TOSKANA, FIRENCA, CINQUE TERRE, PISA I LUCCA - TIJELOVO - 3 dana autobusom

GARANTIRANO

Program putovanja

Putovanje Toskana, Firenca i Cinque Terre 3 dana autobusom
01.06.- 03.06.2018.
GARANTIRANI POLAZAK

Dodatna vrijednost: uključene večere (polupansion)!

Pogledajte kamere  ZADNJA 24H iz Firence za inspiraciju :)


Moguć polazak iz Varaždina i Čakovca uz prethodnu najavu.

1. dan ZAGREB – FIRENCA – MONTECATINI TERME
Polazak autobusom s Autobusnog kolodvora Zagreb (peroni 502-505) u 01.00 sat. Moguć ukrcaj u Karlovcu i Rijeci. Slijedi ugodna vožnja do Firence. Dolazak se očekuje oko 9.00 sati. Točnije do Prata odakle idemo vlakom 15 minuta do samog centra Firence. Izlazimo na stanici Santa Maria Novella gdje nas čeka naša lokalna vodička. Slijedi razgled grada u kojem ćemo se upoznati sa znamenitostima kao što su: katedrala Santa Maria del Fiore - krstionica - Giottov zvonik - crkva Santa Croce - Ponte Vecchio - Piazza della Signoria i brojni drugi dragulji Firence. Slobodno vrijeme možete utrošiti u šetnju do najveće tržnice u gradu – Mercato centrale ili pak možete uživati u usponu i pogledu s vidikovca Piazzale Michelangelo. Sjednite na neki od mnogobrojnih trgova, pojedite slavni firentinski odrezak i zasladite se desertnim vinom u koji možete umakati cantuccini, klasični toskanski slatki biskvit s bademima i hrskavom koricom. Poslijepodne slijedi razgled Nacionalne biblioteke i Biblioteke delle Oblate (ili neke druge) – vođenje na engleskom jeziku ili slobodno vrijeme za vlastite programe. U 18.00 sati povratak vlakom 45 minuta do Montecatini Terma, smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

2. dan MONTECATINI TERME – CINQUE TERRE – MONTECATINI TERME
Doručak. Slijedi vožnja prema NP Cinque Terre. Ulazimo u Liguriju i dolazimo u grad La Spezia. Ukrcavamo se na vlak koji nas vozi kroz čaroban krajolik. Cinque Terre su jedno od najslikovitijih i najpoznatijih mediteranskih mjesta. Naša prva stanica na kojoj izlazimo iz vlaka je Manarola s predivnom prirodnom lukom na koju je dograđen mol za lučicu malih čamaca koji se lagano odmaraju zaštićeni od vjetrova. Vidici oko Manarole su najljepši, tako da je i prvi susret s Manarolom iznimno dojmljiv. U dnu slike vidite tirkizno more, nekoliko hrabrih kupača, a na vrhu uske kućice koje se uzdižu gotovo ka nebu plijeneći poglede ljepotom svojim živih i strastvenim bojama. Pauza za kavu. Nastavljamo prema najvećem od pet mjesta – iznimno lijepom i simpatičnom selu Riomaggiore. Na samoj stanici nalazi se velika slika koja prikazuje život iz nekog davnog vremena prije dolaska modernog doba. U cijelom parku moguće je pronaći više takvih velikih reprodukcija/slika. Sličnost ljudskih lica na slikama je zaprepašćujuća: krhke žene crne kose obrađuju vinograde i snažni muškarci izborana lica bore se protiv vjetrova ploveći nemirnim morem. Slobodno vrijeme. Povratak u La Speziu. Odlazak u hotel. Smještaj. Večera. Noćenje.

3. dan MONTECATINI TERME – LUCCA – PISA – ZAGREB
Doručak. Odlazak do obližnje Lucce. Ovaj simpatičan gradić rodni je grad Giacoma Puccinija, a poznat je i po svojim iznimno očuvanim renesansnim zidinama te festivalu stripa koji je ujedno i najveći u Europi. Stara gradska jezgra prožeta je zavijenim ulicama, barovima i tavernama. Nakon zajedničke šetnje gradom iskoristite slobodno vrijeme za penjanje na toranj Guinigi. Cijena od 4 eura i uspon nije ništa naspram predivnog pogleda na grad. Nastavljamo dalje prema Pisi. Stižemo na Trg čudesa gdje vam pogled bježi s krstionice na katedralu, a završava na čuvenom Kosom tornju. Toranj visok 56 metara zapravo je zvonik katedrale, a danas je nakošen oko 4 metra od svoje vertikalne osi. Ako se niste fotografirali barem jednom „gurajući“ toranj, kao da niste bili u Toskani. Iskoristite slobodno vrijeme za to. Povratak u Hrvatsku i dolazak se očekuje u kasnim večernjim satima.

Cijena aranžmana po osobi: FIRST MINUTE 1.390 kn  / Redovna cijena 1.490 kn

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta /  Minimalan broj putnika: 40

Popusti i doplate
- jedno dijete 4-11,99 god. na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 50% popusta
- odrasla osoba na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 10%
- doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 60 kn po osobi

Autobus iz Čakovca (Autobusni kolodvor) kreće 31.05. u 23.00 sata, a iz Varaždina (Parkiralište Spar) u 23.30, iz Zagreba u 01.00 sat, iz Karlovca kreće s parkirališta benzinske pumpe Ka Petrol u 01.45 sati, a iz Rijeke, Sjeverno odmorište Vrata Jadrana u 03.30 sati. Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava. Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 5 dana prije polaska.

Uključeni polupansioni u cijenu aranžmana! Mogućnost vođenog razgleda biblioteka u Firenci.

Zadnja 24h - kamere

 ZADNJA 24H: Firenca, centar s katedralom (Duomo)

Florence › South-East: Firenze Centro

 

 ZADNJA 24H: Firenca, Most Ponte Vecchio

Florence: Ponte Vecchio

 

 ZADNJA 24H: Firenca, Rijeka Arno

Florence: Arno

 

Napisala i uređuje program

Gabrijela Koščica

 

 

 

Video

POŠALJI UPIT