NOVA GODINA TOSKANA I FIRENCA - 3 dana autobus

GARANTIRANO

Program putovanja

Putovanje Nova godina Toskana i Firenca 3 dana autobusom 30.12.2017.-01.01.2018.
GARANTIRANI POLAZAK

Hotel Regina 4*

Moguć polazak iz Varaždina i Čakovca uz prethodnu najavu

  • ovaj program je pravi klasičar među Toskanama
  • sve što trebate vidjeti u tri dana, a da možete provesti cijeli dan u Firenci je upravo ova Toskana
  • vožnja vlakom, lokalni vodič, mogućnost ostanka u Firenci do kasnih večernih sati
  • izuzetna velika prednost je što preko nas možete uplatiti i Galeriju Uffizi, koju vam ne nudimo bez veze, to je prekrasna priča o Katarini Medici koja je sačuvala sve ovo bogatstvo koje danas Firenca ima, ona je bila jedna izuzetno pametna i hrabra žena


1. dan     ZAGREB/RIJEKA – BOLOGNA – MONTECATINI TERME   30.12.2017.
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peron 502-506) u 05.00 sati. Moguć ukrcaj u Karlovcu i Rijeci, uz usputna zaustavljanja do najstarijeg sveučilišnog grada na svijetu, BOLOGNE. Po dolasku, zajednička šetnja i slobodno vrijeme za predah. Uživanje u arkadama nadsvođenim ulicama, starim ciglenim kućama s drvenim krovovima i stupovima, šarenim prozorima, restoranima iza čijih stakala možete vidjeti kako žene ručno i pred vama mijese tijesto i paštu i pripremaju tagliatelle. Mogućnost odlaska na jedan ulični mercato, plac, tržnicu, gdje vladaju ulični prodavači orašastih plodova, paprika, patliđana i ostalih povrtnih čuda. Ulica koja krije barove i trgovine pršuta i maslina. Nastavljamo prema Montecatini termama. Smještaj u hotel. Stižemo oko 19.00 sati. Predlažemo šetnju i čašu vina. Noćenje.

2. dan FIRENCA vlakom  31.12.2017.
Doručak. Ujutro sa pratiteljem putovanja krećemo na fakultativni cjelodnevni izlet vlakom TRENI ITALIA (vlak vozi sat vremena) u Firencu, glavni grad Toskane, svjetsko središte kulture i umjetnosti. Izlazimo na stanici S.M.Novella., tu nas čeka naša lokalna vodička. Poludnevni razgled grada: katedrala - krstionica - Giottov zvonik - crkve Santa Croce - Medičejske grobnice - crkva San Lorenzo - Ponte Vecchio - Piazza Signoria. Za vaše slobodno vrijeme predlažemo posjetiti galeriju Uffizi ili memorijalnu kapelu obitelji Medici. No, ako odustajete od te varijante onda možete svoje vrijeme utrošiti na šetnje preko pitoresknog mosta Ponte Vecchio, krcatog zlatarskim i draguljarskim radnjama, do palače Pitti i vrtova Boboli. Vraćamo se opet vlakom oko 18.00 sati u Montecatini terme. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan PISA - LUCCA - RIJEKA – ZAGREB  01.01.2018.
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak sa pratiteljem putovanja u Pisu gdje ćemo najveću pažnju posvetiti Campo dei Miracoli gdje se nalazi Katedrala, Krstionica , čuveni 58 m visoki Kosi toranj dovršen 1350. godine i groblje Camposanto sa svetom zemljom sa Maslinske gore. Sigurno si sad mislite zašto se toranj nakrivio? Tlo je u tom dijelu Italije prilično porozno te nije izdržalo težinu tornja i iz toga razloga toranj je na jednoj strani tijekom izgradnje počeo propadati. Kasnije su načinjeni potpornji kako toranj ne bi dublje propadao. Kraće slobodno vrijeme jer sliijedi obližnja Lucca. Uvijek nam svi putnici kažu da im je Lucca sto puta bolja od “sladunjave” Pise. Možda zato jer je to grad u kojem živi 10 000 ljudi, najpoznatiji po svjetskom festivalu stripa tijekom kojeg se ljudi oblače u likove iz stripova, održavaju radionice crtanja stripa, otvaraju se izložbe po gradskim muzejima i sve živi za strip. Stara gradska jezgra prekrasno je mjesto prožeto zavijenim ulicama, bogata specijaliziranim trgovinicama, barovima i tavernama u kojem nema mjesta za nervozu, a stanovnici tako opušteno žive i dišu da poželite odmah kupiti stan ovdje. Nakon slobodnog vremena, moramo ipak krenuti. Slijedi dosta vožnje uz pauze. Očekivano vrijeme dolaska u Rijeku u večernjim satima, a u Zagreb iza ponoći.

Cijena aranžmana po osobi  First minute 990 kn / Redovna cijena 1.190 kn

Popusti i doplate

  • dijete 4-11,99 god. na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 50 % popusta
  • odrasla osoba na pomoćnom ležaju po redovnoj cijeni
  • Popust ne vrijedi za ulaznice i karte za vlak.
  • Doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 60 kn po osobi.

 

Autobus iz Karlovca kreće s parkirališta benzinske pumpe Ka Petrol u 05.45 sati, a iz Rijeke, Sjeverno odmorište Vrata Jadrana u 07.30 sati. Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava. Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 5 dana prije polaska.

Rok za prijavu: 7 dana prije polaska ili dok ima mjesta /  Minimalan broj putnika: 40

Izlet u Pisu i Luccu!
Posjetite Galeriju Uffizi sa lokalnim vodičem!

Pronađite lokaciju na karti

Overview

 

Gabrijela Koščica

Napisala i uređuje program

 

 

Video

POŠALJI UPIT