ŠRI LANKA - KRUŽNA TURA - 9 ili 14dana zrakoplovom

GARANTIRANO

Program putovanja

Putovanje Šri Lanka 9 ili 14 dana avionom 11.03. - 19.03.2019.
DAMBULLA - SIGIRYA - KANDY - PINNAWALA

1. dan: Polazak na Šri Lanku
Let iz Ljubljane ili Zagreba* preko Istanbula za Colombo.

2. dan: Colombo – Habarana
Dolazak u Colombo. Nakon carinskih formalnosti slijedi transfer do hotela na području Damubulle ili Habarane.

3. dan: Polonnaruwa – Nacionalni Park Minneriya
Doručak. Danas imate mogućnost za 2 fakultativna izleta (uključena u paket izleta). Prije podne možete razgledati antičke ostatke Polonnaruwe. Velebna kraljevska palača zadivit će Vas svojim antičkim kipovima Bude. Poslije podne možete ići na safari džipovima po Nacionalnom parku Minneriya koji je poznat po svojim slonovima koji ovdje žive kao u divljini. Noćenje u hotelu.

4. dan: Habarana - Sigiriya
Nakon doručka predlažemo fakultativni poludnevni izlet (uključen u paket izleta). Izlet nas vodi u selo na rubu džungle. Vidjet ćete jednostavan život lokalnih stanovnika u skladu s prirodom. Vozit ćemo se volovskom zapregom, zatim katamaranom po jezeru, a izlet ćemo završiti posjetom lokalnoj obitelji u tipičnoj kući od blata gdje će nas domaćini ugostiti tradicionalnim i jednostavnim ručkom (riža i curry). U kasno poslijepodne pozivamo Vas na razgledavanje (uključeno u cijenu) spektakularne kamene utvrde Sigirije (na UNESCO-vom popisu svjetske baštine). Impozantna kamena utvrda jedna je od najvećih atrakcija na Šri Lanki. Iz ovog kompleksa posebno se izdvajaju najupečatljiviji dijelovi kao što su vodeni vrtovi, freske djevojaka i zidno ogledalo sa starim zapisima. Uzlazne stube vodile su kroz lavlja usta. Iako su od lava sačuvane samo ogromne šape, njihova dimenzija daje naslutiti veličinu lavlje glave. Nakon povratka u hotel, možete se odmoriti uz bazen.

5. dan: Kandy
Nakon doručka krećemo na put prema gradu Kandy. Na putu stajemo još u mjestu Matalae. Ovaj lijepi grad središte je velikog područja s plantažama na kojima se uzgajaju kaučuk, cimet, papar, čaj, riža i povrće. U gradu Kandy posjetit ćemo važno budističko hodočasničko središte „Hram Budinog zuba“. Ovdje se navodno čuva gornji lijevi Budin očnjak. Navečer imate mogućnost u „Hramu zuba“ pogledati tradicionalnu plesnu predstavu (uključeno u paketu izleta). Noćenje u hotelu na području Kandya.

6. dan: Kandy – plantaža čaja
Nakon doručka krećemo danas u razgledavanje plantaže čaja. Ovdje ćete vidjeti cijeli proces od zelenog lista do finalnog proizvoda čaja. Nakon toga slijedi razgledavanje grada Kandy vožnjom u autobusu, te ćete imati mogućnost za fakultativnu posjetu kraljevskom botaničkom vrtu koji raspolaže impozantnom zbirkom orhideja (uključeno u paketu izleta). Noćenje u hotelu.

7. dan: Pinnawela – sirotište za slonove
Doručak. Ujutro krećemo prema Negambu, a usput ćemo se zaustaviti u domu za slonove u Pinnawali. Ovdje se uglavnom udomljuju slonovi koji su iz različitih razloga izgubili svoja prirodna staništa. Prekrasan doživljaj je promatrati ove životinje za vrijeme hranjenja ili kada se kupaju. Slijedi daljnja vožnja do Negamba i smještaj u hotel na njegovom području.

8. dan: Slobodno vrijeme - povratni let
Doručak. Slobodno vrijeme za uživanja do polaska transfera na zračnu luku. U nastavku povratni let prema Istanbulu.

9. dan: Povratak
Dolazak u Istanbul i u nastavku let za Ljubljanu ili Zagreb*. 

UZ DOPLATU PRODUŽETKA:
8.dan: Negombo - Beruwall

Nakon doručka slijedi transfer do Vašeg hotela za odmor: Jie Jie beach by Jetwing 4*
Uživajte u Vašem boravku u hotelu s 4* slijedećih 5 noćenja. Polupansion je uključen.

9. - 12. dan: hotel Jie Jie beach by Jetwing 4*
Polupansion. Slobodno vrijeme za uživanje.

13. dan: Povratni let
Doručak. U poslijepodnevnim satim polazak na transfer za zračnu luku. U nastavku povratni let prema Istanbulu.

14. dan: Povratak
Dolazak u Istanbul i u nastavku let za Ljubljanu ili Zagreb*.

*Polazak 11.03.2019. iz zračne luke Zagreb

Cijena aranžmana po osobi:

11.03.2019 - 19.03.2019.: 5.349kn
Termin s produžetkom 11.03.-24.03.2019.
Doplata za produžetak u hotelu 4* s polupansionom: 2.099 kn

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica 6 mjeseci nakon datuma povratka i viza. Vizu možete zatražiti na internet stranicama www.eta.gov.lk (cijena 30 USD).  Moguće je posredovanje agencije u izradi vize. Cijena vize i agencijske usluge ishođenja je 330 kn.
 

Vrijeme leta: 11.– 19.03.2019.
1 TK1054 L MO 11MAR ZAGIST HK6 X 0910 1315
2 TK 730 L TU 12MAR ISTCMB HK6 0210 1525
3 TK 731 L MO 18MAR CMBIST HK6 X 2125 0625*
4 TK1053 L TU 19MAR ISTZAG HK6 0805 0815
Produžetak
3 TK 731 L SA 23MAR CMBIST HK4 X 2125 0625*
4 TK1055 L SU 24MAR ISTZAG HK4 1900 1905

Napomene
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti  različita od europskih standarda.
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom 2018. godine i podložna su promjeni.
Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu  letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.
Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne  obvezuju Organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije.
O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 2 tjedna prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Video

POŠALJI UPIT