NAJLJEPŠI GRADOVI SKANDINAVIJE - 9 dana zrakoplovom

FIRST MINUTE

Program putovanja

Putovanje Skandinavija 9 dana avionom 20.07.-28.07.2017.
Oslo - Fredrikstad - Göteborg - Kopenhagen - Malmö – Lund – Växjö - Vimmerby - Stockholm

Moguć vezani let iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule (uz doplatu).

1. DAN: ZAGREB - OSLO
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija (2. kat) dva sata prije polaska zrakoplova, podjela putne dokumentacije i prijava za let u Oslo na liniji OU488 u 15:30 sati. Predviđeno vrijeme slijetanja u 18:00 sati. Po slijetanju u Oslo ukrcaj u autobus i transfer prema hotelu. Smještaj u hotel te nakon kratkog odmora odlazak s pratiteljem putovanja u večernju šetnju gradom, koristeći javni gradski prijevoz. Predlažemo posjet modernoj četvrti Aker Brygge, koja je iz starog brodogradilišta pretvorena u popularno odredište poznato po svojoj karakterističnoj kombinaciji tradicionalne i suvremene arhitekture te po brojnim restoranima i kafićima smještenima uz more. Prošetajte do Astrup Fearnley muzeja moderne umjetnosti u četvrti Tjuvholmen, koja se nastavlja na Aker Brygge, reprezentativnog djela poznatog svjetskog arhitekta Renza Piana i uživajte u pogledu na Oslo fjord te na uređene gradske plaže. Muzejski park je organski spoj kanala, mostova i travnjaka gdje su u prirodi izložene razne skulpture iz Selvagg kolekcije. Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN: OSLO
Doručak. Odlazak na poludnevni razgled grada s pratiteljem putovanja autobusom i pješice. Razgled norveške metropole, smještene na najsjevernijem dijelu Oslo fjorda, započinjemo jednom od najvećih gradskih atrakcija, parkom skulptura Vigeland smještenom unutar Frogner parka. Iznimna „izložba na otvorenom“ omiljenog norveškog kipara Gustava Vigelanda sastoji se od 212 granitnih i brončanih skulptura te privlači više od milijun posjetitelja godišnje. Nastavljamo s poluotokom Bygdoy, mjestom gdje se nalazi ljetna rezidencija kraljevske obitelji ali i brojni zanimljivi muzeji: Fram muzej koji pripovijeda priču o brodu kojim su norveški istraživači plovili na Sjeverni i Južni pol; Kon- Tiki muzej, omiljen kod djece, posvećen Kon-Tiki splavu kojim je norveški istraživač Heyerdahl plovio iz Perua do Francuske Polinezije te brojni drugi. Obilazimo i zgradu Opere, dizajniranu da podsjeća na ledenjak koji pluta na vodi, koja je u kratkom roku postala jednom od ikoničkih modernih zgrada Skandinavije. Razgled završavamo u središtu grada, glavnoj ulici Karl Johans gate, koja prolazi kroz samo srce grada i vodi prema kraljevskoj palači. Slobodno poslijepodne za šoping u glavnoj ulici, ručak na Aker Brygge, posjet nekom od predloženih muzeja... Noćenje.

3. DAN: OSLO – FREDRIKSTAD - GÖTEBORG
Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja prema Švedskoj uz zaustavljanje u Fredrikstadu, jednom od najbolje očuvanih utvrđenih gradova Skandinavskog poluotoka, smještenom na ušću rijeke Glomma. Šetnja starim utvrđenim gradom okruženim vodenim jarcima, Gamlebyenom, s drvenim kućicama i uskim kamenim uličicama, do katedrale ukrašene vitrajima autora Emanuela Vigelanda. Nastavak vožnje prema Göteborgu, drugom po veličini gradu u Švedskoj, s najvećom lukom u Skandinaviji. Veliko industrijsko i trgovačko središte smješteno na švedskoj zapadnoj obali često uspoređuju sa San Franciscom zbog njegovih brežuljaka, mostova, tramvaja i ribljih restorana. Razgled grada uključuje povijesne znamenitosti i četvrti, ali i jedinstvene primjere moderne arhitekture. Smještaj u hotel. U slobodno vrijeme predlažemo odlazak do Masthugget crkve s najboljim pogledom na grad, posjet nekom od muzeja ili poznatom zabavnom parku Liseberg. Noćenje.

4. DAN: GÖTEBORG – HELSINGBORG – HELSINGOR – KOPENHAGEN
Doručak. Odjava iz hotela i vožnja do Helsingborga, ukrcaj na brod. Kratka vožnja do Helsingora u Danskoj preko tjesnaca Oresund. Kraće zaustavljaje za fotografiranje ispred dvorca Kronborg gdje je Shakespeare smjestio radnju Hamleta. Vožnja do Kopenhagena. Po dolasku razgled grada autobusom s pratiteljem putovanja: lučka četvrt Nyhavn sa starim jedrenjacima - Mala Sirena - Tivoli - Amalienborg - gradska vijećnica - Christiansborg - kraljevska knjižnica - katedrala - parlament - burza - mornarička crkva. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za uživanje u gradu koji trenutno slovi kao jedna vrlo moderna i in prijestolnica s izvrsnom restoranskom ponudom, odličnim dućanima i iznimno zanimljivim muzejima. Noćenje.

5. DAN: KOPENHAGEN
Doručak. Zajednički odlazak s pratiteljem do Nacionalnog muzeja (bogata zbirka vikinškog nasljeđa) te do vrlo bogate i zanimljive gliptoteke Carlsberg (jedna od najboljih zbirki antičkih kipova u svijetu). Moguć individualni posjet muzejima, kao i zabavnom parku Tivoli, najvećoj tradicionalnoj atrakciji Kopenhagena. Slobodno vrijeme za kupovinu u najdužoj pješačkoj zoni Europe (Danska je poznata po izvrsnom izboru jantarnog nakita i porculana), vožnju brodom po kanalima i osobne programe. Kopenhagen ima ugodne slastičarnice i kavane, tradicionalne riblje restorane, odlične pivnice (Tuborg i Carlsberg danske su pive). Navečer preporučujemo odlazak u živahnu mornaričku četvrt Nyhavn, u kojoj je živio i poznati pisac bajki, Hans Christian Andersen. Četvrt je puna živopisnih lokala gdje se može popiti danska rakija aquavit i pojesti poznate danske otvorene sendviče. Kuće šarenih boja slikovito su smještene uz kanal sa starim jedrenjacima. Povratak u hotel. Noćenje.

6. DAN: KOPENHAGEN – MALMÖ
Doručak i odjava iz hotela. U nastavku putovanja iskusit ćemo jedinstveni doživljaj: prijelaz preko mosta Öresund, mosta koji spaja Dansku i Švedsku i dugačak je 7.845 metara. Riječ je o tzv. kombiniranom mostu-tunelu, najdužem te vrste u Europi i najdužem mostu na svijetu koji prelazi državnu granicu. Dolazak u Malmö, treći po veličini švedski grad. Jedan od najznačajnijih industrijskih gradova Švedske danas budi pozornost svojom modernom arhitekturom - najzanimljivija građevina koja se ističe na ulazu u grad jest „Turning Torso“ španjolskog arhitekta Santiaga Calatrave, druga stambena zgrada po visini u Europi, dok gradska vijećnica, trg Stortorget, park Pildamms sa starim vodotornjem i poznati kip zmaja govore o bogatoj trgovačkoj prošlosti grada. Smještaj u hotel. Noćenje.

7. DAN: MALMÖ – LUND – VÄXJÖ
Doručak i odjava iz hotela. Kratka vožnja od obližnjeg Lunda, jednog od najstarijeg skandinavskih gradova osnovanog u 10. st., s poznatim sveučilištem i katedralom starom gotovo koliko i sam grad. Šetnja gradskim središtem i kraće slobodno vrijeme. Nastavak putovanja kroz unutrašnjost Švedske do grada Växjö, koji leži na istoimenom jezeru u takozvanom „Kraljevstvu kristala“ (Glasriket), području u regiji Smalland između gradova Växjö i Kalmar nazvanom tako jer se tu nalazi čak 13 staklara čije postojanje možemo datirati u 18. st. Växjö je dom Švedskog muzeja stakla, najvećeg te vrste u Skandinaviji, sa zbirkom koja sadrži oko 40.000 predmeta od stakla koji datiraju iz 1580. pa sve do današnjih dana. 'Ulica umjetnosti od stakla' vodi do katedrale smještene uz obalu Växyö jezera. Posjetite nagrađeni Linneaus Garden ili Kulturni park Småland. Smještaj u hotel. Noćenje.

8. DAN: VÄXJÖ – VIMMERBY - STOCKHOLM
Doručak. Odjava iz hotela. Putovanje nastavljamo prema gradiću Vimmerby, u kojem je djetinjstvo provela poznata spisateljica Astrid Lindgren, autorica Pipi Duge Čarape. Uživajte u šetnji središtem grada i doživite prizore koje su nadahnuli književnicu: Kalle Blomkvist uličicu, Emilovu tržnicu, kuću s Pippinim slatkim dućanom... nastavak prema Stockholmu, “Veneciji sjevera“ - gradu na 14 otoka između Baltičkog mora i jezera Malaren. Pješački razgled Gamla Stana, starog grada na otoku, najstarije četvrti Stockholma i jedne od najbolje sačuvanih srednjovjekovnih četvrti u Europi, s mnogobrojnim znamenitostima, restoranima, kafićima i barovima. Slobodno vrijeme za osobne programe. Smještaj u hotel. Noćenje.

9. DAN: STOCKHOLM – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak na panoramski i pješački razgled grada gdje ćemo putem proći najpoznatije znamenitosti: ikoničku gradsku vijećnicu sa 106 metara visokim tornjem, dom banketne dvorane gdje se dodjeljuje većina Nobelovih nagrada - zgradu parlamenta Riksdagshuset - kraljevsku Operu- Kungsträdgården, što na švedskom znači Kraljev vrt – prelazimo na otok Djurgården, takozvani otok muzeja, zelenu oazu nedaleko od gradskog centra na kojem su smješteni brojni muzeji: muzej Vasa s kraljevskim brodom, ponosom švedske mornarice iz 17. st., muzej na otvorenom Skansa, muzej grupe ABBA – te kraljevsku palaču. Slobodno vrijeme za posjet muzejima, šetnju, kupovinu i sl. U poslijepodnevnim satima transfer u zračnu luku. Prijava na let za Zagreb na liniji OU485 u 18:10 sati. Slijetanje u Zagreb predviđeno u 20:45 sati.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 9.690 kn
First minute cijena: 9.590 kn (do popunjenosti kapaciteta)
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.190 kn

Minimalan broj prijavljenih putnika: 20

Soba s pomoćnim ležajem na upit!

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti 
Za  državljane Republike Hrvatske viza za Skandinaviju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

Pronađite lokaciju na karti

Video

POŠALJI UPIT