles – parlament - George Square - staro sveučilište. Šetnja glavnom gradskom ulicom Princes Street i ujedno jednom od najljepših europskih ulica. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. DAN: EDINBURGH - SCONE - STONEHAVEN - ABERDEEN 
Doručak. Slobodno prijepodne za dodatnu šetnju središtem grada, kupovinu suvenira i slično. Slijedi putovanje pokraj Pertha do obližnjeg prekrasnog dvorca Scone u kojem su krunjeni škotski kraljevi, dom grofa od Mansfielda, a okružuje je prekrasan, veliki park. Nijedno mjesto u Škotskoj toliko ne odiše poviješću kao ova palača (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Putovanje ćemo nastaviti istočnom obalom pokraj Dundeeja, Monterosa do grada Stonehaven u čijoj se blizini nalazi impresivni ruševni dvorac Dunnottar na spektakularnom položaju: izgrađen je na litici staroj 440 milijuna godina i okružen morem, zbog čega ga se često koristi i za razna snimanja. Razgled Dunnotara (ulaznica nije uključena u cijenu). Nastavak putovanja prema Aberdeenu, „granitnom gradu“, predviđen je u večernjim satima. Smještaj u hotel i noćenje.

3. DAN: ABERDEEN - BALMORAL - PITLOCHRY - BLAIR 
Doručak. Putovanje nastavljamo jutros odlaskom u smjeru kraljevske rezidencije Balmoral (posjetitelji mogu vidjeti dvorac samo kada u dvorcu ne odsjeda kraljica). Nastavak putovanja kroz prekrasnu dolinu rijeke Dee do Bramearya i preko gorja Grampiando do Pittlochryja, gdje ćemo razgledati destileriju viskija i uživati u degustaciji poznatog škotskog pića. U poslijepodnevnim satima nastavit ćemo putovanje prema dvorcu Blair, sjedištu jedine, zakonom odobrene privatne vojske kojom zapovijeda Vojvoda od Athola, vlasnik dvorca. Smještaj u hotel i noćenje.

4. DAN: INVERNESS - LOCH NESS - (Fort William) - OBAN 
Doručak. Putovanje do dvorca Cawdor, jednog od najljepših u Škotskoj. Omiljen je turistima zbog velikog imanja i prekrasnih vrtova koji ga okružuju. Nastavak vožnje pored Culloden Moora, mjesta gdje se odvila poznata bitka u kojoj su Englezi porazili škotskog princa Charlesa i kroz škotsko visočje do glavnog grada Invernessa. Razgled grada. Vožnja uz jezero Loch Ness, najdublje škotsko jezero, u svijetu poznatom zbog nemani Nessie koja navodno u njemu živi. Poslije posjeta centru za posjetitelje na jezeru odlazak do ruševina dvorca Urquhart koji se nalazi na uzvisini iznad jezera i otkud se pruža prekrasan pogled na jezero i okolicu (upravo s tog mjesta više je puta viđena Nessie!). U poslijepodnevnim satima vožnja podnožjem planine Ben Nevis do lučkog grada Fort William. Smještaj u okolici. Noćenje.

5. DAN: OBAN - LOCH LOMOND – GLASGOW – LJUBLJANA/ZAGREB 
Vožnja pokraj romantičnog Loch Lomonda u Glasgow (Manchester). Vožnja do zračne luke i let preko Londona u Ljubljanu. Mogućnost organiziranog prijevoza (po želji uz doplatu) do Zagreba.

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 4.960 kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.190 kn
Doplata za manji broj putnika (min. 20 putnika): 390 kn

Minimum prijavljenih putnika: 40

Popust: 
- dijete od 2-12 god na dodatnom krevetu u pratnji dvije odrasle osobe 10 %.
Trokrevetne sobe isključivo na upit.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za  državljane RH viza za Škotsku nije potrebna,  ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica
 

Napomene
Minimum za pratitelja na hrvatskom jeziku je 25 prijavljenih putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih vođenje će biti na slovenskom jeziku.
Trokrebetne sobe isključivo na upit.

Čarobna škotska priroda i dvorci!

Pronađite lokaciju na karti

POŠALJI UPIT