ŠRI LANKA - 9 dana zrakoplovom

POSEBNA PONUDA
CIJENA OD:6.990kn

Program putovanja

Putovanje Šri Lanka 9 dana avionom 20.04.-28.04.2019.
GARANTIRANI POLAZAK

1. dan: Zagreb – Doha - Colombo
Sastanak putnika u zračnoj luci u 15 sati. Polijetanje zrakoplova Qatar Airways za Dohu u 17:15 sati. Noćni let.

2. dan:  Doha – Colombo – Pinnawala - Dambulla
Dolazak u Dohu u 23.45 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Colombo u 01.00 sati. Dolazak u Colombo u 9.05 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih carinskih formalnosti, doček mjesnog agenta te vožnja prema Dambulli. Putem zaustavljanje u Pinnawelli, utočištu za slonove gdje ćete uživati u druženju s ovim životinjama. Posjetitelji ovog sela u većini slučajeva imaju priliku nahraniti i pogledati kako se slonovi kupaju u obližnjoj rijeci. Slijedi odlazak u hotel u Dambulli, Amaya Lake Hotel 4*, smještaj. Nakon kratkog osvježenje, slijedi jahanje na slonovima kroz jedno od najslikovitijih dijelova džungle te ćete moći promatrati i razne ptice koje ovdje žive kao i druge male životinje. Povratak u hotel, večera i noćenje.

3. dan: Dambulla – Sigiriya – Polonnaruwa – Dambulla
Ranojutarnji doručak. Odlazak iz hotela u 6.30 sati prema Lavljoj stijeni u Sigiriyi. Na vrhu stijene se danas nalaze ostaci kraljevske palače iz 5.stoljeća, utvrda kralja Kasyape sagrađena tijekom njegove vladavine s brojnim freskama, monumentalnom skulpturom lava i preko 700 rukom ispisanih singaleških stihova nastalih tijekom 800 godina. Lavlja stijena se smatra jednim od najposjećenijih turističkih arheoloških lokaliteta u zemlji pod UNESCOvom zaštitom. Do samog vrha vodi 1200 stepenica urezanih u živu stijenu, a u podnožju se nalaze simetrični kraljevski vodeni vrtovi. Naporan put do vrha stijene, ali vrijedan svake stepenice. Nakon toga krećemo prema Polonnaruweu, drugog najstarijeg grada Šri Lankanskog kraljevstva, a danas na glasu kao najčišći i najuredniji grad na Šri Lanci. Nekad prijestolnica kraljeva danas poznata po Gal Vihar (samostan u stijeni) s neprocjenjivim statuama Bude isklesanim u granitnim stijeni, a koje datiraju iz 12.stoljeća. Među četiri najzanimljivije skulpture najimpresivniji je ležeći buda dužine preko 14 metara. Povratak u hotel u Dambulli, večera i noćenje.

4. dan: Dambulla – Matale – Kandy
Doručak. Posjet Golden Cave Temple, skupini od 5 pećina starih 800 godina čija je unutrašnjost oslikana jedinstvenim crtežima na preko 2000m2 koji čine najveću oslikanu površinu na svijetu, i sa 150 statua Budhe do kojih vodi 364 stepenica. Cijeli kompleks se nalazi pod UNESCO zaštitom. Nastavak puta prema Matale-u, poljoprivrednoj zoni u središnjoj pokrajini, te posjet Spice Gardenu, velikom vrtu sa začinima. Ako ste se ikada pitali kako izgleda drvo vanilije, cimeta, kakaa, kave - sada je pravo vrijeme da vidite. Upoznavanje s terapeutskim vrijednostima začina i procesom dobivanja šalice čaja. Ručak na plantaži (uz doplatu). Nastavak putovanja za Kandy - zadnjoj prijestolnici kraljeva smještenoj uz najdužu rijeku Šri Lanke, Mahaweli. Stanovnici ovog grada ponosno čuvaju legende, tradiciju i folklorne običaje ovog kraja. Inače, ime Kandy simbolizira vizije bogatstva i veličanstvenosti. Posjet centru rukotvorina te muzeju dragog kamenja. Slijedi razgled hrama Zuba, najsvetijeg hrama u kojem se nalazi relikvija Budinog zuba. Smještaj u hotel Amay Hills 4*, Kandy. Večara i noćenje.

5. dan: Kandy – Nuwara Eliya – Nanu Oya - Ella (vlak)
Doručak. Slijedi vožnja prema mjestu Nuwara Eliya, popularnom planinskom turističkom odredištu koje još nosi naziv „Mala Engleska“, zbog ugođaja iz doba britanske kolonizacije. Ovo područje ugodno svježe klime idealno je za uzgoj svjetski poznatog cejlonskog čaja, koji se proizvodi na plantažama oko grada Nuwara Eliya. Vožnja kroz nevjerojatne krajolike, plantaže čaja, zelene doline i brežuljke koje presijecaju vodopadi do planinskih vrhunaca okrunjenih izmaglicom i oblacima. Dolazak na željezničku stanicu Nanu Oya te slijedi vožnja vlakom do gradića Ella (vožnja traje cca 2,5 sata). Doček mjesnog agenta i transfer do hotela Heaven’s Edge 4*, Ella. Večera i noćenje.

6. dan: Ella – Gale - Barewala
Doručak. Slijedi vožnja prema starom gradu Galle, glavnom gradu južne pokrajine. Stari grad Galle je izvrstan primjer utvrđenog kolonijalnog grada u jugoistočnoj Aziji s građevinama u kojima se miješaju elementi europske arhitekture s jugo-azijskom tradicijom. Zbog toga je 1982. god. upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Aziji i Oceaniji. Utvrda Galle je najveća utvrda koju su europski kolonijalisti izgradili u Aziji i ima tri slavna bastiona poznati kao "sunce", "mjesec" i "zvijezda". Pored nje tu je i stara prirodna luka, Pomorski muzej, jedan od najvažnijih hramova Šive na otoku, Gospina katedrala koju su osnovali isusovci. Nastavak vožnje do mjesta Bentote - najpoznatijeg turističkog mjesta na jugozapadnoj obali, osobito poznato po svojim plažama, surfanju, koraljima i noćnom životu. Smještaj u The Palms hotel*. Večera i noćenje.

7. dan: Barewala
Doručak. Slobodan dan za odmor i kupanje na pješčanim plažama. Večera i noćenje.

8. dan: Barewala – Colombo
Doručak. Slobodno vrijeme za kupanje. Poslije podne slijedi transfer do Colomba (cca 2,5 sata) i panoramski obilazak grada: Tvrđava – Stari Grad, Pett – grad s bazarima, Cimetovi Vrtovi – prestižna komercijalna i stambena četvrt. Nastavak do Bauddhaloka Mawatha preko „Arkada“ do povijesnog Trga nezavisnosti (Independence SQ). Svaki dizajnerski butik, svaki izvrstan restoran, pa čak i prelazak preko bazena s ribama pretvorio je ovo remek djelo kolonijalnog doba u naj trendijevsko mjesto shoppinga i izlazaka Sri Lanke. Imat ćete također priliku posjetiti Sea Street sa zlatarskim radionicama. Vožnja do hotela Ramada Katunayake 3* u blizini zračne luke. Večera i noćenje.

9. dan: Colombo – Doha – Zagreb
Oko 00.30 sati transfer do zračne luke u Colombu i polijetanje zrakoplova za Dohu u 03.15 sati. Dolazak u Dohu u 5.50 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 08.05 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 13.10 sati po lokalnom vremenu.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
POSEBNA PONUDA 6.990 kn
FIRST MINUTE 8.490 kn (do 45 dana prije putovanja ili do popunjenja mjesta) / Redovna cijena 8.990 kn 

Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 2.990 kn

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za državljane Republike Hrvatske potrebna je viza za Šri Lanku.
Putovnica mora biti važeća 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Trošak konzularne pristojbe je 35 USD, a 100 kn je trošak posredovanja agencije. Ako agencija izrađuje vizu za klijenta iznos od 350 kn koji uključuje konzularnu pristojbu i trošak usluge izrade vize plaća se prilikom rezervacije putovanja. Potrebno je ispuniti obrazac s podacima putnika i uz kopiju putovnice dostaviti agenciji.

Red letenja:
1 QR 218 G 20APR 6 ZAGDOH 1715 2345
2 QR 656 G 21APR 7 DOHCMB 0100 0905
3 QR 669 G 28APR 7 CMBDOH 0315 0550
4 QR 217 G 28APR 7 DOHZAG 0805 1310

KORISNE INFORMACIJE – ŠRI LANKA:
Službeno ime: Demokratska Socijalistička Republika Šri Lanka
Geografski položaj: južna Azija, Indijski ocean
Površina: 65.610 km2 Broj stanovnika: oko 20.200.000 milijuna
Glavni grad: Colombo, 752.993 stanovnika
Jezik: singaleški i tamilski, govori se i engleski
Religija: budisti 70%, hinduisti 15%, kršćani i muslimani 7% Vremenska razlika: +3,5 sata ljeti / +4,5 sata zimi
Novčana jedinica: šrilanska rupija (LKR), 1 USD = oko 131,50 LKR Kupovina: batik, čaj, začini, rukotvorine, namještaj, srebro itd. Trgovine rade od 8 do 17 sati od ponedjeljka do petka.
Odjeća i obuća: lagana pamučna odjeća te lagana vesta ili jakna za hladnija jutra i večeri. U kišnoj sezoni kišobran ili kišni ogrtač, udobna obuća.
Hrana i piće: osim međunarodne kuhinje glavno jelo je riža s curryem. Od pića, popularan je čaj, po kojem je Šri Lanka poznata, zatim vrlo kvalitetno lokalno pivo, a od alkoholnih pića poznat je destilirani ekstrakt cvijeta kokosovog oraha.
Napon struje: 230V/240V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: potrebna, mogućnost posredovanja
Klima: Tropska klima s prosječnom temperaturom od 27°C. U višim predjelima temperatura se može spustiti do ugodnih 16 stupnjeva. Vedro i sunčano vrijeme nije rijetko čak i u periodu monsuna. Jugozapadni monsun donosi kišni period od svibnja do srpnja u zapadne, južne i središnje predjele Šri Lanke. Sjeveroistočni monsun donosi kišnu sezonu u sjeverne i istočne predjele u prosincu i siječnju.


Napomene:
Molimo da svakako provjerite ispravnost putnih isprava. Pripazite na Vaše putne isprave, kao i na sve vrijedne stvari. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo izmjene cijene ako dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera.

Uključen polupansion i svi izleti!

Cijene putovanja

Datum polaska:
20.04.2019
Datum povratka:
28.04.2019
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
6.990 kn
Boravak:
9 dana
POSEBNA PONUDA
GARANTIRANO

Šifra: D25
 POŠALJI UPIT ZA 20.04.

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom
 • pratitelja putovanja
 • smještaj u hotelima 4* u dvokrevetnim sobama, na osnovi 7 polupansiona
 • prijevoze i transfere autobusom prema programu
 • razglede prema programu
 • troškove organizacije i prodaje aranžmana


PRTLJAGA uračunata u cijenu: 1 komad predane prtljage do 30 kg + 1 komad ručne prtljage do 7 kg težine

Cijena ne uključuje:

 • obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 2.990 kn (podložno promjeni)
 • doplata za jednokrevetnu sobu 2.690 kn (obvezno ako osoba putuje sama)
 • obvezna doplata za ulaznice 790 kn po osobi (Pinnawala Elephant Orphanage-sirotište za slonove, Sigiriya Rock Fortress- Lavlja stijena, Polonnaruwa Ancient City-hramovi, Dambulla Rock Cave Temple-hram u stijeni, Temple of the Tooth Relic Kandy-budistički hram, karta za vlak od Nanu oya do Ella)
 • doplata za vizu  350 kn - uključuje konzularnu pristojbu i trošak usluge izrade vize
 • ulaznice za kulturno - povijesne spomenike i muzeje koje nisu izrijekom navedene kao uključene
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače cca 35 USD po osobi dnevno (plaćanje na licu mjesta)
 • fakultativne sadržaje
 • troškove osobnih narudžbi
 • putno osiguranje
   

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT