ŠRI LANKA I ODMOR NA OBALI INDIJSKOG OCEANA - 10 dana zrakoplovom

FIRST MINUTE
CIJENA OD:11.245kn

Program putovanja

Putovanje Šri Lanka 10 dana avionom 05.11.2019.

1. dan: ZAGREB - ISTANBUL
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova na liniji TK1056 (Turkish Airlines) u 20:05 sati *(red letenja za polazak 5.11. nalazi se u napomeni). Dolazak u Istanbul u 23:20 sati po lokalnom vremenu.

2. dan: ISTANBUL - COLOMBO - WATTALA Nastavak putovanja prema Colombu u 01:55 sati na liniji TK730. Dolazak u Colombo predviđen je u 15:00 sati po lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti, sastanak s predstavnikom lokalne agencije i organizirani transfer do hotela u Wattali. Dolazak u hotel, večera i noćenje.

3. dan: WATTALA - PINNAWALA – SIGIRIYA - HABARANA
Doručak. Odlazak prema Pinnawali u posjet sirotištu slonova koje udomljava preko 40 slonova od kojih ima i beba slonova nađenih napuštenih u divljini. Naći ćete se na farmi od 25 hektara kokosovih palmi i imati mogućnost upoznati se s načinom na koji lokalno stanovništvo radi na zaštiti ovih prekrasnih životinja, te vidjeti njihovo hranjenje i kupanje u rijeci. Nakon ovog jedinstvenog iskustva, nastavak putovanja prema Sigiriyi. Posjet Lavljim stepenicama kojima se uspinjemo na vrh svjetski poznate Lavlje stijene. Dok ćemo u podnožju promatrati vodene vrtove, na vrhu ćemo zateći citadelu kralja Kassape, sagrađenu tijekom njegove vladavine (477. - 495.) s preko 700 singaleških stihova, rukom ispisanih, nastalih tijekom 800 godina, freske i monumentalnu skulpturu lava. Odlazak prema Habarani. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

4. dan: HABARANA – NACIONALNI PARK MINNERIYA - HABARANA
Doručak. Odlazak prema tipičnom selu kako biste vidjeli način života i upoznali kulturu domicilnog stanovništva te njihovu svakidašnjicu. Sela na Šri Lanki se jako sporo mijenjaju i napreduju, a stanovništvo živi u harmoniji s prirodom. Zatim slijedi odlazak prema Nacionalnom parku Minneriya u kojem ćete imati prilike vidjeti mnoge divlje životinje koje obitavaju na ovim područjima poput leoparda, krokodila, slonova i jelena ovisno tome koliko ćete imati sreće. Vožnja džipovima kroz park. Odlazak prema hotelu, večera i noćenje.

5. dan: HABARANA - DAMBULLA - MATALE - KANDY
Doručak i odjava iz hotela. Nastavak putovanja prema Dambulli. Vidjet ćete poznati hram izgrađen u stijeni, čija je unutrašnjost oslikana jedinstvenim crtežima, a pet unutarnjih prostorija sklonište su 150 kipova Bude. Nastavak putovanja iz Dambulle za Matale. Posjet Spice Gardenu, velikom vrtu sa začinima, u kojem ćete saznati kako se uzgajaju, prerađuju te koliko sve vrsta začina postoji. Posjet radionici batika gdje ćete vidjeti kako nastaju ta tipično oslikana platna. Nastavak vožnje prema gradu Kandy u središnjem gorju Šri Lanke. Kandy je bio posljednja prijestolnica starih kraljeva Šri Lanke, u kojem se nalazi "Hram relikvije zuba" (Sri Dalada Maligawa) koji je jedno od najsvetijih mjesta za budiste Šri Lanke. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

6. dan: KANDY - PLANTAŽA ČAJA - NUWARA ELIYA
Doručak i odjava iz hotela. Na putu prema Nuwara Eliyi, stajanje na plantaži čaja gdje ćete imati prilike upoznati se s procesima nastajanja čajeva i uzgajanja biljki za njihovu izradu. Nastavak putovanja prema Nuwara Eliyi kroz prekrasne krajolike, zelene doline i proplanke koje paraju vodopadi. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

7. dan: NUWARA ELIYA – PANADURA
Doručak i odjava iz hotela te vožnja prema hotelu koji se nalazi na području Panadure. Poslijepodne slobodno za odlazak na plažu. Večera i noćenje.

8. dan: PANADURA
Doručak. Slobodan dan za odmor i uživanje na plaži. Večera i noćenje.

9. dan: PANADURA - COLOMBO
Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema Colombu i razgled grada. Odlazak do poznate utvrde i vožnja rezidencijalnim i komercijalnim dijelom Colomba. Obilazak hinduističkog hrama u ulici Sea, nizozemske crkve iz 1749 god., džamije Davatagaha i mnogih drugih važnih znamenitosti. U poslijepodnevnim satima organizirani prijevoz do zračne luke i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 20:25 na liniji TK731.

10. dan: ISTANBUL - ZAGREB
Dolazak u Istanbul u 05:00 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 07:05 sati na liniji TK1053. Dolazak u Zagreb predviđen je u 08:20 po lokalnom vremenu. 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
FIRST MINUTE 11.245 kn 
(do 60 dana prije polaska ili dop popunjenja mjesta) / Redovna cijena 11.680 kn
Zrakoplovne pristojbe (2.990 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

Minimalan broj putnika:15

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja). Popust se ne može kombinirati sa popustom za ranu prijavu ili nekim drugim popustom.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Državljanima Republike Hrvatske potrebna je viza za ulazak na Šri Lanku.  Cijena vize je 35 usd. Viza se može ishoditi preko weba: https://eta.gov.lk/etaslvisa/etaNavServ?payType=1   Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju. Usluga organizatora za izdavanje vize je 50 kn.

Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

*Informativni red letenja za polazak 5.11.2019.
TK1056 05NOV ZAGIST 2000 0010+1
TK 732 06NOV ISTCMB 0425 1800
TK 731 13NOV CMBIST 2130 0625+1
TK1053 14NOV ISTZAG 0805 0815 

Napomene:
Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova. 
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr

 

Uključene ulaznice za lokalitete prema programu!

Cijene putovanja

Datum polaska:
05.11.2019
Datum povratka:
14.11.2019
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
11.245 kn
Boravak:
10 dana
FIRST MINUTE
Šifra: D01
 POŠALJI UPIT ZA 05.11.

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom Zagreb - Istanbul - Colombo - Istanbul - Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe
 • 7 noćenja u hotelima 4* na osnovi polupansiona (počinje večerom prvi dan, a završava zadnji dan doručkom): 1 noćenje u Wattali, 2 noćenja u Habarani, 1 noćenje u Kandyju, 1 noćenje u Nuwara Eliyi, 2 noćenja na području Pandure
 • sve razglede i ulaznice za lokalitete prema programu (Lavlja stijena, Dambulla - hram u stijeni, Kandy - budistički hram, Pinnawala sirotište za slonove, plantaža čaja, Nacionalni park Minneriya i vožnja džipovima, posjet selu)
 • uslugu voditelja putovanja i lokalnog vodiča
 • organizaciju i pripremu putovanja

Cijena ne uključuje:

 • doplata za jednokrevetnu sobu: 2.190 kn (obavezno ako osoba spava sama u sobi)
 • vizu za Šri Lanku 35 USD -  Za državljane Republike Hrvatske potrebna je viza za Šri Lanku. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
 • uslugu izdavanja vize 50 kn (samo za državljane RH)
 • doplatu za pristojbu na izlasku iz Šri Lanke
 • napojnice (preporuka 40 USD - plaćanje na licu mjesta)
 • putno osiguranje
   

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT