SOFIJA I PLOVDIV - 4 dana autobusom

FIRST MINUTE
CIJENA OD:1.199kn

Program putovanja

Putovanje Sofija i Plovdiv 4 dana autobusom 05.10.2019.
GARANTIRANI POLAZAK

Moguć polazak iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu.
 


1. dan ZAGREB, SOFIJA
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora 01:00h. Slijedi vožnja autobusom kroz Hrvatsku i Srbiju prema bugarskoj granici uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Dolazak u Sofiju, grad podno planine Vitoše, te ujedno i drugi najstariji grad Europe predviđen u kasnijim popodnevnim satima. Po dolasku ćemo napraviti panoramski razgled grada busom. Nakon razgleda idemo se smjestiti u hotel. Kraći odmor. Potom idemo u centar grada u večernje istraživanje povijesti grada od doba antičke Ulpie Serdice ( stari naziv za Sofiju ) uz pratnju vodiča: Konstantinova četvrt uz razne crkve, Bazilika Svete Sofije, Sveta Nedjelja, Rotonda Svetog Jurja koja navodno skriva grob bugarskoj junaka Vasila Levskog, Sveta Petka samardžijska, Džamija Baši, Gradske zidine iz 12. Stoljeća, Poznata katedrala Aleksandra Nevskog, podignuta u čast 200 tisuća ruskih vojnika poginulih u ratu za oslobođenje zemlje od turske okupacije, koja je ujedno i najveća pravoslavna crkva na svijetu. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Povratak u hotel. Uživanje u noćnom životu Sofije. Noćenje.

2. dan SOFIJA, SAMOSTAN RILA
Doručak. Preporučamo fakultativni izleti u SAMOSTAN RILA. To je samostan utemeljen u 10. stoljeću po zaštitom UNESCA sa brojnim freskama. Smatra ga se jednim od najljepših samostana na svijetu te je česta lokacija turista iz cijeloga svijeta. Povratak u hotel nakon posjeta samostanu. Popodne slobodno vrijeme za vlastite sadržaje, ili kraći nastavak razgleda sa vodičem ukoliko ne stignemo sve prethodni dan. Preporučamo posjet nacionalno-povjesnom muzeju gdje se možete upoznati sa bugarskom povješču. Sugeriramo i posjetu glavnoj gradskoj tržnici u samom centru grada, a nedaleko su i brojne trgovine tipičnih bugarskih suvenira na bazi čuvene bugarske ruže. Možete isprobati tradicionalne taverne s izvrsnim bugarskim specijalitetima nude poznatu šopsku salatu, slasnu banicu sa sirom, kebapče kao i dobra vina (Mavrud), rakiju, pelinkovac (Pelin), pivo (Ledenika...). Noćenje.

3. dan SOFIJA, PLOVDIV
Doručak. Preporučamo fakultativni izlet u PLOVDIV, najljepši grad u Bugarskoj. Plovdiv je drugi grad po veličini u Bugarskoj te grad kojemu je ime dao Filip II. Makedonski. Razgled grada na rijeci Marici: Gornji i donji grad, stare bugarske kuće, nevjerojatno očuvano rimsko kazalište ( Svakako preporučamo pogledati ). Osjetiti ćemo predivnu atmosferu uskih uličica starog Plovdiva. Povratak u Sofiju. Oni koji ne žele ići u Plovdiv imaju slobodan dan za istraživanje Sofije. Navečer mogućnost organizacije tradicionalne bugarsku večeru s folklornim programom. Noćenje.

4. dan SOFIJA, BEOGRAD, ZAGREB
Doručak. Odlazak iz Sofije. Nastavak vožnje prema Beogradu. Po dolasku kraći razgled Beograda uz pratnju vodiča: Trg Slavija, Terazije, Trg Republike, knez Mihajlova, Narodno kazalište, Narodni muzej, Saborna crkva, poznata beogradska tvrđava KALEMEGDAN. Sa Kalemegdana ćemo baciti pogled na ušće Save u Dunav. Kraće slobodno vrijeme za kavu ili shopping. Nastavak putovanja prema Hrvatskoj uz kraća zaustavljanja i odmore tijekom puta. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 
FIRST MINUTE 1.199 kn / Redovna cijena 1.499 kn

Minimalan broj putnika: 40
Rok prijave: do 7 dana prije puta

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Državljanima Republike Hrvatske za ulazak u Bugarsku potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica.

HOTEL HEMUS 3*
Hotel Hemus nalazi se u samom centru Sofije, te ćemo sve razglede obavljati pješke. Hotel ima 3***, te sadrži 208 standardnih soba za goste u kojima ćemo boraviti. U sklopu hotela također djeluju casino, frizerski salon, noćni klub i bankovni ured. Sobe su opremljene svime što je potrebno, kupaonicom sa tušem, TV-om, besplatnim WI-FI u sobi, radni stol, klima. Hotel Hemus ima sve što je potrebno za ugodan boravak u Sofiji. Web stranicu hotela pogledajte ovdje. Ocjena na BOOKING.COM je 7,5!

KORISNE INFORMACIJE
Valuta u Bugarskoj je bugarski LEV ( 1 euro je cca 1,95 LEVA ).
Lista taksi kompanija koje preporučamo u Sofiji na linku ovdje.
Happy je lanac bugarskih restorana – više ovdje.

Hotel 3* u centru grada!

Cijene putovanja

Datum polaska:
05.10.2019
Datum povratka:
08.10.2019
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: AK Zagreb
Cijena:
1.199 kn
Boravak:
4 dana
FIRST MINUTE
GARANTIRANO

Šifra: D27
 POŠALJI UPIT ZA 05.10.

Cijena uključuje:

 • 4 dana putovanja u Sofiju
 • 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama hotela 3/4* u centru Sofije
 • prijevoz turističkim autobusom visoke kategorije
 • licenciranog turističkog pratitelja
 • sve razglede prema programu u Sofiji i Beogradu
 • jamčevno osiguranje
 • troškove organizacije i realizaciju putovanja

Cijena ne uključuje:

 • ulaznice za pojedine objekte
 • vlastite troškove
 • izlet u SAMOSTAN RILA 20€
 • izlet u PLOVDIV 25€
 • tradicionalna bugarska večera 25€
 • doplata za jednokrevetnu sobu 300 kn (obavezno ako osoba putuje sama)
 • putno osiguranje


DOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno):
- 1 red – sjedalo 3, 4 –100 kn
- 2 red – sjedalo 5, 6, 7, 8 –100 kn
- sjedala iza 2. vrata – 100 kn

Važne napomene
Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa.
Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih.
Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.
Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.).
Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT