ŠKOTSKA TURA - 7 dana zrakoplovom

FIRST MINUTE
CIJENA OD:8.990kn

Program putovanja

Putovanje Škotska 7 dana avionom 10.08., 28.09.2019.

1. dan, ZAGREB – EDINBURGH
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu dva sata prije leta. Polijetanja zrakoplova prema Amsterdamu u 17.30 sati. Dolazak u Amsterdam u 19.35 sati. Nastavak putovanja i 21.10 sati prema Edinburghu. Po slijetanju koje je predviđeno u 21.35 sati organizirani prijevoz do hotela i smještaj. Noćenje u hotelu u okolici Edinburgha.

2. dan, EDINBURGH
Doručak. Odlazak na poludnevni razgled grada uz posjet Edinburškom dvorcu (ulaznica nije uključena u cijenu). Uz toliko turističkih atrakcija koje se nalaze u Edinburgu, njegov razgled bit vrlo uzbudljiv, jer bez da se puno mičete možete doživjeti iskustvo povijesti kroz nekoliko stoljeća. Kao primjer navodimo poznatu Royal Mile ulicu po kojoj dolazite do palače Holyroodhouse iz 17.stoljeća, prolazeći pored moderne zgrade Parlamenta, a cijeli scenarij nalazi se u podnožju prapovijesnog izumrlog vulkana Artur's Seat. Noćenje.

3. dan, FALKIRK – HIGHLANDS - INVERNESS
Doručak, odjava iz hotela i odlazak prema utvrdi Stirling smještenoj na strmoj vulkanskoj stijeni koja se izdiže iznad čitavog kraja. Dvorac je jedna od najjačih i povijesno najznačajnijih utvrda u cijeloj Škotskoj i bio je mjesto krunidbe nekoliko škotskih kraljeva i kraljica. Nakon posjeta Stirlinškoj utvrdi (ulazica nije uključena u cijenu) nastavak putovanja kroz Nacionalni Park Cairngorms uz kratko zaustavljanje kod Katedrale Dankeld sa pauzom za ručak u prekrasnom mjestu Pitlochry (ručak nije uključen u cijenu). U poslijepodnevnim satima posjet dvorcu Blair Atholl i njegovim vrtovima (ulaznica nije uključena u cijenu). Nastavak vožnje kroz visoravan, koju nazivaju i krajem gorštaka i dolazak u Inverness gdje je organizirano noćenje.

4. dan, INVERNESS – VOŽNJA BRODOM PO JEZERU NESS - INVERNESS
Doručak i odlazak prema čuvenom jezeru Ness koje se nalazi na putu između Invernessa i otoka Sky, a prepoznatljivom po legendama o čudovištu koje je viđeno u njemu. No stvarne legende koje govore o herojskoj borbi klana McDonald za neovisnost Škotske, čekaju vas na ruševinama dvorca Urquhart (krstarenje po jezeru uključeno je u cijenu, ulaznica za dvorac se plaća). U poslijepodnevnim satima odlazak do dvorca Cawdor koji je poznat po tri prekrasna vrta (ulaznica nije uključena u cijenu). Na putu do hotela kratko zaustavljanje na 4 000 godina starom groblju Clava Cairnu. Povratak u hotel u Inverness i noćenje.

5. dan, INVERNESS – GLASGOW
Doručak. Odjava iz hotela i vožnja prema Glasgowu. Na putu posjet Scone palači koja se nalazi u samom srcu Škotske, zatim dvorac Drumond te odlazak na degustaciju u jednu od poznatih destilerija ovog kraja. Vožnja prema Glasgowu, smještaj u hotel i noćenje.

6. dan, GLASGOW - EDINBURGH
Doručak. Odlazak u poludnevni razgled Glasgowa, koji je najveći škotski grad, smješten je na rijeci Clyde, sa brodogradilištem u kojem su izgrađeni svjetski poznati brodovi kao što su Queen Mary i Queen Elizabeth. U šetnji kroz grad vidjet ćete prekrasnu katedralu iz 13.stoljeća, knjižnicu Mitchell, jednu od najvećih u Europi, University of Glasgow, Gradska vijećnica.. Postoji i mnogo skrivenih bisera u ovom gradu, poput Trga Princeze kod Buchanan ulice, Templeton zgrada, Glasgow Green, Tron Kazalište, Zgrada lubanja, Sveti Mungos, Morissonova ulica sa statuom Svjetlo i život i mnoge druge.. Nakon razgleda vožnja prema Edinburghu. Po dolasku prijava u hotel i noćenje.

7. dan, EDINBURGH – ZAGREB
Rana odjava iz hotela, organizirani prijevoz do Zračne luke Edinburgh. Prijava na let za Amsterdam na liniji KL1278 (KLM) u 9.10 sati. Dolazak u Amsterdam u 11.45 sati. Nastavak putovanja prema Zagrebu na liniji KL1941 u 13.40 sati. Dolazak u Zagreb u 15.30 sati.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
- polazak 10.08.2019: FIRST MINUTE* 10.990 kn / Redovna cijena 11.490 kn
- polazak 28.09.2019: FIRST MINUTE* 8.990 kn / Redovna cijena 9.490 kn
Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe 1.000 kn

*First Minute cijena vrijedi do popunjenja određenog broja mjesta.

Najmanji broj putnika: 20

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:  
Za  državljane RH viza za Škotsku nije potrebna ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

Cijene putovanja

Datum polaska:
10.08.2019
Datum povratka:
16.08.2019
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
10.990 kn
Boravak:
7 dana
FIRST MINUTE
Šifra: D07
 POŠALJI UPIT ZA 10.08.
Datum polaska:
28.09.2019
Datum povratka:
04.10.2019
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
8.990 kn
Boravak:
7 dana
FIRST MINUTE
Šifra: D07
 POŠALJI UPIT ZA 28.09.

Cijena uključuje:

 • zrakoplovne karte ekonomska klasa
 • smještaj u hotelima na turi; dva noćenja s doručkom u Holiday Inn Express City Ceter Edinburgh hoelu, dva noćenja s doručkom u hotelu Mercure Inverness, noćenje s doručkom u hotelu Mercure Glasgow City u Glasgowu
 • prijevoz autobusom tijekom ture
 • razglede prema programu
 • pratitelja iz Zagreba na hrvatskom jeziku
 • organizaciju putovanja

Cijena ne uključuje:

 • obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe 1.000 kn
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 2.690 kn (obvezno ako osoba putuje sama)
 • ulaznice za dvorce i lokalitete prema programu (plaćanje u agenciji prilikom rezervacije)
 • dodatne obroke
 • osobne troškove
 • cijena ulaznica* odrasli: 1.200 kn
 • cijena ulaznica* djeca do 15 godina: 900 kn
 • putno osiguranje


*Cijena ulaznica uključuje: ulaznice za dvorce Stirling, Blair Athol, Urquhart, Cawdor, Scone Palace, Drumond i Edinburški dvorac, agencijsku naknadu za posredovanje u kupovni ulaznica i organiziranje ulaska u dogovoreno vrijeme na lokalitete, dozvolu za ulazak grupe.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT