SVJETSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2018. - 4 dana zrakoplovom

ULAZNICA 1. KATEGORIJE I FAN ID

Program putovanja

Svjetsko prvenstvo u nogometu, utakmica Hrvatska-Argentina, 4 dana avionom 19.06.-22.06.2018.
GARANTIRANI POLAZAK
PAKET ARANŽMAN S ULAZNICOM 1. KATEGORIJE

1. dan, utorak 19.6.2018: ZAGREB – NIŽNJI NOVGOROD
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb i prijava na let posebnim zrakoplovom za Nižnji Novgorod u 7.15 sati. Po dolasku u 11.10 sati po lokalnom vremenu, slijedi razgled grada. Nižnji Novgorod je važno industrijsko središte, sveučilišni grad i kulturni centar regije, smješten na ušću rijeke Oke i Volge. Iako je nastao u 13. stoljeću, njegove najveće znamenitosti nastaju tek u kasnijim razdobljima, a najveća atrakcija je Kremlj, utvrda iz 16. st. Razgled grada i njegovih znamenitosti – crkva Sv. Mihaela arkanđela s predivnim freskama i ikonama, Crkve Rođenja Djevice Marije i šetnja najdužom ulicom Bolshaya Pokrovskaya ujedno i pješačkom zonom prepunom trgovina, barova i restorama. Slobodno vrijeme, noćenje.

2. dan, srijeda 20.6.2018: NIŽNJI NOVGOROD
Doručak. Slobodno vrijeme ili mogućnost cjelodnevnog fakultativnog izleta tijekom kojeg ćemo razgledati utvrdu Kremlj, zatim kompleks na kojem se održavao čuveni Makarjev sajam, jedan od najznačajnijih svjetskih sajmova te se prošetati i do čuvenih stepenica Čkalov, jedinstvenog spomenika podignutog u čast sovjetskog pilota Čkalova. Slobodno poslijepodne za samostalne razglede. Mogućnost razgleda raznih muzeja ili vožnja s gondolom koja povezuje desnu i lijevu obalu rijeke Volge uz uživanje u prekrasnom pogledu na grad. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan četvrtak 21.6.2018: NIŽNJI NOVGOROD – ZAGREB
Doručak i slobodno vrijeme u gradu. U poslijepodnevnim satima slijedi prijevoz do „Stadiona Nižnji Novgorod“ na kojem se odigrava nogometna utakmica Hrvatska – Argentina. Po završetku utakmice, slijedi organizirani prijevoz do zračne luke i let prema Zagrebu. Predviđeni povratak u Zagreb je 22.06.2018. oko 1.00 sat. Dolazak u Zagreb u 3.40 sati po lokalnom vremenu.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 12.790 kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 690 kn

FAN ID
Ukoliko imate ulaznicu za bilo koji utakmicu SP 2018, onda imate pravo ući u Rusku Federaciju bez vize, ali isključivo uz Fan ID, takozvanu putovnicu navijača. Fan ID (putovnica navijača) je dokument koji moraju imati svi navijači, koji planiraju posjetiti utakmicu/e Svjetskog prvenstva 2018, kako bi ušli na stadion. Fan ID je dokument poput akreditacije s Vašom slikom i osobnim podacima. Fan ID je obavezan za sve navijače utakmica Svjetskog prvenstva 2018, uključujući i djecu. Samo vlasnici ulaznica mogu dobiti Fan ID, dakle nemoguće je aplicirati za Fan ID prije nego li kupite ulaznicu za utakmice svjetskog prvenstva u Rusiji.
Kako bi dobili Fan ID trebate se registrirati na https://www.fan-id.ru/registration.html?locale=EN i popuniti obrazac za prijavu. Vaš zahtjev za ishođenjem će biti razmotren u roku 72 sata nakon kojeg ćete dobiti obavijest o statusu Fan ID-a. Fan ID se izdaje jednom za sve utakmice Svjetskog prvenstva 2018 bez obzira koliko utakmica ćete posjetiti.
Organizator putovanja može također ishoditi Fan ID, a za isto potrebno je dostaviti: kopiju putovnice, sliku 3,5×4,5 u jpg formatu, broj ulaznice, broj mobitela i e-mail, i adresa na koju želite da Vam se poštom pošalje putovnica navijača. Cijena usluge je 125 kn. Za putnike koji uplate aranžman s uključenom ulaznicom za utakmicu Hrvatska – Argentina, registraciju za FAN ID će izvršiti organizator putovanja bez dodatne naknade.
Fan ID je potreban svim navijačima za ulazak na stadion. Uz Fan ID i valjanu putovnicu strani državljani koji dolaze u Rusku Federaciju kao navijači, imaju pravo na višekratni ulaz u Rusiju bez vize, ali ne ranije od 10 dana prije datuma održavanja 1. utakmice Svjetskog prvenstva, i ne kasnije od 10 dana nakon održane zadnje utakmice Svjetskog prvenstva 2018.
Tijekom registracije za Fan ID možete izabrati način preuzimanja putovnice navijača: „poštom” gdje navedete adresu dostave. Sms porukom ili e-mailom ćete dobiti obavijest da je Fan ID poslan, s kodom za praćenje pošiljke. Pošiljku možete pratiti na internetskim stranicama Ruske pošte: www.pochta.ru/tracking Rok isporuke Fan ID-a u inozemstvo iznosi do 30 dana.
Program je podložan promjenama koje mogu nastati zbog ad hoc mjera i regulacija poduzetih od strane ruske države, lokalnih vlasti, FIFA-e.

KORISNE INFORMACIJE – RUSIJA:
Službeno ime: Ruska Federacija
Geografski položaj: Površinom najveća zemlja svijeta prostire se na dva kontinenta i dijeli se na zapadni europski dio te istočni azijski dio, a dijeli ih gorje Ural.
Površina: 17.075.200 km2
Broj stanovnika: oko 150.000.000
Glavni grad: Moskva
Jezik: ruski
Religija: ateisti 60%, najveći dio vjernika pripada pravoslavnoj vjeroispovijesti
Vremenska razlika: +2 sata (Moskva i St. Petersburg)
Novčana jedinica: ruska rublja (RUB), 100 RUB = oko 11 kn
Kupovina: radno vrijeme trgovina je od ponedjeljka do petka od 09:00 do 19:00 sati. Najpopularniji proizvodi su svakako Matryoshka – babuška, drvena lutka na otvaranje u kojoj se nalaze manje, iste takve lutkice u živahnim bojama; vodka – najpoznatije rusko alkoholno piće; balalajke; kavijar (kupujte samo u provjerenim trgovinama i svakako sačuvajte račun).
Odjeća i obuća: slojevita odjeća, ovisno o dobu godine kada se putuje. U proljeće i jesen su mogući pljuskovi te je dobro imati vjetrovku ili kabanicu. Što se tiče obuće, predlažemo udobne, lagane cipele ravnih potpetica ili tenisice.
Hrana i piće: poznata predjela ruske kuhinje: soleniye ogurscy – pikantni usoljeni krastavci; kvashennaya kapusta – marinirani kupus; seledka pod shuboy – haringa u ovčjoj košuljici (komadići haringe pomješani sa kuhanim krumpirima, mrkvom i majonezom); ykra – crni ili crveni kavijar. Juhe: najpoznatija ruska juha borsch – hladna juha od paradajza i govedine. Glavno jelo: vinegret – male loptice mljevenog mesa umotane u tjesto; beef stroganov – goveđi gulaš. Kotleta po kievsky – piletina na kijevski, komadi piletine s putrom. Deserti: bliny – palačinke punjene raznim slatkim nadjevima; oladi – slične palačinkama samo tanje; pirozhky – tijesto s jabukama s tradicionalnim domaćim medom. Tvorog – svježi sir s medom ili pekmezom. Od pića preporučamo: kvas – najpopularnije slatko piće na bazi kruha; medovuha – slatko alkoholno piće na bazi meda; prostokvasha – napitak od ukiseljenog mlijeka; samogon – domaća vodka oštrog mirisa; vodka – najpoznatije rusko alkoholno piće.
Napon struje: 220V (nije potreban adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: potrebna, mogućnost posredovanja
Mobilne mreže: T-Mobile, VIPnet i Tele2 partneri
Pozivni broj zemlje: +7
Klima: zbog velike površine klimatske promjene se razlikuju u pojedinim dijelovima Rusije. U europskom dijelu prevladava vlažna kontinentalna klima, sjeverni dijelovi i Sibir imaju subarktičku klimu, a područje uz Arktik polarnu. Mali pojas uz Crno more ima vlažnu suptropsku klimu, a predjeli uz Volgu i Kaspijsko jezero poluaridnu klimu. U većem dijelu zemlje snijeg je najčešća oborina u zimskim mjesecima.

 

Ulaznica 1. kategorije i FAN ID (putovnica navijača) uključeni u cijenu!

POŠALJI UPIT