ŠRI LANKA I ODMOR NA OBALI INDIJSKOG OCEANA - 11 dana zrakoplovom

FIRST MINUTE
CIJENA OD:9.110kn

Program putovanja

Putovanje Šri Lanka i odmor na obali Indijskog oceana 11 dana avionom 27.11.-07.12.2018.

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova na liniji TK1056 (Turkish Airlines) u 20:00 sati.

2. dan: ISTANBUL - COLOMBO
Dolazak u Istanbul u 00:10 sati po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja prema Colombu u 04:30 sati. Dolazak u Colombo predviđen je u 18:05 sati po lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti, sastanak s predstavnikom lokalne agencije. Odlazak u razgled glavnog grada, vožnja pored mjesta gdje su se održavale utrke konja 1893. god i piste za polijetanje zrakoplova iz II. Svjetskog rata, gdje se danas nalaze elegantne trgovine odjeće, hrane i čaja. Dolazak na Trg Nezavisnosti koji se nalazi u živahnoj zoni punoj trgovina, dizajnerskih butika i restorana, odlazak na neobičnu i živopisnu plutajuću tržnicu. Zatim slijedi odlazak do nizozemske bolnice, koja je imala različite svrhe tijekom povijesti, a danas ondje možete kupiti suvenire ili popiti kavu. Dolazak u hotel, večera i noćenje.

3. dan: COLOMBO - PINNAWALA – KANDALAMA
Doručak. Odlazak prema Pinnawali u posjet sirotištu za slonove koje udomljuje preko 40 slonova od kojih ima i beba slonova nađenih napuštenih u divljini. Naći ćete se na farmi od 25 hektara kokosovih palmi i imati mogućnost upoznati se s načinom na koji lokalno stanovništvo radi na zaštiti ovih prekrasnih životinja te vidjeti njihovo hranjenje i kupanje u rijeci. Nakon ovog jedinstvenog iskustva, nastavak putovanja prema Kandalami. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

4. dan: KANDALAMA – SIGIRIYA – POLONNARUWA – KANDALAMA
Doručak. Odlazak prema Sigiriyi. Posjet Lavljim stepenicama kojima se uspinjemo na vrh Lavlje stijene. Dok ćemo u podnožju promatrati vodene vrtove, na vrhu ćemo zateći citadelu kralja Kassape, sagrađenu tijekom njegove vladavine (477. - 495.) s preko 700 rukom ispisanih singaleških stihova nastalih tijekom 800 godina, te freske i monumentalnu skulpturu lava. Nastavak putovanja prema Polonnaruwi, najznačajnijem srednjevjekovnom gradu na otoku. Nakon propasti Anuradhapure, Polonnaruwa je preuzela ulogu otočke prijestolnice. Tamo se hinduistički i budistički hramovi nalaze jedni do drugih, a osim njih, vidjet ćemo i četiri kipa Bude, kip kralja Parakramabahu, jezero Parakrama Samudraya koje je još tijekom svoje vladavine kralj sagradio, te brojna druga mjesta štovanja božanstava. Nakon razgleda povratak iz Polonnaruwe u Kandalamu. Večera i noćenje.

5. dan: KANDALAMA – DAMBULLA – MATALE – KANDY
Doručak i odjava iz hotela. Nastavak putovanja prema Dambulli. Vidjet ćete poznati hram izgrađen u stijeni, čija je unutrašnjost oslikana jedinstvenim crtežima, a u pet unutarnjih prostorija nalazi se 150 kipova Bude. Nastavak putovanja iz Dambulle za Matale. Posjet Spice Gardenu, velikom vrtu sa začinima, u kojem ćete saznati kako se uzgajaju, prerađuju te koliko sve vrsta začina postoji. Posjet radionici batika gdje ćete vidjeti kako nastaju ta tipično oslikana platna. Nastavak vožnje prema gradu Kandy u središnjem gorju Šri Lanke. Kandy je bio posljednja prijestolnica starih kraljeva Šri Lanke, u kojem se nalazi "Hram relikvije zuba" (Sri Dalada Maligawa) koji je jedno od najsvetijih mjesta za budiste Šri Lanke. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

6. dan: KANDY – PERADENIYA – NUWARA ELIYA
Doručak i odjava iz hotela. Na putu prema Nuwara Eliyi, posjet Peradeniya Botaničkom vrtu izgrađenom u svrhu vrta za odmor kralja Sinhala. Vrt obiluje specifičnim vrstama drveća, biljaka i cvijeća, u kojem ćete posjetiti fascinantan staklenik orhideja. Nastavak putovanja prema Nuwara Eliyi kroz prekrasne krajolike, zelene doline i proplanke koje paraju vodopadi. Ova pokrajina najboljeg cejlonskog čaja, koji još zovu i Mala Engleska, nalazi se na nadmorskoj visini iznad 1.800 m. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

7. dan: NUWARA ELIYA - INDURUWA
Doručak. Odlazak prema ljetovalištu u Induruwi, smještaj u hotel 4*. Ostatak dana za odmor i kupanje na obali Indijskog oceana. Večera i noćenje.

8. i 9. dan: INDURUWA
Doručak. Vrijeme za odmor, kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama Indijskog oceana. Večera i noćenje.

10. dan: INDURUWA – COLOMBO - ISTANBUL
Doručak. U poslijepodnevnim satima organizirani prijevoz do zračne luke i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 21:25 na liniji TK731.

11. dan: ISTANBUL - ZAGREB
Dolazak u Istanbul u 06:25 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 08:05 sati na liniji TK1053, dolazak u Zagreb predviđen je u 08:15 po lokalnom vremenu.

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi:
FIRST MINUTE:  9.110 kn (do 60 dana prije polaska) / Redovna cijena: 9.590 kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 3.090 kn

Minimalan broj putnika:15

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja). Popust se ne može kombinirati sa popustom za ranu prijavu ili nekim drugim popustom.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Državljanima Republike Hrvatske potrebna je viza za ulazak na Šri Lanku. Dobiva se elektronskim putem. Potrebno je dostaviti kopiju putovnice na vrijeme agenciji, najbolje prilikom rezervacije putovanja. Mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.

Napomena
Zrakoplovne pristojbe su podložne promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koju se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o redu letenja, radnim vremenima znamenitosti koje se posjećuju, državnim praznicima i ostalim nepredvidljivim okolnostima (gužve u prometu itd.). Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata i tečaja do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

KORISNE INFORMACIJE
ŠRI LANKA

Službeno ime: Demokratska Socijalistička Republika Šri Lanka
Glavni grad: Colombo
Službeni jezik: singaleški i tamilski
Vremenska razlika: +3.5/+4.5 u odnosu na Hrvatsku
Novčana jedinica: srilanska rupija (LKR)
Napon struje: 230 V
Viza: hrvatskim državljanima viza za ulazak na Šri Lanku viza je potrebna. Dobiva se elektronskim putem Potrebno je dostaviti kopiju putovnice na vrijeme agenciji, najbolje prilikom rezervacije putovanja. Mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Trošak vize 250 kn po osobi. Usluga ishođenja vize je 50 kn.
Cijepljenje: nije potrebno, a svakako je dobro provjeri kod HZZO-a prije putovanja.
Pozivni broj zemlje: +94
Klima: tropska, monsunska na jugu, umjerena na sjeveru, na jugozapadu otoka od prosinca do ožujka prevladava sušno razdoblje, a u siječnju su na istočnom dijelu.
Odjeća i obuća: udobna i laganija odjeća, kišobran ili kišni ogrtač, udobne cipele za hodanje.
Hrana i piće: obavezno piti flaširanu vodu.
Temperatura: dnevna temperatura u proljeće se kreće od 30 stupnjeva na više, dok u noći pada u prosjeku na 25 stupnjeva.

 

Uključene ulaznice za razglede i lokalitete prema programu!

Cijene putovanja

Datum polaska:
27.11.2018
Datum povratka:
07.12.2018
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
9.110 kn
Boravak:
11 dana
FIRST MINUTE
Šifra: D01
 POŠALJI UPIT ZA 27.11.

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom Zagreb - Istanbul - Colombo - Istanbul - Zagreb
 • smještaj u hotelima 4* na osnovi polupansiona
 • sve razglede i ulaznice za lokalitete prema programu (Lavlja stijena, hramovi u Polonnaruwi, Dambulla - hram u stijeni, Kandy - budistički hram, sirotište za slonove, večernji kulturni show u Kandy-u uz bubnjeve i tradicionalnu glazbu, Peradeniya Botanički vrt, plantaža čaja)
 • uslugu voditelja putovanja i lokalnog vodiča
 • organizaciju i pripremu putovanja

Cijena ne uključuje:

 • obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 3.090 kn
 • doplata za jednokrevetnu sobu: 3.190 kn (obavezno ako osoba putuje sama)
 • napojnice ca. 50 USD - plaćanje na licu mjesta
 • viza za Šri Lanku 250 kn – plaćanje kod rezervacije putovanja
 • naknada za ishođenje vize 50 kn
 • doplatu za pristojbu na izlasku iz Šri lanke
 • putno osiguranje

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT